Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Σοκ από την Παρτιζάν


Με ήττα συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Χάισλιπ Ο Παναθηναϊκός γνώρισε οδυνηρή ήττα στο κλειστό του ΟΑΚΑ από την Παρτιζάν με 64-59. Με αυτή την ήττα οι πράσινοι στην πρεμιέρα του "Top 16" επί της ουσίας είπαν "αντίο" στην πρώτη θέση του ομίλου, καθώς έχασαν στην έδρα τους από μία ομάδα που μέχρι πρότινος είχε ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ.

Το ντεμπούτο του Μάρκου Χάισλιπ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς αν και ο Αμερικάνος φόργουορντ ήταν καλός, ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία πολύ κακή ήττα εν όψει της συνέχειας. Οι "πράσινοι"... πλήρωσαν πολύ ακριβά τις απουσίες των Μπατίστ και Τσαρτσαρή, ειδικά από τη στιγμή που ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν βρέθηκε και στην καλύτερή του μέρα. Οι Σέρβοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να προσπεράσει (22-20).

Στην ίδια ταχύτητα κινήθηκαν οι πράσινοι και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με�αιχμή του δόρατος τον Δημήτρη Διαμαντίδη ανέβασαν τη διαφορά στους εννιά (32-23) στο 16', ωστόσο οι Σέρβοι μείωσαν σε 42-36 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οσο ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά τόσο η ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς γινόταν πιο επικίνδυνοι.

Το σχέδιο της Παρτιζάν τηρήθηκε κατά γράμμα, μιας και τρία λεπτά πριν από το φινάλε οι Σέρβοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 59-57 και έκτοτε δεν έχασαν ξανά το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Βασίλης Σπανούλης αστόχησε σε δύο κρίσιμες βολές στο τελευταίο λεπτό, εν αντιθέσει με τον Βέσελι που φάνηκε απόλυτα ψύχραιμος στην ίδια διαδικασία. Με τη διαφορά στους πέντε πόντους ο Ντρου Νίκολας έχασε το τελευταίο τρίποντο του αγώνα κι όλα τελείωσαν.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη της Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ τα τελευταία τρία χρόνια. Οι Σέρβοι είχαν νικήσει το 2007 τον Παναθηναϊκό με 93-80 σε ένα, όμως, αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τους πράσινους. Αυτή τη διαφορά ήταν πολύ σημαντικό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός και δίκαια γνώρισε την ήττα στο γεμάτο από κόσμο ΟΑΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παρτιζάν αγωνίστηκε δίχως τον καλύτερό της παίκτη, τον Αλεξ Μάριτς. Ο Μάριτς είναι ο πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ των Σέρβων.

Δεκάλεπτα: 22-20, 20-16, 52-46, 59-64.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου, Φώτσης 6 (1), Χάισλιπ 7 (1), Νίκολας 5 (1), Διαμαντίδης 11 (2), Πέκοβιτς 7, Καλάθης, Σερμαντίνι 1, Γιασικεβίτσιους 6
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 12 (2τρ., 10ριμπ.), ΜακΚάλεμπ 8, Κέτσμαν 5 (1), Μιλόσεβιτς,Ράσιτς 10 (2), Μίτροβιτς, Μπόζιτς 12 (3), Βέσελι 13, Μπέκιτς, Βράνιες 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: