Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

"Βράζω..."

Ο Θωμάς Μαύρος λέει μεγάλες αλήθειες για την ΑΕΚ.
"Βράζω..."
Αναλυτικά η συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής":
"Έχουν γίνει πολύ κακοί χειρισμοί τα τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Έγιναν λάθος επιλογές σε παίκτες και προπονητές. Όλα αυτά είχαν επίπτωση στην εικόνα της ομάδας, καθώς οι επιλογές των προσώπων, ακόμα και για άλλες θέσεις, είναι το πιο δύσκολο αλλά και το πιο σημαντικό κομμάτι σε ένα σύλλογο. Υπήρξαν και υπάρχουν και άνθρωποι σε διάφορες θέσεις που δεν ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο και αυτό δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:
"Πραγματικά έχουμε κάνει μία κουβέντα που ήταν από μέρους της διοίκησης μία διερευνητική επαφή για να διαπιστώσουν τις προθέσεις μου. Πρέπει, όμως, να υπάρχει η ενεργή συμμετοχή των μετόχων για να πάει μπροστά μία ομάδα. Δεν γίνεται τίποτα χωρίς αυτό. Η κεφαλή μιας ομάδας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτή είναι η ουσία".
Για την οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης: "Δεν είναι δυνατό να είσαι σε μία ομάδα, να σου ανήκει και να μην είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις που υπάρχουν. Να μην πληρώνεις τους παίκτες και μετά να ζητάς από αυτούς να είναι συνεπείς στις δικές τους υποχρεώσεις. Αν δεν είσαι σωστός εσύ, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την καλή λειτουργία της ομάδας".
Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι χωρίς πρωτάθλημα 17 χρόνια, κάτι που τη μικραίνει σαν ομάδα: "Σίγουρα τότε κάποια στιγμή υπήρχε καλύτερη ομάδα από αυτή που έχει τώρα η ΑΕΚ. Αλλά και τότε από ένα σημείο και μετά αντί να ανεβαίνει επίπεδο άρχιζε να κατεβαίνει.
Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και τα τελευταία χρόνια τη μικραίνουν οι κινήσει που γίνονται. Αν είσαι στη διοίκηση και δεν επιτυγχάνει η ΑΕΚ τους στόχους της, τότε έχεις αποτύχει. Είναι «άλογο κούρσας». Δεν κέρδισες, τελείωσες. Έχει 17 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και πάει για 18. Δεν είναι δυνατό.
Βράζω, όπως έβραζα κι όταν ήμουν παίκτης. Όταν χάνουμε, δεν το αντέχω. Αισθάνομαι άσχημα όταν βλέπω την ΑΕΚ έτσι. Παρακολουθώ τους αγώνες και δεν ξέρω τι να κάνω. Την ομάδα αυτή την αγαπάω και δεν θέλω να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Βέβαια, δεν γίνεται να μην την παρακολουθώ".
Για την φιλοσοφία του Νίκου Κωστένογλου: "Για μένα δεν είναι λύση αυτή. Αν ο Κωστένογλου έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα ιεραρχίας και σεβασμού ανάμεσα στους παίκτες, πρέπει πρώτος απ’ όλους να δίνει αυτός το παράδειγμα. Αν όντως δεν υπάρχει σεβασμός, θα έπρεπε να τους μιλήσει και να βρει έναν άλλο τρόπο για τους δείξει πιο είναι το σωστό. Όχι να τους πει, «γυαλίστε τα παπούτσια των παλιών».
Αντίθετα ήταν πολύ σωστή η απόφασή του για έξτρα προπόνηση των παικτών που χρειάζονται ατομική βελτίωση. Αυτό το επικροτώ. Μάλιστα, ο Κωστένογλου ίσως να αδίκησε τον εαυτό του, γιατί μία πολύ σωστή απόφαση επισκιάστηκε από το γυάλισμα των παπουτσιών".
Για τις τηλεοπτικές παρεμβάσεις των αρχηγών που «άδειασαν» τον υπό παραίτηση πρόεδρο: "Όπου φτώχεια και γκρίνια. Αυτό ξέρω εγώ. Δεν είναι εικόνα αυτή. Να αντιδικούν οι παίκτες με τον πρόεδρο. Πρέπει ό, τι θέλουν να πουν να το λένε μεταξύ τους κι όχι με αυτόν τον τρόπο".
Για το ενδεχόμενο να εμπλακεί ο ίδιος ή και άλλοι παλαίμαχοι στην ΠΑΕ: "Αν υπάρχει ρόλος και θέση που μπορώ να βοηθήσω, ευχαρίστως θα το έκανα. Μόνο όμως με αυτές τις προϋποθέσεις. Όχι για οτιδήποτε άλλο που δεν το θέλω. Προβολή και τέτοια πράγματα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει κάποιος να με καλέσει. Δεν θα σηκώσω εγώ το τηλέφωνο για να το ζητήσω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτά.
Σίγουρα συζητάω με πρώην παίκτες τα όσα συμβαίνουν στο σύλλογο και δεν έχει σημασία να πω ποιοι είναι αυτοί. Πολλά παιδιά, με τη δική τους ιστορία ο καθένας. Δεν είμαστε όμως καρεκλοκένταυροι. Θέλουμε να πάμε για να βοηθήσουμε και να υπάρχει στήριξη από τους μετόχους. Βέβαια, το θέμα έχει πάει πλέον σε δύο μετόχους που μόνο αυτοί απέμειναν, αλλά δεν θα πληρώσει η ΑΕΚ ασυνεννοησίες του παρελθόντος.
Αν είναι να εμπλακούν, θα πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο. Να γίνει αυτό για να βοηθήσουν, αλλά το ζητούμενο είναι τι κάνει η κεφαλή μιας ομάδας. Να μπει κάποιος μπροστά και να στηρίξει οικονομικά. Αυτό είναι βασικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: