Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Οh captain, my captain…!!

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Τσέλσι για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και ο Στήβεν Τζέραρντ επιστρέφει στον τόπο του… γλιστρήματος, 196 μέρες μετά το παιχνίδι, που οι «κόκκινοι» έχασαν τον τίτλο.

Οh captain, my captain…
Όσο κι αν θέλει να το ξεχάσει, δεν γίνεται… Η 27η Απριλίου 2014 θα «στοιχειώνει» μάλλον ες αεί τον Στήβεν Τζέραρντ, αφού λόγω ενός δικού του γλιστρήματος στο περυσινό ντέρμπι με την Τσέλσι, «ξεγλίστρησε» ο τίτλος από τα χέρια της Λίβερπουλ. Ήττα 2-0 μέσα στο «Άνφιλντ» και… αντίο για τους «κόκκινους», που είχαν φτάσει πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που κατέληξε τελικά στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο αρχηγός επιστρέφει στον τόπο του… γλιστρήματος, όχι για να πάρει ρεβάνς (δεν κρίνεται ο τίτλος σήμερα), αλλά για να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ομάδας του, αφού το ξεκίνημα είναι κάκιστο. Δεκατέσσερις είναι οι βαθμοί της διαφοράς από την κορυφή για τη Λίβερπουλ, που μετράει ήδη τέσσερις ήττες σε δέκα ματς. Ο Μπρένταν Ρότζερς ξεκούρασε αρκετούς βασικούς στο παιχνίδι του Champions League με την Ρεάλ στη Μαδρίτη και μοναδική απουσία είναι αυτή του Στάριτζ.

Οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο, προέρχονται από απροσδόκητη ισοπαλία με τη Μάριμπορ για το Champions League, δείχνοντας κάποια σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης, αφού και η τελευταία νίκη στο πρωτάθλημα με την ΚΠΡ, ήρθε με δυσκολία. Η ουσία, πάντως, είναι ότι η Τσέλσι οδηγεί άνετα την κούρσα, έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη Σαουθάμπτον και έξι από τη Μάντσεστερ Σίτι, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Στόχος είναι να φύγει αλώβητη και φέτος και αν είναι δυνατόν να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες της. Προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού αποθεραπεύτηκε ο Ρεμί και εξέτισε την τιμωρία του ο Αθπιλικουέτα.

Η παράδοση στα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στο «Άνφιλντ» είναι μοιρασμένη, με τη Λίβερπουλ να μετράει 4 νίκες, την Τσέλσι 3, ενώ άλλα 3 παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή. Διαιτητής ορίστηκε ο Άντονι Τέιλορ.

Η περυσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, μετά το σοκ της εντός έδρας ήττας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Champions League, ψάχνει εξιλέωση στην έδρα της ΚΠΡ, αφενός για ψυχολογικούς λόγους, αφετέρου για να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα της Τσέλσι και να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή.

Η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, που απογοητεύει, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από ένα μήνα, υποδεχόμενη την Κρίσταλ Πάλας, ενώ η Άρσεναλ θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί δύο αγώνων στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Σουόνσι στην Ουαλία. Πάντως, το κλίμα στις τάξεις των «κανονιέρηδων» δεν είναι και το καλύτερο, αφού προέρχονται από εντός έδρας ισοπαλία-σοκ στο Champions League με την Άντερλεχτ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν 3-0.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/11 (17:00)
Λίβερπουλ-Τσέλσι (14:45)
Μπέρνλι-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουν.-Κρίσταλ Πάλας
Σαουθάμπτον-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 9/11(15:30)
Σάντερλαντ-Έβερτον
Τότεναμ-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Σάββατο, 22/11 (17:00)
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Λέστερ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι
Νιουκάστλ-ΚΠΡ
Στόουκ-Μπέρνλι
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουν. (19:30)

Κυριακή, 23/11
Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Χαλ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 24/11
Άστον Βίλα-Σαουθάμπτον (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: