Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το "όχι" ανήκει στους ήρωές του και μόνο!!

Καταρχάς φαίνεται ότι όλοι - απαξάπαντες - είμαστε ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΤΟΥ "ΟΧΙ". Γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης.
Το "όχι" ανήκει στους ήρωές του και μόνο!
Από τη μια μεριά κάποιοι ανιστόρητοι "αγανακτισμένοι" και οι πολιτικοί τους σπόνσορες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ του ελληνικού λαού, από τα σημερινά οικονομικά και τα εργασιακά του αιτήματα, όσο δίκαια και αν είναι.
Αραγε οι πρόγονοι τους, κάποιοι αριστεροί που βγήκαν απ' τις φυλακές για να πάνε να πολεμήσουν υπό την διοίκηση του Μεταξά, δίστασαν για το... τι καθεστώς είχαν στο κεφάλι τους;
Τα εκατομμύρια φτωχών και μη προνομιούχων φαντάρων που φύγαν για το μέτωπο με το χαμόγελο στα χείλη, σκεφτόντουσαν τα αιτήματα και τους μισθούς τους; Αν υπάρχει σήμερα μια κρίση, εκείνη την εποχή η βαθιά φτώχεια ήταν ο κανόνας. Είναι μεγάλο πολιτικό λάθος να συγχέονται αυτά τα δύο σε τόσο δύσκολες εποχές. Απ' την άλλη, οι πολιτικοί και οι επίσημοι που ήταν στόχος των όποιων αντιδράσεων δεν μπορούν να εμφανίζονται, ως μοναδικοί εκπρόσωποι του "ΟΧΙ" την ώρα που επισήμως και κατά παραδοχή τους παραχωρούν τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας.
Επιπλέον έπρεπε να παραμείνουν στην θέση τους καθυβριζόμενοι και χλευαζόμενοι ώστε να γίνει η παρέλαση, αντί να αποχωρήσουν... "δυσαρεστημένοι". Να έμεναν για να γίνει η παρέλαση και ας έτρωγαν και γιαούρτια. Η ντροπή θα ήταν των άλλων.
Εξαιρείται φυσικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολιτικοί μιας σεβαστής ηλικίας που κινδύνευε προφανώς και η υγεία τους. Οι άλλοι όμως έπρεπε να 'ναι στη θέση τους! Ενθαδε κείμεθα... Αν αυτή είναι η στάση τους, οι μεν να μην σέβονται και οι δε να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν, ας μην προβληματιζόμαστε περαιτέρω. Το "ΟΧΙ" ανήκει στους ήρωες του, στους πατεράδες και στους παππούδες μας και σε κανέναν άλλο!
Από εκεί και πέρα πρέπει με ψυχραιμία να αξιολογηθεί η κατάσταση. Εδώ δεν είχαμε μια μαζική λαϊκή έκρηξη, αλλά οργανωμένη και μεθοδευμένη επιχείρηση πολύ λίγων ανθρώπων για να ματαιωθούν οι παρελάσεις. Η πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί και διαχωρίζει την θέση της απ' την προσβολή στα εθνικά σύμβολα, χωρίς καμία αμφιβολία, ανεξάρτητα απ' το αν πλήττεται άδικα και δραματικά από την οικονομική κρίση.
Κατά βάση όμως η ευθύνη βαραίνει την αναποφάσιστη κυβέρνηση και το αδύναμο - παρότι τόσο "ακριβό" - κρατικό μηχανισμό, που δεν μπορεί και ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να αντιμετωπίσει την οιαδήποτε μειοψηφία όταν προκαλεί τόσες μεγάλες ζημιές στην χώρα και την εθνική οικονομία. Δεν σταμάτησαν τους συνδικαλιστές ταξιτζήδες όταν κατέστρεφαν το καλοκαίρι τον τουρισμό.
Δεν συμμάζεψαν την συντεχνία των σκουπιδιών που εντελώς ανενδοίαστα θα άφηναν όλους τους Ελληνες να πεθαίνουν από χολέρα εν έτει 2011. Προχθές ο υπουργός Υγείας μίλησε για ασυνείδητους γιατρούς που αφήνουν παιδάκια ναρκωμένα στο "Αγια Σοφία" και δεν τους κάνουν εγχείρηση γιατί... ξεχνιούνται με τις διαφωνίες και τα προβλήματά τους. Αναρωτήθηκε μάλιστα ποιος θα τους σταματήσει.
Ο ίδιος φυσικά! Και τώρα είχαμε την ΕΘΝΙΚΗ ντροπή των παρελάσεων που θα 'χε αποφευχθεί εάν η Αστυνομία είχε πάρει τα σωστά μέτρα, όπως είχε κάνει στη ΔΕΘ λόγω παρουσίας πρωθυπουργού, και οι πολιτικοί έμεναν στη θέση τους "σαν έτοιμοι από καιρό" αντί να τρέχουν να σωθούν σαν λαγοί.
Είμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα όπου κρίνεται το μέλλον πολλών γενιών, αν βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Υπάρχουν πολλές, δικαιολογημένες κατά βάση αντιδράσεις στη βαριά λιτότητα, οι οποίες λαμβάνουν οριακά απαράδεκτη μορφή υπό την καθοδήγηση έξαλλων πολιτικών ομάδων.
Ε, αν η κυβέρνηση δεν έχει την ικανότητα και την πυγμή να προστατεύσει την εθνική υπόθεση και τον πολύ λαό που υποφέρει και αντέχει, απ' τις ακραίες μειοψηφίες και τις εκβιαστικές συντεχνίες, φέρει πρώτη την ευθύνη. Είναι αδιανόητο απ' την μία να ζητάς θυσίες και φόρους απ' το 95% και να μην μπορείς να ελέγξεις το 5% που 'ναι δικαίως ή αδίκως εκτός εαυτού και έτοιμο να τα τινάξει όλα στον αέρα και να τα κάνει "Κούγκι". Θα αφήνουμε τις μειοψηφίες να μας πάρουν στον λαιμό τους, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την Βουλή; Ακόμη κι εκεί έβαλε το ΠΑΜΕ να τους προσέχει.
Υπάρχει λοιπόν σοβαρότατο πρόβλημα κυβερνητικού ελλείμματος σ' ότι αφορά την στοιχειώδη έννομη τάξη, την υγεία, τις μεταφορές και να μην ξεχνιόμαστε την εγκληματικότητα. Αν δεν κάνουν κάτι γι' αυτό, εκείνοι, οι κυβερνώντες θα 'ναι τα πρώτα θύματα. Από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να πάρουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις τρελαμένες μειοψηφίες που θεωρούν ότι το "ΟΧΙ" είναι ίσια και όμοια με το αν έχασαν κάποιο έκτακτο επίδομα. Με την λογική τους θα 'πρεπε να σταματήσουν κι οι λειτουργίες στην Εκκλησία επειδή ο Θεός δεν τους προστατεύει όσο λέει η συλλογική σύμβαση.
Ετσι που σκέφτονται ας αποδομήσουμε και το 1821 - όπως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται - γιατί πχ οι αγωνιστές οπλαρχηγοί πήραν σπίτι τους τα λάφυρα και δεν τα μοίρασαν σε κάθε χωρικό. Αν τους αφήσεις οι αναλύσεις τους θα φθάσουν στο ότι καλώς έγινε η Αλωση της Πόλης κι οι 300 στις Θερμοπύλες ήταν κορόιδα - μπόντιγκαρντς ενός βασιλιά, που έχασαν τζάμπα την ζωή τους για να σωθεί η ολιγαρχία της Αρχαίας Ελλάδας.
Και να μην το ξεχάσω: Κακώς στήθηκε ο Παρθενώνας γιατί υπέφεραν οι σκλάβοι και χρεοκόπησε την χώρα ο Περικλής. Ε, λοιπόν ας καταστρέψουμε και τα μάρμαρα για να μην αφήνουμε κανέναν ξένο να ανέβει στην Ακρόπολη γιατί είναι μνημείο του καπιταλισμού της εποχής. Ας συνέλθουμε όσο είναι νωρίς.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: