Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος είδε χθες τον Παναθηναϊκό και γράφει στο blog του στο gazzetta για το τι μπορεί να κάνει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.  γώ δεν τον είδα κακό χθες τον Παναθηναϊκό. Και νομίζω ότι με παρόμοια απόδοση, δεν χάνει την Κυριακή στην Τούμπα. Για να μην σας πω ότι μπορεί και να κερδίσει κιόλας, χωρίς να υποτιμάω τον ΠΑΟΚ, που άλλωστε όλοι βλέπουμε ότι και αποτελέσματα παίρνει και ψυχολογία έχει. Γενικά, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός πολλές φορές είναι πιο επικίνδυνος μακριά από τη Λεωφόρο, παρά μέσα στο σπίτι του. Να θυμίσω ότι εντός έδρας έχασε κι από Σταντάρ Λιέγης κι από Ντινάμο Μόσχας κι από ΠΣΒ, ενώ εκτός έδρας έφερε ισοπαλίες με τους Βέλγους και τους Ολανδούς-ακόμη με τους Ρώσους δεν έχει παίξει. Αλλά ακόμη και στο πρωτάθλημα, κέρδισε τον Πλατανιά στα Χανιά κι έχασε από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, όπου επίσης κέρδισε με τρομερή δυσκολία τον Πανιώνιο και δύσκολα όχι μόνο τον Ατρόμητο, αλλ΄ ακόμη και τη Νίκη.
Χθες παρότι η ΠΣΒ ήταν καλύτερη ομάδα και σε κάποιες στιγμές έκρυψε την μπάλα, ο Παναθηναϊκός έτσι όπως έχασε, θα μπορούσε και να κερδίσει, αφού μετά το 2-2 είχε τρεις φορές την ευκαιρία να κάνει αυτός το 3-2. Το μεγάλο του θέμα ήταν η δεξιά πλευρά του, αφού από εκεί οι Ολλανδοί έκαναν το 90% των φάσεων τους. Ο Αναστασίου ορθά σκέφθηκε να καλύψει τα άκρα του, με Ζέκα κι Ατζαγκούν μπροστά από τα μπακ, αφού το κλασικό 4-3-3 της ΠΣΒ δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί αλλιώς.
Ατύχησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που γενικά νομίζω το είχε «διαβάσει» το ματς, γιατί και ο Ζέκα και ο Ατζαγκούν κοιμήθηκαν "άσχημα" από δύο φορές ο καθένας κι άφησαν ακάλυπτους τους μπακ. Στις τέσσερις φορές, οι δύο έγιναν γκολ κι οι άλλες δύο ευκαιρίες…Είναι αλήθεια, όμως, ότι το δεύτερο γκολ, πέραν του λάθους του Ατζαγκούν, ήταν οφσάϊντ. Αλλά μιλάμε για πολύ οφσάϊντ, με τον επόπτη να μη σηκώνει τη σημαία, μολονότι στην ίδια ευθεία-και μετά αναρωτιόμαστε για τα λάθη των εποπτών στην Τρίπολη.
Τέλος πάντων, ο Αναστασίου ατύχησε και σε κάτι άλλο. Στην επιλογή του να περάσει τον Δώνη αντί του Λαγού. Είχε λογική η κίνησή του, ακόμη κι αν έγινε εξτρίμ, στο 43ο λεπτό! Διότι ο Λαγός είχε κίτρινη και έπαιζε ρισκάροντας για άλλα φάουλ και δεύτερη κίτρινη-μάλιστα, στο 44’ με το που μπήκε ο Δώνης υποχρεώθηκε να κάνει κι αυτός φάουλ, σε θέση που ήταν ο χώρος ευθύνης του Λαγού. Όμως, η λογική κίνηση της αντικατάστασης του Λαγού, έκανε περισσότερο κακό στην ομάδα, αφού ο Δώνης απέτυχε τραγικά στο ρόλο του αμυντικού μέσου. Ίσως ήταν καλύτερα να γυρνούσε κόφτης ο Ζέκα με τον Κλωναρίδη δεξιά.
Δεν αναφέρομαι μόνο στο γκολ από το κόρνερ (3-2), όπου έχασε ο Δώνης κατά κράτος την κεφαλιά-άλλωστε γενικά ο Παναθηναϊκός έχει ένα θέμα στα στημένα (βλέπε κι Αυλωνίτη με τον Ολυμπιακό) κι όσο δεν το λύνει, θα παθαινει ζημιές. Αναφέρομαι στις αντιδράσεις του πιτσιρικά σε πολλές στιγμές, όπως στις φάσεις στο β΄ που έδιωξε ο Σίντεφελντ επί της γραμμής και που έσωσε ο Στιλ-παρεμπιπτόντως, ο Άγγλος γκολκίπερ πάλι ήταν εξαιρετικά ασφαλής για την εστία της ομάδας του.
Ο Αναστασίου σίγουρα θα ήθελε να είχε τον Κουτρουμπή, για να βάλει τον Μέντες στα χαφ, έστω στη διάρκεια του ματς (π.χ. στην αλλαγή του Λαγού), αλλά έκανε λάθος, ακόμη πιο καθαρό, με την αλλαγή του Ατζαγκούν, που είχε το γκολ (1-0) και την καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, με πολύ καλό σουτ μετά το 2-2, στη φάση που ίσως κρίθηκε όλο το παιχνίδι. Όταν είσαι 2-2 και ξέρεις ότι θέλεις μόνο το τρίποντο, δεν βγάζεις τον πιο επικίνδυνο παίκτη σου, παρά την ελλιπή αμυντική συμπεριφορά του.
Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός που έβαλε δύο γκολ, τα οποία ξεκίνησαν από ένα αράουτ και μία γιόμα και κατέληξαν το πρώτο σε συνεργασία των δύο ακραίων (Ζέκα, Ατζαγκούν) και το δεύτερο σε συνεργασία των δύο φορ (Καρέλλη, Πέτριτς). Αλλά είχε γκίνια μετά το 2-2 και με το οφσάϊντ γκολ-πάντως, με τρεις Κροάτες στην ενδεκάδα σου κι ο Κροάτης διαιτητής να δείχνει κάρτες στους δύο κι ο επόπτης του να κατακυρώνει αντικανονικό γκολ στον αντίπαλο, δεν «λέει» με τίποτα!
Γύρισε αρκετά πίσω, όμως, ο Παναθηναϊκός και μετά το 1-0 και μετά το 2-1, ενώ έδειξε με την αντίδρασή του και στο 1-1 και στο 2-2 ότι αν είχε περισσότερο θάρρος μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες στους Ολλανδούς, που όσο επικίνδυνοι ήταν μπροστά, τόσο προβληματικοί ήταν πίσω. Ο Πέτριτς έδειξε πάλι με το γκολ ότι έστω στις (πολύ) λίγες καλές στιγμές του μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ ο Μπεργκ έβγαλε απλά νεύρα, αν και νομίζω ότι ο Καρέλλης αντί να σουτάρει εκεί μετά το 2-2 έπρεπε να γυρίσει την μπάλα στο Σουηδό η, τον Ζέκα.
Γνώμη μου είναι ότι αν ο Παναθηναϊκός παίξει έστω έτσι όπως ήταν χθες, θα έχει τύχη στην Τούμπα, ακόμη και για νίκη. Αρκεί να μην έχει κι άλλες απώλειες μετά το Ζέκα, αφού το ρόστερ του αποδεικνύεται ότι έχει ζήτημα και ποσοτικά.
Κι αρκεί ο Σίντεφελντ να είναι ο γνωστός πραγματικά καλός εδώ και πολύ καιρό Σίντεφελντ κι όχι όπως πέρσι στην Τούμπα, στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του…ΠΑΟΚ!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: