Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Μασάντο: «Αν είχα σκοράρει…»

Μασάντο: «Αν είχα σκοράρει…»
Στην δική του μεγάλη χαμένη ευκαιρία να σκοράρει απέναντι στην Άρσεναλ στο ματς του «Έμιρεϊτς», στάθηκε ιδιαίτερα ο Πάουλο Μασάντο, μερικές μέρες μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλώντας σε πορτογαλική ιστοσελίδα, ο μέσος των «ερυθρολεύκων» δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την μεταγραφή του στους Πειραιώτες από την Τουλούζ ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μασάντο έκανε εκτενή αναφορά στο ματς τόσο με την Σάλκε όσο και με τους «κανονιέρηδες» αλλά και στην δική του μεγάλη χαμένη ευκαιρία απέναντι στον Μανόνε…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάουλο Μασάντο:

Υπέγραψες το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Πώς είναι οι πρώτοι σου μήνες στην ομάδα;

«Όλα οδεύουν καλώς, όπως περίμενα. Πήγα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας με σκοπό να παίζω και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε πέντε νίκες σε πέντε παιχνίδια και έχω παίξει σε πολλές θέσεις στο κέντρο. Ο απόλυτος στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, γιατί αν το κάνουμε, θα προσθέσουμε τον 40ό τίτλο μας. Έχουμε ήδη διαφορά 11 βαθμών από τον Παναθηναϊκό».

-Γιατί συμφώνησες να πας στην Ελλάδα, αφού πρώτα είχες μιλήσει με την Μπενφίκα;

«Η Μπενφίκα αποσύρθηκε γιατί η Τουλούζ ζητούσε πολλά χρήματα. Δεν κρύβω πως θα μου άρεσε να πάω σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Μπενφίκα. Μετά ήρθε ο Ολυμπιακός. Η Τουλούζ συνειδητοποίησε πως δεν ήθελα να μείνω πια και συμφώνησε να διαπραγματευτεί. Ο Ολυμπιακός όπως και η Μπενφίκα παίζουν στο Champions League, μια διοργάνωση που πάντα είχα όνειρο να μετάσχω, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα μου».

-Στο Champions League τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά. Κανένας βαθμός σε δύο αγώνες...

«Αυτό είναι αλήθεια. Πιστεύω πως μας λείπει η εμπειρία και αυτό το νιώθουμε. Χάσαμε άδικα από τη Σάλκε στην Αθήνα και στη δεύτερη αγωνιστική παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο με την Άρσεναλ, όχι, όμως και στο δεύτερο. Θα μπορούσα να είχα σκοράρει, δεν τα κατάφερα και αν το έκανα, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό».

-Έπαιξες στην Πόρτο, αλλά αναγκάστηκες να φύγεις από την πατρίδα σου για να αποκομίσεις εμπειρίες. Πως νιώθεις για αυτό;

«Είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι πρόεδροι. Προτιμούμε έναν ξένο παίκτη αμφιβόλου ποιότητας και μερικές φορές πιο ακριβό από τον ντόπιο. Πιστεύω πως αυτό προσφέρει ικανοποίηση στους οπαδούς, ώστε να λένε πως οι ομάδες τους έχουν ξένους. Λυπάμαι για την Πορτογαλία που δεν βγάζει δικούς της νέους παίκτες. Αλλά βλέπω παρόμοιες καταστάσεις και έξω από τη χώρα μου, καθώς εμπιστεύονται περισσότερο τους ξένους».

-Μπορείς να βρεις μια λογική εξήγηση για το γεγονός που δεν μπόρεσες να καθιερωθείς στην Πόρτο;

«Ποτέ δεν μου δόθηκε στην πραγματικότητα ευκαιρία στην Πόρτο. Εκείνη την περίοδο η ομάδα δεν κέρδιζε, γίνονταν αλλαγές στο τεχνικό τιμ, ενώ δεν έγινε επένδυση στα νέα παιδιά. Παρόλα αυτά, οι συμπαίκτες μου, Έλντερ Μπαρμπόσα, Ιβανίλντο και Βιεϊρίνια, πήραν ευκαιρίες. Ωστόσο, ήταν δύσκολο να έχουμε συνέπεια και επιτυχίες εκείνη την περίοδο στην Πόρτο».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο;

«Ναι, έχω όνειρο να κάνω μια μεγάλη επιστροφή. Τώρα είμαι ώριμος στο παιχνίδι μου και οι ικανότητές μου εξελίσσονται. Τώρα έρχονται τα καλύτερα».

-Πόσο σημαντικός είναι ο προπονητής σου για αυτή τη διαδικασία;

«Πιστεύει σε μένα, μου εμπνέει εμπιστοσύνη και είναι προπονητής που μιλά ανοικτά με τους παίκτες. Επιβεβαιώθηκε όταν ήταν στην Μπράγκα και τώρα τα πηγαίνει καλά στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλός τεχνικός».

-Ο Ολυμπιακός μπορεί να βοηθήσει στην επιστροφή σου στην εθνική ομάδα; Μετείχες σε πολλά παιχνίδια της προκριματικής φάσης του EURO 2012, αλλά τελικά δεν ήσουν στην αποστολή.

«Αν παίζεις, όλα είναι δυνατά. Έπαιξα στα περισσότερα παιχνίδια των προκριματικών, αλλά στα τελευταία παιχνίδια όχι, διότι αγωνιζόμουν λιγότερο στην Τουλούζ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: