Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Υπάρχει σωτηρία;

Υπάρχει σωτηρία;
Στη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας της βρίσκεται η ΑΕΚ, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Κέρκυρα και το φάσμα του υποβιβασμού έχει αρχίσει να γίνεται ορατός κίνδυνος.

Η ολοκλήρωση του 1/5 του πρωταθλήματος βρίσκει την «Ένωση» στο… ιστορικό χαμηλό των δύο βαθμών και οι φίλοι της αναζητούν μάταια έναν λόγο αισιοδοξίας.

Δεν είναι μόνο η βαθμολογική θέση που προκαλεί ανησυχία και φόβο για το μέλλον.

Είναι η αποκαρδιωτική εικόνα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο, η κακή ψυχολογία των ως επί το πλείστον άπειρων παικτών της, η διαπιστωμένη ανικανότητα ορισμένων εξ αυτών να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, η αδυναμία να διορθωθεί η κατάσταση μεταγραφικά το χειμώνα μιας και υπάρχει δικαίωμα για μόνο μία προσθήκη…

Είναι ακόμη η έλλειψη καθοδήγησης από έναν κανονικό προπονητή, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της διοίκησης στην απόλυση του προηγούμενου χωρίς την έγκαιρη εύρεση του… επόμενου, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και η αβεβαιότητα για το μέλλον της ΠΑΕ όσο δεν χτυπάει το τηλέφωνο από το Λονδίνο με καλά νέα από Βιντιάδη και Χάρις.

Και μπροστά της… Γολγοθάς

Κι αν οι φίλοι της ΑΕΚ δεν έπαθαν ακόμη… κατάθλιψη, ας σκεφτούν κι αυτό. Η ομάδα τους έχει βγάλει ένα θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα χωρίς νίκη έχοντας αντιμετωπίσει τις τέσσερις από τις υπόλοιπες πέντε ομάδες που είχαν δικαίωμα για μόνο τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών ή ξένων (έπαιξε με Άρη, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Κέρκυρα, ενώ εκκρεμεί ο ΠΑΣ Γιάννινα). Μάλιστα μετά τη διακοπή ακολουθεί ένας αγωνιστικός Γολγοθάς με πολύ δύσκολα ματς απέναντι σε ΠΑΟΚ (εκτός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός), με μοναδική παρένθεση την επίσκεψη του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική.

Περιμένουν απάντηση…

Ποιος θα αναλάβει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη για το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο παραμένει η πρώτη επιλογή της διοίκησης, αλλά για την ώρα δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ολιανένσε και δεν πρόκειται να το λύσει, τουλάχιστον όχι πριν το σημερινό ματς με την Μπράγκα.

Με τον Πορτογάλο τεχνικό υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό και για τους συνεργάτες του, αλλά ο ίδιος δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τη διαρροή του ονόματός του στον Τύπο τη στιγμή που εργάζεται σε άλλη ομάδα. Στην «Ένωση» περιμένουν και την απάντηση του Μίλινκο Πάντιτς με την ελπίδα πως μία από τις δύο βασικές επιλογές θα πει το «ναι».

Το βέβαιο είναι πως ο νέος προπονητής θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή. Όμως θα έχει μπροστά του και δύο εβδομάδες για να δουλέψει με ηρεμία προσπαθώντας να αλλάξει σταδιακά τη μοίρα της φετινής ΑΕΚ.

* Μετά τον Γιώργο Κατίδη και ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο έφτασε τις τρεις κίτρινες κάρτες και βρίσκεται στο όριο τιμωρίας. Το παρήγορο είναι πως μετά τη διακοπή θα είναι διαθέσιμοι οι Νίκος Κατσικοκέρης και Βαλεντίνος Βλάχος, που έχασαν τα τελευταία παιχνίδια λόγω τραυματισμών.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: