Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Λέτο Vs Βιεϊρίνια. Ποιος θα κερδίσει;

Είναι και οι δύο παίκτες-κλειδιά για τις ομάδες τους. Σεμπάστιαν Λέτο και Αντελίνο Βιεϊρίνια θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή στην Τούμπα. Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής;
Λέτο Vs Βιεϊρίνια. Ποιος θα κερδίσει; (ΒΙΝΤΕΟ)
Λέτο… κορυφής
Ο Σεμπάστιαν Λέτο τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει πάρει από το… χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον έχει οδηγήσει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Τε επτά γκολ που έχει σημειώσει σε ισάριθμες αγωνιστικές είναι απλά η επιβεβαίωση των πολύ καλών του εμφανίσεων.

Το πρώτο «θύμα» του ήταν η Κέρκυρα της οποίας οι «πράσινοι» επικράτησαν εκτός έδρας με σκορ 2-0, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα για το «τριφύλλι».


Σειρά πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα που γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ με σκορ 3-1. Ο 25χρονος άσος του Παναθηναϊκού, απλά βάζει το κερασάκι στην τούρτα, καθώς βάζει το τρίτο γκολ (75’) δίνοντας εμφατικό τόνο στη νίκη της ομάδας.


Η έξοδος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι φαινόταν και ήταν δύσκολη. Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 53’ έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους «πράσινους», αλλά ο Λέτο σε ακόμα ένα παιχνίδι δεν αστειευόταν. Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, φέρνει το ματς στα ίσια, χαρίζοντας στο «τριφύλλι» τον βαθμό της ισοπαλίας.


Και ξεκινάνε τα… διπλά!
Δύσκολη η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, αλλά ο Λέτο και πάλι έβαλε την υπογραφή του, και μάλιστα δύο φορές. Οι παίκτες του Ζεσουάλντο Φερέιρα με δύο γκολ του Αργεντινού κι ένα του Κουίνσι έφυγαν με μεγάλο διπλό κόντρα στον ακριτικό σύλλογο, με τον αριστεροπόδαρο άσο να πραγματοποιεί σε ακόμα ένα παιχνίδι μεγάλη εμφάνιση.


Κι έρχεται η σειρά του Εργοτέλη (4-0). Ούτε οι Κρητικοί ξέφυγαν από το… στόχαστρο του 25χρονου ποδοσφαιριστή, οποίος και σε αυτό το παιχνίδι σκόραρε δύο φορές (25’, 57’), αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα.


Ψάχνεται ο Βιεϊρίνια…
Από την άλλη πλευρά, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι ο παίκτης-κλειδί του ΠΑΟΚ. Ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά», τα χρόνια που αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και γι’ αυτό συζητήθηκε έντονα στην ΕΠΟ να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος.

Ωστόσο, φέτος τα πράγματα για τον Πορτογάλο δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο τις άλλες χρονιές, μια και δεν έχει κάνει τη διαφορά σε κάποιο παιχνίδι, δείχνοντας πως περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε κανένα παιχνίδι φέτος δεν έχει κάνει τη διαφορά, κάτι που συνήθιζε να κάνει, όντας ο μαέστρος της ομάδας. Στο ντέρμπι με τον Άρη την περασμένη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η απόδοσή του ήταν μέτρια.

Εξαίρεση αποτελεί ο αγώνας για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σάμροκ Ρόβερς (2-1), με τον 25χρονο παίκτη να σημειώνει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, αλλά κι εκείνος με την Ξάνθη που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 6ο λεπτό.



Δεν είναι όμως από τους ποδοσφαιριστές που σκοράρει συχνά, μιας και προτιμά να μοιράζει μπαλιές, ενώ βρίσκεται και στην πεντάδα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Απ’ ότι φαίνεται, μέχρι αυτήν τη στιγμή, ο Βιεϊρίνια είναι πεσμένος, με άλλους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» να προσπαθούν να χαρίσουν πολύτιμους βαθμούς στους Θεσσαλονικείς.

Ο Λέτο αδιαμφισβήτητα κερδίζει τη μάχη στα… χαρτιά στην κόντρα με τον Πορτογάλο, αλλά κάτι τέτοιο είναι μόνο θεωρία. Μένει να δούμε αν ο Αργεντινός θα βάλει τη σφραγίδα του σε ακόμα ένα παιχνίδι ή ο Βιεϊρίνια βρει ξανά τον παλιό καλό του εαυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: