Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Δύο σίγουροι, ένας αμφίβολος

Δύο σίγουροι, ένας αμφίβολος

Μπορεί στον Άρη να έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο αγωνιστικό γολγοθά, μπορεί να ασχολούνται με ένα σωρό προβλήματα, αλλά και ο σχεδιασμός για την νέα ομάδα, αν και είναι «θέμα Καλοκαιριού» δεν πάει πίσω και παραμένει στην κορυφή του ενδιαφέροντος.
Ο Έκτορ Κούπερ είναι αυτός που θα αποφασίσει για την τύχη κάθε ποδοσφαιριστή με την ολοκλήρωση φυσικά της φετινής σαιζόν και η διοίκηση εκείνη που θα προσπαθήσει να υλοποιήσει κάθε εισήγηση -εντολή.
Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του παζλ, αφορά τις τρεις ανανεώσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι . Πρόκειται για τους Φερνάντεζ, Κάμπορα και Νασούτι, που μέχρι στιγμής τουλάχιστον κάνουν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και αποτελούν τρεις από τις πιο αξιόλογες μονάδες της «κιτρινόμαυρης μηχανής».
Αν και είναι σχετικά νωρίς για ασφαλείς και οριστικές εκτιμήσεις, θεωρείται θέμα χρόνου ο «γάμος» με τον Νταρίο,σχεδόν δεμένος ο Κάμπορα, ενώ πολύ πιο δύσκολα και αμφίρροπα είναι τα πράγματα με το Νασούτι.

«Κιτρινόμαυρος» ο Νταρίο

Το καλό για τον Άρη, όσον αφορά τις περιΠΤώσεις με τους τρεις Αργεντινούς είναι ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη δική τους υπόθεση τον έχει ένας συμπατριώτης τους , ο Έκτορ Κούπερ, ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι μιλάει την ίδια γλώσσα μαζί τους, πέραν του ότι τους γνωρίζει , τους υπολογίζει και τους σέβεται, μπορεί σε μεγάλο βαθμό να τους επηρεάσει και να τους κάνει να πούνε το ναι..
Τον κυρίαρχο όμως ρόλο-οφείλουμε να επισημάνουμε- τον έχει η διοίκηση αφού αυτή ξέρει τα οικονομικά και αυτή θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή εκείνος που είναι πιο σίγουρος από όλους και μπορεί άφοβα από τώρα να προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» είναι ο Νταρίο Φερνάντεζ. Μπορεί να μην έδωσε ακόμη τα χέρια με τους υπευθύνους της ΠΑΕ, μπορεί να μην υπέγραψε , αλλά είναι βέβαιο ότι θα μείνει στο Κλεάνθης Βικελίδης και για τα επόμενα δύο (πιθανότατα)χρόνια.
Στο συμβόλαιο του Αργεντίνου μέσου υπάρχει αποκλειστική ρήτρα ύψους 150.000 ευρώ την οποία αν πληρώσει ο Άρης στη Μπεϊτάρ, αποκτά τα πλήρη δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Η απόφαση είναι ήδη δεδομένη και πολύ νωρίτερα οι δύο πλευρές αναμένεται να κλείσουν το θέμα και να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους.

«Δεμένος» ο Κάμπορα

Αν η ανανέωση με το Φερνάντεζ, θεωρείται εύκολη και τελειωμένη και είναι η πρώτη στη λίστα , αμέσως μετά ακολουθεί η περίπτωση του Χαβιέρ Κάμπορα.
Το θέμα εδώ δείχνει σχετικά απλό, γιατί ο Κάμπορα είναι ελεύθερος(δεν έχει από πίσω του ομάδα) και ως εκ΄ τούτου θα χειριστεί την υπόθεση μόνος του. Υπάρχει όμως μπροστά του αρκετός ακόμη δρόμος. Προς το παρόν έχουν γίνει μόνο κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις.
Το γιατί δεν κλείνει είναι ευνόητο. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες .Στον Άρη πάντως θεωρούν ότι έχουν «δεμένο» τον 30χρονο ο οποίος θέλει να μείνει στην ομάδα όσο τίποτα άλλο γιατί απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του προπονητή και της καθολικής αγάπης του κόσμου αλλά…με το αζημείωτο.
Πιο πολύπλοκη τέλος από όλες τις ανανεώσεις είναι αυτή του Νασούτι. Ο 28χρονος αμυντικός μπορεί να είναι σταθερή αξία για την άμυνα, αλλά στοιχίζει πανάκριβα στον Άρη και για να αγοραστούν τα δικαιώματά του οι «κίτρινοι» πρέπει να πληρώσουν εκτός από το συμβόλαιο του ίδιου(γύρω στα 350.000 ευρώ) και τη ρήτρα της Ρίβερ Πλέϊτ, η οποία αγγίζει τις 900.000 ευρώ. Όλα αυτά θα μπούν στο τραπέζι και αν οι Αργεντίνοι δεχτούν να κατεβάσουν την τιμή οι διαπραγματεύσεις μπορούν να προχωρήσουν αλλιώς τα πράγματα θα πάρουν εντελώς διαφορετική τροπή. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: