Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

"Ο Παναθηναϊκός παίζει την καλύτερη μπάλα!"

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μιλάει για τον Εργοτέλη, την έκπληξη Ατρόμητος, αλλά και για τον Παναθηναϊκό και τον Σεμπάστιαν Λέτο, τους οποίους αντιμετώπισε.
"Ο Παναθηναϊκός παίζει την καλύτερη μπάλα!"
Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός της ομάδας του Ηρακλείου εντοπίζει την χαμηλή βαθμολογική θέση που βρίσκεται ο σύλλογος στο δύσκολο πρόγραμμα που είχε να αντιμετωπίσει, τονίζοντας πως οι Κρητικοί μπορούν να ανακάμψουν και να ξεπεράσουν ακόμη και τον Ατρόμητο μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ομάδα να μην καταφέρει να ανακάμψει. Είμαι σίγουρος πως μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου που θα έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες, θα είμαστε σε πολύ καλύτεροι βαθμολογική θέση», ήταν το σχόλιο του νεαρού άσου.

Όσον αφορά την ξέφρενη πορεία του Ατρομήτου, ο Κουτσιανικούλης ανέφερε: «Τον κολυμβητή πρέπει να τον αξιολογήσουμε όταν βγαίνει από την πισίνα και όχι όταν μπαίνει».

Διαβάστε τι δήλωσε ο διεθνής μεσοεπιθετικός για τον Παναθηναϊκό και τον Σεμπάστιαν Λέτο, τους οποίους αντιμετώπισε την προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, αλλά και γιατί πιστεύει ότι οι «πράσινοι» μπορούν και χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Κουτσιανικούλη:
Ο Εργοτέλης είχε μεγάλες φιλοδοξίες για τη φετινή χρονιά. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει την πορεία που θα ήθελε. Ποιος είναι ο λόγος;

«Αυτό έχει να κάνει και με το δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ίσως το πιο δύσκολο από κάθε άλλη ομάδα. Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε στον προπονητή μας και στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Από το περσινό ρόστερ έχουμε μόνο προσθήκες, αν εξαιρέσει κανείς τους (Σήφη) Δασκαλάκη και (Μάρις) Βερπακόφσκις. Θεωρώ ότι στην πορεία της χρονιάς θα είμαστε καλύτεροι και θα ανέβουμε ακόμη περισσότερο».

Άρα, μπορείτε να ανακάμψετε;

«Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ομάδα να μην καταφέρει να ανακάμψει. Είμαι σίγουρος πως μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου που θα έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες, θα είμαστε σε πολύ καλύτεροι βαθμολογική θέση».

Τι πρέπει να κάνετε για να ανατρέψετε την εις βάρος σας κατάσταση;

«Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε και αργά η γρήγορα τα αποτελέσματα θα βγουν και μέσα στο γήπεδο. Προπονητής και παίκτες δουλεύουμε πολύ και σκληρά μέσα στις προπονήσεις. Έχουμε μία διοίκηση, η οποία μας στηρίζει και μας παρέχει ό, τι θέλουμε σε μια περίοδο που βλέπουμε πως άλλες ομάδες έχουν διοικητικά προβλήματα και αυτό είναι ένα συν για εμάς».

Το κυριακάτικο (29/10) παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είναι κομβικό για εσάς;

«Το πρόγραμμα αλλάζει και ακολουθούν πιο εύκολες αναμετρήσεις για εμάς, με ομάδες που είναι τουλάχιστον ισοδύναμες με τη δική μας. Θεωρώ ότι το παιχνίδι με τον Αστέρα είναι κομβικό, καθώς ξεκινάει το “εύκολο” πρόγραμμα και από αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε να συλλέγουμε βαθμούς για να δείξουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό που έκανε πέρσι».

Είστε πρώτοι στο πρωτάθλημα στα λάθη μαζί με την Ξάνθη (340). Πού οφείλεται αυτό; Είναι ένας λόγος που δεν πάτε και τόσο καλά μέχρι στιγμής;

«Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες είναι φυσιολογικό αυτό. Εμείς έχουμε παίξει με τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα. ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και έχουμε αγωνιστεί και στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΟΦΗ. Ίσως να μην είναι δικαιολογία αυτό, αλλά αυτά είναι ματς που μπορούμε να μάθουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Θα προσπαθήσουμε να ελαττώσουμε τα λάθη. Και η Ξάνθη είχε δύσκολο πρόγραμμα και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως αυτό το στατιστικό στοιχείο είναι πλασματικό και στο τέλος του πρώτου γύρου θα το δούμε από άλλη βάση».

Έχετε πολλές τελικές προσπάθειες (τέταρτοι με 69), αλλά δεν καταφέρνετε να τις εκμεταλλευτείτε...

«Αυτό είναι θέμα ατυχίας, γιατί πραγματικά δεν μας βγαίνει. Μέσα από την προπόνηση μπορεί να διορθωθεί. Η ομάδα, όμως, καταφέρνει και ανατρέπει αποτελέσματα στα τελευταία λεπτά και θεωρώ πως αυτό κάτι δείχνει. Παλεύει κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος και έχει ψυχικά αποθέματα και καλή φυσική κατάσταση».

Το παράδειγμα του Ατρομήτου, μια ομάδα στα κυβικά σας, που βρίσκεται στην πρώτη θέση είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ο Ατρόμητος έχει κάνει ένα πολύ καλό σύνολο και πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία. Αλλά τον κολυμβητή πρέπει να τον αξιολογήσουμε όταν βγαίνει από την πισίνα και όχι όταν μπαίνει. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ίσως ο Εργοτέλης να έχει ξεπεράσει ακόμη και τον Ατρόμητο. Το καλό του ξεκίνημα δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και πριν τρία χρόνια είχε συμβεί κάτι ανάλογο, αλλά στο τέλος ο Εργοτέλης είχε σωθεί».

Υπάρχει κάτι που πρέπει να πάρετε από το Ατρόμητο για να τον μιμηθείτε;

«Όχι, δεν το νομίζω αυτό. Ο Εργοτέλης δεν χρειάζεται να πάρει στοιχεία από κάποια άλλη ομάδα. Είναι ένα αυτόνομο σύνολο και πρέπει εμείς να κοιτάξουμε τα λάθη που κάνουμε και να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

Ο Ατρόμητος έχει πολλούς Έλληνες και νεαρούς παίκτες. Είναι αυτό το κλειδί της ξέφρενης πορείας του και πρέπει να το ακολουθήσουν αυτό και οι άλλες ομάδες;

«Ο Ατρόμητος έχει πάρα πολλούς Έλληνες παίκτες και είναι σημαντικό αυτό για μια ελληνική ομάδα. Ο Εργοτέλης έχει ένα απίστευτο αθλητικό κέντρο με αρκετούς Έλληνες παίκτες. Σιγά σιγά και από τις δικές μας ακαδημίες θα αρχίζουν να βγαίνουν παιδιά. Ήδη έχουν βγει ποδοσφαιριστές που είναι στην πρώτη ομάδα. Για να πάει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζονται οι Έλληνες παίκτες και να μην ψάχνουν οι διοικήσεις φθηνές λύσεις από το εξωτερικό, αλλά λύσεις από την Ελλάδα».

Ο Εργοτέλης αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Πως σου φάνηκε η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα;

«Ο Παναθηναϊκός παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Μπορεί στην Ευρώπη να μην τα πήγε και τόσο καλά, αλλά έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπο μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρουσιάστηκε πολύ καλός στο μεταξύ μας παιχνίδι και φέτος δείχνει πιο ανεβασμένος από πέρσι. Αν και έφυγε μια μεγάλη και σημαντική μονάδα της επίθεσής του, ο Τζιμπρίλ Σισέ, δείχνει ότι μπορεί και χωρίς αυτόν».

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό;

«Μέχρι στιγμής δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό. Το ενδιαφέρον για την πρωτιά της Σούπερ Λίγκας θα υπάρχει μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Φέτος, όμως, δεν υπάρχει μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Υπάρχει και ο ΠΑΟΚ που με τον νέο προπονητή (Λάζλο Μπόλονι) και τις προσθήκες που έχει στο ρόστερ του μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό μπορώ να το πω από πρώτο χέρι, μια και έχω αγωνιστεί στο παρελθόν εκεί».
Παίζεις στην ίδια θέση με τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος εντυπωσιάζει, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα. Γιατί πιστεύεις τα καταφέρνει τόσο καλά;

«Ο Λέτο είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Δεν είναι τυχαίο που έπαιζε στη Λίβερπουλ και είχε επιλεγεί από μια τόσο μεγάλη ομάδα να αγωνιστεί εκεί. Είναι σε τρομερή φόρμα και η απουσία του Σισέ του έχει δώσει ηγετικό ρόλο μέσα στην ομάδα και του επιτρέπει να κάνει τη διαφορά. Από εκεί και πέρα, ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τις καλές και τις κακές του περιόδους και ο Λέτο βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του».
Επέστρεψες φέτος στον Εργοτέλη. Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να γίνει όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται και να καταφέρει να πετύχει αυτά που επιθυμεί. Θέλω να βρω τον παλιό μου εαυτό που ίσως λόγω του ότι δεν πήρα πολύ χρόνο συμμετοχής, να τον έχασα στον ΠΑΟΚ και όσο παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου, πιστεύω πως θα ανεβαίνω σιγά- σιγά και θα δείξω αυτό που είχα δείξει πριν από δύο χρόνια στον Εργοτέλη».
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: