Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Καπετάνος: «Δεν μου λείπει η Ελλάδα»

Καπετάνος: «Δεν μου λείπει η Ελλάδα»
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί στο εγχώριο πρωτάθλημα δηλώνει ο Παντελής Καπετάνος. «Δεν τη σκέφτομαι καθόλου. Και δεν μου λείπει, όχι. Μάλιστα, με τη γυναίκα μου κουβεντιάζουμε μήπως και εγκατασταθούμε μόνιμα στη Ρουμανία», τόνισε ο επιθετικός της Κλουζ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παντελής Καπετάνος στη Real News

Εμπειρία το ματς με τη Γιουνάιτεντ, έτσι;

«Το συζητάς; Μεγάλη. Και είμαστε στεναχωρημένοι που, ενώ προηγηθήκαμε, στο τέλος χάσαμε από δικά μας λάθη. Μπορούσαμε κάτι καλύτερο, έστω κι αν ο αντίπαλος, εννοείται, είναι από τις σπουδαιότερες δυνάμεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι τους σεβαστήκαμε λίγο παραπάνω και αυτό μας στοίχισε».

Φαν Πέρσι;

«Δεν συγχωρεί το παραμικρό σφάλμα. Επιθετικός που κάνει τη διαφορά».

Πάντως, η Κλουζ συζητείται στη διοργάνωση, και μάλιστα με πολύ κολακευτικά λόγια.

«Το αξίζουμε. Άλλωστε, με πέντε στα πέντε, μπήκαμε στους ομίλους και πλέον είμαστε αποφασισμένοι σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερό εαυτό μας και μαζί να το διασκεδάζουμε. Να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν το χάρηκα τον αγώνα, αφού από την αρχή αντιμετώπισα μυϊκά προβλήματα και για αυτό στο 60’ ζήτησα αλλαγή. Θα συνεχίσουμε δυνατά μέχρι το τέλος, με στόχο και πάλι το πρωτάθλημα κι από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο στο Champions League».

Περνάς, αλήθεια, καλά στη Ρουμανία;

«Τέλεια. Ζούμε ήσυχα με την γυναίκα και τα παιδιά μου, πηγαίνουν σχολείο, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Όλα είναι όμορφα, οι συνθήκες για ποδόσφαιρο με καλύπτουν 100%, η πόλη, οι άνθρωποι. Σε σέβονται και σου το δείχνουν κάθε στιγμή, όχι όπως στην Ελλάδα που στο πρώτο λάθος έχουν έτοιμη την πέτρα».

Άρα, να φανταστώ ότι δεν σκέφτεσαι άμεσα στην επιστροφή στην πατρίδα.

«Δεν τη σκέφτομαι καθόλου. Και δεν μου λείπει, όχι. Μάλιστα, με τη γυναίκα μου κουβεντιάζουμε μήπως και εγκατασταθούμε μόνιμα στη Ρουμανία. Μαθαίνουμε τα νέα για την Ελλάδα και η κατάσταση, δυστυχώς, είναι λυπηρή, τραγική, ποδοσφαιρικά και όχι μόνο. Συνεπώς, γιατί να γυρίσω και που; Σ’ ένα πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός θα το πάρει από τον Δεκέμβριο; Με μηδέν συναγωνισμό; Σε λίγο καιρό θα παίξει με την ΑΕΚ και κάποτε τέτοια ντέρμπι χαλούσαν κόσμο. Τώρα δεν λέγεται καν ντέρμπι».

Μια και αναφέρθηκες στην ΑΕΚ, που είναι πρώην ομάδα σου, έχεις εξήγηση για την κατρακύλα της;

«Ασφαλώς και έχω. Όλα θέμα κακοδιαχείρισης είναι. Όλα στη Ρουμανία, όταν έχεις πέντε δραχμές, δεν κάνεις κινήσεις των είκοσι. Στην ΑΕΚ έγιναν πολλά και απίστευτα λάθη και το σημερινό αποτέλεσμα, η εικόνα της, θλίβει ακόμα και τους αντιπάλους της. Της εύχομαι να βρει τον δρόμο της».

Ο δικός σου δρόμο τι λέει; Φιλοδοξίες;

«Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2014 και, όπως είπα, μια χαρά περνάω εδώ. Ο πρόεδρος στέκεται πάντα στο πλευρό μου και γενικότερα η ομάδα με βοηθάει σε ό,τι χρειαστώ. Από εκεί και πέρα, στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να αποκλείεις τίποτα. Είμαι επαγγελματίας και θέλω να βαδίζω βήμα-βήμα, να εξελίσσομαι, δεν με πήραν δα και τα χρόνια. Όνειρό μου είναι κάποια στιγμή να παίξω στην Bundesliga, μ’ αρέσει πολύ το γερμανικό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι, μάλιστα, ήρθε πρόταση από το Ανόβερο κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, όμως ο πρόεδρος είπε “όχι”».

Εθνική ομάδα.

«Είναι τιμή να σε καλούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας σου. Εννοείται ότι δηλώνω παρών και διαθέσιμος όποτε κρίνει ο προπονητής».

Με τον αδερφό σου έχετε συχνή επαφή;

«Μιλάμε καθημερινά. Ο Κώστας είναι αδικημένος στον Άρη, όμως, παρά την πίεση και τις δυσκολίες, διαθέτει πείσμα, υπομονή και επιμονή. Πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για εκείνον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: