Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τσάκα… άκουσε τον Φερέιρα για τις μεταγραφές!!

Ο πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Νάσερ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Σαούντ αποδεικνύεται φερέγγυο πρόσωπο και με μία επένδυση που σε βάθος χρόνου θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ, θα εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Σάββας Λιβάνιος.
Τσάκα… άκουσε τον Φερέιρα για τις μεταγραφές
Με μία προϋπόθεση: Να γίνει σωστή διαχείριση των χρημάτων που θα βάλει στην ΠΑΕ ο Σαουδάραβας, γιατί όπως έλεγε την εποχή της πολυμετοχικότητας ο Θανάσης Γιαννακόπουλος «τα πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία».
Ο Παναθηναϊκός μετά από 32 χρόνια αλλάζει σελίδα στην ιστορία του, καθώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τα υπέρ της και τα κατά της, παραδίδει την σκυτάλη σε έναν νεαρό μεγαλοεπιχειρηματία. Άλλο μπίζνες όμως και άλλο ποδόσφαιρο. Και κάπου εδώ μπαίνει και… κάδρο ο Βλάσης Τσάκας, ο Ελληνας μάνατζερ, που «έριξε» την ιδέα στον πρίγκιπα να αγοράσει το «τριφύλλι».
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που στην αρχή πίστεψαν τον Τσάκα και αρκετοί τον χλεύαζαν λόγω της εμφάνισης του. Όμως, ο Τσάκας ότι έλεγε, το έκανε και από την Πέμπτη το απόγευμα οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του πρίγκιπα συμφώνησαν στην σύνταξη του προσύμφωνου για την παραχώρηση των μετοχών.
Επόμενο και τελευταίο βήμα για να πάρει σάρκα και οστά ένα από τα μεγαλύτερα deal, εάν όχι το μεγαλύτερο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να κατατεθούν τα πρώτα 15 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Φουριόζος
Ο Βλάσης Τσάκας μπήκε φουριόζος στην παναθηναϊκή πραγματικότητα και ήδη έχει κλείσει μία μεταγραφή (Σικαμπάλα), έχει κάνει επαφές για τον Γιώργο Τζαβέλλα, όμως κάπου είναι…οσφάιντ.
Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου πρέπει να ενημερωθεί και να δώσει την έγκριση του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Γιατί αυτή η ομάδα που παίζει θεαματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο είναι δικό του δημιούργημα.
Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα μπορεί να έχει λεφτά στο ταμείο της ΠΑΕ τους επόμενους μήνες, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μία στρωμένη ομάδα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται πέντε ποδοσφαιριστές ενδεκάδας που έχει στο μυαλό του να φέρει ο Τσάκας.
Καμία ομάδα δεν δημιουργείται μέσα σε ένα μήνα και ο Παναθηναϊκός έχει φέτος έναν πολύ καλό κορμό που χρειάζεται ποιοτική και όχι ποσοτική ενίσχυση. Κι αυτός που ξέρει τι θέλει η ομάδα για να ανέβει κι άλλο σκαλί είναι ο προπονητής και όχι ο έμπιστος άνθρωπος του «αφεντικού».
Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και φέτος αποδείχτηκε ότι όσοι λιγότεροι παράγοντες μπαινοβγαίνουν στην Παιανία, τόσο το καλύτερο είναι για την ομάδα. Φέτος στο προπονητικό κέντρο της ομάδας μπαινοβγαίνει μόνο ο Δημήτρης Γόντικας κι αυτό είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας του Παναθηναϊκού.
Ο Φερέιρα έχει κρατήσει ενωμένα τα αποδυτήρια και οι παίκτες σέβονται τον προπονητή τους, τον εαυτό τους και πάνω απ’ όλα σέβονται την ομάδα τους. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια που στην Παιανία μπαινόβγαινε αρκετός κόσμος, υπήρχαν πολλές εντάσεις…
Ερχονται τα δύσκολα
Ο Παναθηναϊκός δίνει τρία συνεχόμενα ντέρμπι με πρώτο αυτό στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και ακολουθούν αυτά με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Εάν μετά απ’ αυτά τα παιχνίδια μείνει στην κορυφή, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου από το «τριφύλλι».
Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι το μεγάλο «όπλο» του φετινού Παναθηναϊκού, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά για τους «πράσινους» είναι το πνεύμα ομαδικότητας που δείχνουν.
Κι αυτό είναι έργο του προπονητή, ο οποίος δεν τα κατάφερε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά δύο μήνες αργότερα η ομάδα του μπορεί και συνδυάζει την ουσία με το θέαμα. Κι αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο.
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: