Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το... δώρο του Φερέιρα στον ΠΑΟΚ!!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δε θα φορούσε τη φανέλα του "Δικεφάλου" αν ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού είχε πιστέψει στην αξία του όταν συνεργάστηκαν στην Πόρτο.
Το... δώρο του Φερέιρα στον ΠΑΟΚ
Δε θα βγει να το φωνάξει κιόλας, αλλά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πάντα έχει ένα επιπλέον κίνητρο όταν αντιμετωπίζει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Άλλωστε, αυτόν θεωρεί ως υπεύθυνο που δεν είχε την ευκαιρία να δείξει την αξία του αγωνιζόμενος με την Πόρτο.
Μετά από μια πολύ καλή χρονιά του Βιειρίνια στη δεύτερη ομάδα της Πόρτο το 2004, ο Βιειρίνια πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα με απόφαση του Κο Αντριάνσε. Ο Ολλανδός πίστεψε στο ταλέντο του, του έδωσε χρόνο συμμετοχής, αλλά μετά την κατάκτηση του νταμπλ, αποχώρησε.
Ο διάδοχός του ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και εξαρχής έδειξε πως δεν τον υπολογίζει. Τον χρησιμοποίησε σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, στα 7 ως αλλαγή και μόνο στο ένα βασικό, καθώς και 10 λεπτά, σ΄ ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με το Αμβούργο.
Μετά ακολούθησαν οι δανεισμοί, η Μάρκο, η Λεϊσόες και μετά ο ΠΑΟΚ που έγινε η Ιθάκη του νεαρού Πορτογάλου και τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή "εκμεταλλευόμενος" το λάθος του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Στη Θεσσαλονίκη και υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να ξεχωρίσει για το μεγάλο ταλέντο του και να αποτελεί πλέον έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.
Όταν ο Βιεϊρίνια ρωτήθηκε για τον Φερέιρα απάντησε πως "προφανώς και δεν πίστεψε ποτέ σε μένα, όσο ήταν στην Πόρτο και εγώ ανήκα στην ομάδα. Δε μου έδωσε ποτέ ευκαιρίες στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην ομάδα. Δεν έχω καθόλου σχέσεις μαζί του".
Όταν ρωτάται ο Φερέιρα συνήθως αποφεύγει να απαντά ενώ σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι πριν τον αγώνα της Κυριακής υποστήριξε απλά πως "ο Βιεϊρίνια είναι ένας καλός παίκτης αλλά ο ΠΑΟΚ ως σύνολο θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό".
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: