Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Τα ρεκόρ και τα στατιστικά του Clasico!!

Τα ρεκόρ και τα στατιστικά του Clasico
Πολλά ενδιαφέροντα ρεκόρ και στατιστικά έχουν προκύψει εν όψει του αποψινού ντέρμπι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Από πότε έχουν να κερδίσουν δύο φορές σερί οι «μερένχες». Εκτός από τη «Χρυσή Μπάλα» γιατί άλλο θα παλέψουν ο Ρονάλντο και ο Μέσι. Ρέκορντμαν συμμετοχών ο Τσάβι.

Οι αριθμοί του 222ου Clasico ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες στην Ισπανία

  Εάν η Ρεάλ Μαδρίτης καταφέρει να κερδίσει απόψε μέσα στο «Καμπ Νου», τότε θα είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να πάρει συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα στην έδρα της Μπαρτσελόνα από τη σεζόν 1964/65.

  Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στοχεύει να σκοράρει για έκτη σερί φορά σε clasico μέσα στο γήπεδο των Καταλανών. Ο Πορτογάλος έχει πετύχει οχτώ γκολ μέσα στην έδρα των «μπλαουγκράνα», δηλαδή περίπου τα μισά τέρματα από όσα έχουν σημειώσει οι Μαδριλένοι (17 είναι το σύνολο) σε 15 παιχνίδια όλο αυτό το διάστημα.

  Ο Λιονέλ Μέσι θα περάσει στη δεύτερη θέση των σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι, αφού μέχρι σήμερα έχει παραβιάσει 15 φορές την εστία του Ίκερ Κασίγιας. Στην ίδια θέση είναι ο Ραούλ και ο μόνος που έχει περισσότερα είναι ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει δεχθεί 18 γκολ από τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

  Οι περισσότερες συμμετοχές σε Clasico ανήκουν στον Τσάβι Ερνάντεθ, ο οποίος μετράει 34 επίσημα ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

  Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει χάσει δέκα φορές στην καριέρα του ως προπονητής, δύο φορές περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

  Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει 47 φορές την Ρεάλ μέσα στην έδρα της, ενώ υπάρχουν 18 ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες και οι φιλοξενούμενοι έχουν φύγει 19 φορές με το «τρίποντο».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: