Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πραγματικός ...Κολοσσός!!

Άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη! Ο Κολοσσός κέρδισε άνετα (75-66) τον Άρη στο Αλεξάνδρειο και έδειξε ότι συνεχίζει να έχει υψηλές βλέψεις, την ώρα που οι «κίτρινοι» παραπαίουν.
Πραγματικός ...Κολοσσός!
Ο Άρης ξεκινά το πρωτάθλημα με 0-2, αφού μετά τη «φυσιολογική» ήττα της πρεμιέρας από τον Παναθηναϊκό, έχασε και από τον Κολοσσό στο Αλεξάνδρειο με το συνολικό απολογισμό της σεζόν να φθάνει στο 0-3 μετά την ήττα και από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.
Η νέα ομάδα που έφτιαξε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στηριζόμενη σε λίγους έμπειρους, αλλά γεμάτη νεαρούς Αμερικάνους χωρίς παραστάσεις από ευρωπαϊκό μπάσκετ, έδειξε ανίκανη να προβάλλει αντίσταση στον Κολοσσό που στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου διατηρούσε διαφορά ασφαλείας.
Οι Ροδίτες έδειξαν σε αυτό το παιχνίδι –που ήρθε ως συνέχεια της νίκης στο Βενετόκλειο επί του Πανιωνίου- πως η «χρυσή» τριετία που προηγήθηκε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο, δεν σταμάτησε. Ο Βασίλης Φραγκιάς έκανε πολύ καλές επιλογές ξένων και διατηρώντας το βασικό κορμό των προηγούμενων ετών (Τσάμης, Χαρίσης, Ασημακόπουλος) έφθασε στο 2-0 πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη για τη ψυχολογία των Ροδιτών.
Στην πενταετή θητεία των «θαλασσί» στην Α1, είχαν κερδίσει τον Άρη τρεις φορές στη Ρόδο, αλλά καμία στη Θεσσαλονίκη δείχνοντας μάλιστα εμφανή αδυναμία να γίνουν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια παραδοσιακά ισχυρή ομάδα. Πλέον, όμως και αυτό το… κάστρο έπεσε με ηγέτες τους Τσάμη και Χαρίση.
Ο Άρης «απάντησε» στο καλό ξεκίνημα του Κολοσσού (0-6, 3’) και με πρωταγωνιστή τον Ταπούτο που έφθασε τους 13 πόντους από τα μέσα της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε με +8 (29-21, 13’). Έπειτα, όμως, με σερί 16-3 οι Ροδίτες έφεραν το ματς στα μέτρα τους πιέζοντας ασφυκτικά στην άμυνα φθάνοντας να προηγηθούν με +8 (34-42) στο 19’.
Η διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει δικαιολογία για τους Θεσσαλονικείς, μιας και μετά την αντεπίθεση που δέχθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, ελάχιστες ήταν η στιγμές που αντέδρασαν προσπαθώντας να αντιστρέψουν την κατάσταση.
Οι Τζέιμς και Κερούς συμπαραστάθηκαν στον επιθετικό μονόλογο του Ταπούτου που όμως, στο δεύτερο ημίχρονο… σίγησε και έτσι ο Άρης ισοφάρισε σε 50-50 στο 25’. Οι Ροδίτεςς όμως, βρήκαν λύσεις με συνεχόμενα τρίποντα των Γεωργαλή και Τσάμη και όταν βρήκε το… χέρι του και ο Χάτεν έφθασαν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (56-64, 32’).
Ο Άρης δεν κατάφερε να αντιδράσει εγκλωβισμένος στο παιχνίδι χαμηλού ρυθμού που επέβαλε στην τελευταία περίοδο ο Κολοσσός και έτσι ηττήθηκε εύκολα με 66-75.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: