Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Όχι άλλο φεστιβάλ μπράβων!!

Εύχομαι καλή επιτυχία στον Γιώργο Σαρρή που εξελέγη στην πρωθυπουργία του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.
Όχι άλλο φεστιβάλ μπράβων!
Δεν περιμένω, βέβαια, πολλά πράγματα. Θα ήθελα λίγα και καλά. Αν, για παράδειγμα, η επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ διεξαχθεί με λιγότερους από 30-40 φουσκωτούς, θα είναι ένα βήμα πολύ θετικό για την εικόνα του παρακμιακού ελληνικού ποδοσφαίρου…
Δεν κρατάω πολλά πράγματα από τις εκλογές της ΕΠΟ. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, οι εντάσεις όχι πολλές ούτε σπουδαίες, η διαδικασία σχετικά νορμάλ. Κι όμως, θα μείνουν στην ιστορία αυτές οι εκλογές, λόγω του πρωτοφανούς αριθμού των μπράβων που ήταν ακροβολισμένοι σε όλο το ισόγειο του ξενοδοχείου, έξω από αυτό, ακόμη και στο αίθριο της καφετέριας.
Μιλάμε για περισσότερους από 30 φουσκωτούς που τους έβλεπες παντού, ήταν συνεχώς δίπλα σου, που δημιουργούσαν μια θλιβερή εικόνα για το ποδόσφαιρο μας και προκαλούσαν αλγεινή εντύπωση σε παράγοντες του ποδοσφαίρου που δεν είναι αυτής της λογικής, που δεν επιθυμούν μια ΕΠΟ να μοιάζει με νυχτερινό κέντρο. Διότι υπάρχουν και τέτοιοι, δεν αρέσουν σε όλους τους παράγοντες οι μαύρες μπλούζες, οι ξεχειλωμένοι σβέρκοι και τα πρησμένα δικέφαλα.
Κυκλοφορούσες στον χώρο της Γενικής Συνέλευσης και νόμιζες ότι διεξάγεται κάποιο παγκόσμιο συνέδριο σωματοφυλάκων. Περισσότερο με εκδήλωση της οικογένειας Κορλεόνε έμοιαζε αυτό, παρά με εκλογές της ΕΠΟ. Η παρακμή σε όλο της μεγαλείο.
Δεν εξετάζω και δεν δίνω δεκάρα αν έφερε περισσότερους ο Γκαγκάτσης ή ο Σαρρής ή αν τα στελέχη της ΕΠΟ ήθελαν να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια. Πέραν των φουσκωτών άλλωστε, υπήρχε και αστυνομία, υπήρχαν και ΜΑΤ! Δεν σας έφτανε;
Πού πάτε ρε παλικάρια με τέτοια εικόνα; Τι ποδόσφαιρο θέλετε; Ας ξεκινήσει, λοιπόν, από τα στοιχειώδη ο Γιώργος Σαρρής και μετά ας φτιάξει –αν μπορεί- τα υπόλοιπα. Ξέρω ότι συμφωνεί. Ξέρω ότι δεν ήθελε εκλογές σε σκηνικό Σικελίας. Συμμετείχε όμως στο πανηγύρι των μποντιμπιλντεράδων και αν θέλει να δείξει κάτι διαφορετικό όπως ευαγγελίζεται, οφείλει να αλλάξει το τοπίο, τουλάχιστον στο κομμάτι της εικόνας που είναι το εύκολο, το αυτονόητο και στοιχειώδες.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: