Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Έλληνας που μαθαίνει μπάλα τους Ινδούς!!

Ο Τάσος Σιούλας μετανάστευσε στην Ινδία προτού γίνει ποδοσφαιρική μόδα. Τι λέει για το ISL,τους Τζόρβα-Κατσουράνη, πως αντιμετωπίζουν το ελληνική ποδόσφαιρο οι Ινδοί, αλλά και την πρώτη εξαγωγή ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη. 
Ο Τάσος Σιούλας είναι ένας ιεραπόστολος του ποδοσφαίρου. Έχοντας εργαστεί για σχεδόν μία δεκαετία στην Αμερική και 19 χρόνια στην Ευρώπη (Καλαμάτα, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΑΠΟΕΛ, Ντέμπρετσεν) πήρε την μεγάλη απόφαση να εγκατασταθεί στη Γκόα αποδεχόμενος την πρόταση που του κατατέθηκε αναλαμβάνοντας την εποπτεία των ακαδημιών της Σέσα.
Η σκληρή δουλειά του 54χρονου τεχνικού έχει αποφέρει καρπούς, καθώς η Σέσα προκρίθηκε στις 12 καλύτερες ομάδες του ιστορικού τουρνουά Durand Cup SF.
Η Σέσα ιδρύθηκε το 1999 και ανήκει σε εταιρεία σιδηρομεταλλευμάτων. Διαθέτει τμήμα Junior για ηλικίες 15 έως 18 ετών και Senior για παιδιά ηλικίας 19 έως 21 ετών.
Οι δυο ακαδημίες να χρησιμοποιούν διαφορετικές εγκαταστάσεις, οι οποίες απέχουν 20 χλμ. η μία από την άλλη.

"Η Σέσα είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο οργανωμένη ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ινδία. Διαθέτει δύο αθλητικά κέντρα όπου προπονούνται τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι. Πρόκειται για την κορυφαία ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ινδία σε ηλικίες κάτω των 18 ετών και μία από τις καλύτερες κάτω των 16", τονίζει στο gazzetta.gr, o Τάσος Σιούλας.
Για τον έμπειρο τεχνικό αποτελεί προσωπική δικαίωση η μεταγραφή ποδοσφαιριστή από την Σέσα στην τσεχική Τέπλιτσε κάτι που δεν είχε προηγούμενο.
"Πρώτη φορά παίκτης από την Ινδία μεταπηδά σε ομάδα από το εξωτερικό και μάλιστα προέρχεται από την ακαδημία μας. Πρόκειται για τον Τσουκούμα, ένα παιδί από το Μπενίν που αγωνίζεται πλέον στην Τέπλιτσε.
Έχουμε φέρει παιδιά από την Αφρική, ενώ μεγάλη ικανοποίηση αποτελεί για μένα το γεγονός πως 6-7 παίκτες κάθε χρόνο από την Σέσα παίζουν στο πρωτάθλημα Ινδίας".

Ο άλλοτε προπονητής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού μετακόμισε στην Ινδία τον Ιανουάριο του 2013.
"Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες προσαρμογής στην αρχή, όμως πλέον όλα πάνε καλά. Πετυχαίνουμε τους στόχους μας και έχουμε τροφοδοτήσει τις ομάδες της ISL με 8-9 παίκτες μας".
Αυτή την εποχή στην επικαιρότητα βρίσκεται η νεοσύστατη Indian Super League λόγω της συμμετοχής διάσημων ποδοσφαιριστών αλλά και των Ελλήνων Τζόρβα και Κατσουράνη.

"Νομίζω αυτό το πρωτάθλημα δημιουργήθηκε την κατάλληλη στιγμή. Μπορεί να βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, όμως υπάρχουν πολλοί χορηγοί, τηλεοπτική κάλυψη και έχουν πέσει πολλά χρήματα. Πιστεύω θα καθιερωθεί.
Ο κόσμος αγαπάει εδώ το ποδόσφαιρο παρότι το κρίκετ είναι το αγαπημένο σπορ των Ινδών. Πρόκειται για μία τεράστια αγορά όπου έχουν έρθει μεγάλα ονόματα όπως είναι οι Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ, Ανελκά, Λιούνγκμπεργκ, Πιρές, Ελάνο αλλά και οι δικοί μας Κατσουράνης και Τζόρβας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αυξηθούν και οι ομάδες την επόμενη σεζόν".
Ο Τάσος Σιούλας είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους δύο συμπατριώτες μας επί ινδικού εδάφους.

"Είχα την ευκαιρία να τα πω με τον Τζόρβα πριν από ένα μήνα καθώς η ομάδα του η Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ προετοιμάστηκε στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας μας. Επίσης πριν από μία εβδομάδα είχα κάποιες δουλειές στη Βομβάη και είδα και τον Κώστα Κατσουράνη.
Ήταν ευχαριστημένος και εκείνος με όσα έχει δει μέχρι στιγμής. Άλλωστε μένουν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και συνεχώς μετακινούνται από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα δίνουν τρία συνεχόμενα εντός έδρας και μετά ταξιδεύουν για πέντε μέρες.
Από Βομβάη στο Δελχί και πάει λέγοντας. Είναι δύσκολο να δουν την Ινδία αφού βρίσκονται συνεχώς σε ξενοδοχεία. Ο Τζόρβας, όπως και ο Κόκε που αγωνίζονταν στον Άρη είναι παιδιά που έχουν εκφράσει την επιθυμία να γυρίσουν την χώρα",

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των Ινδών για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Γνωρίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την κατάκτηση του Euro 2004 αλλά και την πορεία μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μας ξέρουν εδώ και οι εκπρόσωποι μας, Κατσουράνης και Τζόρβας αναδείχθηκαν MVP σε ματς με τις ομάδες τους. Οπότε υπάρχει προβολή. Ελπίζω να δω και άλλους Έλληνες να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας"

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών της Σέσα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί στο μέλλον με το ISL, ενώ αντιμετωπίζει ως ματαιοδοξία το ενδεχόμενο να εργαστεί και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.
"Είχα κάποιες κρούσεις να ασχοληθώ με το ISL αλλά ίσως αυτό τελικά συμβεί στο μέλλον. Δεν σκέφτομαι να δουλέψω και στις πέντε ηπείρους. Αυτή τη στιγμή είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ αλλά δεν είμαι αρνητικός σε νέες προκλήσεις".
Η Γκόα, μία από τις 28 ομόσπονδες πολιτείες που συγκροτούν την Ινδία αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, όντας το μέρος όπου το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλέστερο από το κρίκετ.
"Η Γκόα όπου έχει έδρα η ακαδημία μας είναι το μοναδικό μέρος στην Ινδία όπου το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα και όχι το κρίκετ. Πρόκειται για το καλύτερο μέρος. Η ακαδημία Σέσα προκρίθηκε στις 12 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Durand Cup που έχει ιστορία 127 ετών. Μάλιστα νικήσαμε την πρώτη ομάδα της Μοχαμεντάν Καλκούτα με 1-0.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: