Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ζαγοράκης Προσωπικοί οι λόγοι που με οδήγησαν στην αποχώρηση!


Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Θόδωρος Ζαγοράκης, αλλά και οι Ζήσης Βρύζας και Ηλίας Βιολίδης, στη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…Πρώτος μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος επέστρεψε στην προεδρία του Δικεφάλου.
«Καταρχήν να αναφερθώ στην αποχώρησή μου. Ακουστήκανε πολλά, τα οποία δεν ίσχυαν. Κάποια προσωπικά δικά μου, με επηρέασαν πάρα πολύ, έτσι ξεκινούσε και η ανακοίνωση της παραίτησης. Η αλήθεια είναι ότι δε με αφήνανε και δε λειτουργούσα σαν άνθρωπος. Αφορούν μόνο εμένα και αισθάνθηκα σαν έχει πέσει ένα μαύρο πανί μπροστά και δεν μπορώ να ηγηθώ της προσπάθειας με ξεκάθαρο μυαλό και δε θα έκανε καλό στην ομάδα και τους συνεργάτες μου. Έτσι πάρθηκε η απόφαση από μένα, μιλώντας με τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου, εξασφαλίζοντας μια ομαλή αλλαγή κι έτσι έγινε. Να μην επηρεαστεί και η ομάδα, το πετύχαμε αυτό» δήλωσε αρχικά ο «Τέο» και συνέχισε: «Αυτά τα προβλήματα, λίγοι πολύ κάτι ξέρετε όλοι, δε θα ‘θελα να λεχτεί ότι χρησιμοποιώ τον ΠΑΟΚ. Ακουστήκανε διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα, τα γεγονότα στη Σουρωτή. Όχι δεν ήταν αυτό, υπήρχαν και πολλά ζητήματα της ομάδας, που ενοχλούσαν, όπως και εκείνα τα επεισόδια, που μας ενόχλησαν. Αναφέρομαι σε αυτό επειδή είχε βγει και μια ανακοίνωση και έγιναν λάθος χειρισμοί από την αστυνομία με προσαγωγές. Εμείς είπαμε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ούτε ένα αστυνομικό όργανο σε εκείνο το ματς. Θέλω να εξηγήσω στον κόσμο και το λόγο που επέστρεψα. Είχα καθημερινή επαφή με όλα τα παιδιά, και γνωρίζουν το πρόβλημά μου, γιατί εμείς λειτουργούμε σαν οικογένεια κι έτσι θα λειτουργούμε. Κάποια στιγμή όταν μπήκαν σε μία σειρά τα πράγματα από πλευράς μου, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, και σε συζητήσεις καθημερινές που είχα με τους συνεργάτες μου, είπα και πήρα την απόφαση ότι κάποια πράγματα τα αφήσαμε στη μέση. Με ένα καινούριο πλάνο, από το καλοκαίρι και μετά, να τα τελειώσουμε. Είναι ζητήματα και θέματα και όραμα όλων μας να υλοποιηθούνε. Ξεκινάμε από το καλοκαίρι και μετά ένα νέο πλάνο, το τωρινό ολοκληρώνεται. Σε άλλα πήγαμε αρκετά καλά, σε άλλα όχι. Στο αγωνιστικό καλύτερα από ότι περιμέναμε, στα χρέη περιμέναμε να τελειώσουν σε αυτή τη θητεία, δεν πήγαν αρκετά καλά, αλλά είναι μέσα στο πλάνο. Θα βρούμε μπροστά μας σοβαρά θέματα, όπως τα χρέη, όπως επίσης να κρατήσουμε το αγωνιστικό επίπεδο σε ένα καλό σημείο, αυτό προσπαθούμε καθημερινά. Έχουμε επίσης την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου, αυτό είναι πιο πολύ δικό μας, εμένα και του Ζήση. Και φυσικά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Καλώς ή κακώς είμαστε υποχρεωμένοι κάθε φορά που είναι να ανοίξει, να λέμε πόσο σημαντική είναι. Γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει λάθη του παρελθόντος εγώ και οι συνεργάτες μου δεν πρόκειται να τα κάνουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ομάδα χρεωμένη. Αυτό θα πω και πάλι εξαρτάται από πολλά πράγματα. Είχαμε πει το καλοκαίρι κάναμε υπέρβαση στο μπάτζετ της ομάδας. Αυτήν θα την έχουμε μέχρι να κλείσει η χρήση. Όλα αυτά είναι για να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η αύξηση και ό,τι γίνεται, γίνεται για την ομάδα».
ΒΙΟΛΙΔΗΣ: «ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ»
Ο Ηλίας Βιολίδης μιλώντας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είπε:
«Πόσο σημαντική είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το ξέρουμε όλοι, δε χρειάζεται να την αναλύσουμε. Η καινούρια προβλέπεται για 15.250.000 ευρώ, με 1 ευρώ παίρνει ο καθένας 3 μετοχές, το μικρότερο ποσό κατάθεσης είναι 10 ευρώ, με το οποίο παίρνει 30 μετοχές ο καθένας. Υπάρχει το νούμερο 8011111926, στο οποίο κάθε φίλαθλος θα μπορεί να παίρνει οποιαδήποτε πληροφορίες θέλει για την αύξηση. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι ο αρχικός, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στα κοινά του ΠΑΟΚ. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11.525 μέτοχοι».Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό, ο κ. Βιολίδης ανέφερε: «Συζητήσεις με τράπεζες και την Εθνική που θέλαμε, δεν κατέστη δυνατόν. Με τη Μαρφίν έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κλείσαμε μια συμφωνία, είναι συνεχόμενες οι αυξήσεις με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τον ΠΑΟΚ και τη μεγαλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κόσμου. Από Δευτέρα αντιπροσωπεία της διοίκησης θα βρεθεί στη Γερμανία, θα εξηγήσουν περισσότερα πράγματα στον κόσμο του εξωτερικού».
«ΖΑΓΟΡ»: «ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ»Ο Ζαγοράκης απάντησε και σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:
Για το ρόλο των Βρύζα και Κονσεϊσάο στο νέο διοικητικό τοπίο, διευκρίνισε:
«Όλοι μαζί θα είμαστε πάλι, ένα κομμάτι, ο Ζήσης θα είναι πλέον υπεύθυνος του αγωνιστικού, και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Ο Σέρτζιο ξέρουμε τι είναι και έχει γίνει μέλος της οικογένειας και λειτουργούμε όλοι για ένα κοινό συμφέρον».
Για τον Ηλία Παντελιάδη και το θέμα της αιρετής διοίκησης τόνισε: «Καμία σχέση η παραίτησή μου με τον Ηλία Παντελιάδη και τη θέλησή του για αιρετή διοίκηση. Δεν ξέρω ειλικρινά τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το θέμα. Λέω πως αν θέλει κάποιος αιρετή διοίκηση, ας έρθει να το κάνει, εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε».
Για το Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Τα πλάνα για τα αγωνιστικά θα τα πει ο Ζήσης.Η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο. Είμαστε ήρεμοι όλοι, δε θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Μιλάμε για ένα θέμα, που αν θα γίνει κι αν θα γίνει… Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο, ένα πολύ σημαντικό την Τρίτη. Τι να λέμε τώρα, εάν θα γίνει κάτι; Όταν κι αν έρθει η ώρα, θα αποφασίσει η διοίκηση, δεν μπορούμε να φωνάξουμε τον περιπτερά. Και στην τελική δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή. Όλοι μας στο μυαλό μας έχουμε το πως θα πάει καλά ο ΠΑΟΚ».
Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς ανέφερε: «Το μπάτζετ είναι πολύ σοβαρό, θα καθίσουμε να δούμε τι θα γίνει. Ε θα ρίξουμε ταφόπλακα στην ομάδα δημιουργώντας χρέη. Θα αναζητήσουμε πηγές εσόδων για να διατηρήσουμε σε ένα καλό επίπεδο την ομάδα. Μόλις κλείσει η αύξηση θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό είπε ότι το θέμα της αύξησης είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να επενδύσει με πολλά χρήματα. Κάθε μέρα προσπαθούμε να βρούμε ανθρώπους, αλλά δεν είναι εύκολο, όμως δεν είναι πρόβλημα να μας διαλύσει την ψυχολογία. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πως θα είμαστε στη νέα σεζόν οικονομικά. Στις επόμενες εβδομάδες θα κάνουμε το πλάνο».
Για τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, ανέφερε: «Πάντοτε αναζητάμε παίκτες καλούς, με τα οικονομικά που συμφέρουν τον ΠΑΟΚ. Το μπάτζετ είναι πάντα αυτό που σκεφτόμαστε. Ο Ζήσης είναι συνέχεια με ένα μπλοκάκι στα χέρια. Το επόμενο καλοκαίρι θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας κάποιων κινήσεων. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι δικός μας. Είμαστε περήφανοι που τον υπηρετούμε και γουστάρουμε αυτό που κάνουμε. Αν δούμε ότι η ομάδα δεν είναι καλά ή κάνουμε λάθη, δεν θα καθίσουμε εδώ με το ζόρι».
Για τα όσα ακουστήκανε και γραφτήκανε για τη σχέση του με τον Βρύζα, ο «Ζαγόρ» ξεκαθάρισε: «Όσο και να θέλουν κάποιοι να μολύνουν μια σχέση 15 ετών, δε θα το πετύχουν. Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε οι δυο μας κα θα κοιτάξουμε το συμφέρον της ομάδας, τσακωθήκαμε, μαλώσαμε, και τι έγινε; Δε θα υπάρχουν διαφωνίες; Δε θα αφήσουμε να μολυνθεί αυτή τη σχέση».
Για τους στόχους στο νέο πλάνο, απάντησε: «Τι να πούμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα; Πώς να το πούμε. Βλέπετε άλλους το λένε βάσει μπάτζετ. Εμείς είμαστε από τα χαμηλότερα και λέμε ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό θα προσπαθήσουμε. Είναι ηλίθιο να λέμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα».
Για τα χρέη τόνισε: «Κάτι αλλάζουμε στις κινήσεις μας, κάτι γίνεται, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να μένουν εδώ, εμείς θεωρούμε ότι είναι καλό για τον ΠΑΟΚ».
Για το νέο γήπεδο, τόνισε: «Κάποια στιγμή θα πρέπει και ο ΠΑΟΚ να έχει ένα καινούριο γήπεδο. Όλα προχωράνε μπροστά πρέπει και αυτό να γίνει. Έρχονται άνθρωποι, θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για να γίνεται καλά. Θα γίνουν κινήσεις για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ».
ΒΡΥΖΑΣ: «ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»
Ο Ζήσης Βρύζας μίλησε καταρχήν για τα αγωνιστικά, λέγοντας: «Αρχικά δεν ήταν στο πλάνο η επιστροφή. Είχε όντως κάποια προβλήματα ο πρόεδρος και αποχώρησε, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν τα πράγματα. Ήρθε ξανά, εφόσον είδαμε ότι υπάρχει διάθεση από τον ίδιο, και το ήθελε όλη η διοίκηση αποφασίστηκε να γίνει η επιστροφή».
Για δημοσίευμα εφημερίδας που τον ήθελε να μιλάει κατά της κατάστασης, είπε: «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν επειδή φοράω παντελόνια. Περνιέται μια άποψη, ότι ο Βρύζας σαν τσατσάκι κλαίγεται για κάποια κατάσταση. Έχω πλήρη συνείδηση που βρίσκομαι, ξεκάθαρες ιδέες, κι αν έχω ένα πρόβλημα πιάνω το Θόδωρο και το λέω. Υπάρχουν στιγμές διαφωνιών, αλλά αυτό δε θα μου επιστρέψει ποτέ να βάλω προσωπικούς στόχους πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Δε θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να κάνει αυτό το πράγμα. Όλοι ξέρετε τι σχέση που διατηρώ με τους δημοσιογράφους, είναι υγιής σχέση χωρίς καμιά εξάρτηση, όπως και με συνδεσμίτες και με όποιον τριγύρω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό υπηρετώ και δε θα αλλάξω ποτέ. Υπάρχει πλήρης συνείδηση της κατάστασης, ξεκάθαρα πράγματα. Αν υπήρχε διαφορετική άποψη, είχα πει ότι υπηρετώ το σύλλογο υπηρετώντας την αλήθεια και να λέω αυτό που πιστεύω».
Για το θέμα Σαλπιγγίδη, ο Βρύζας τόνισε: «Προκάλεσε μια μεγάλη σύγχυση ή διαχωρίστηκαν οι φίλαθλοί μας. Αυτή τη στιγμή έχουν ηρεμήσει αυτά τα πράγματα, η διοίκηση θα πάρει την απόφαση. Είναι δύσκολο, ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός θα καθόταν να το σκεφτεί πολύ για να πει το ναι ή το όχι».
Για την ανανέωση ή όχι με το Φερνάντο Σάντος, επισήμανε: «Είναι συνδυασμός μερικών πραγμάτων. Να έχουμε επίγνωση του προγράμματος μετά το καλοκαίρι, αν προχωρήσει το αθλητικό κέντρο ή θα προτιμήσουμε τα λεφτά να τα δώσουμε για την ενίσχυση του ρόστερ. Θα καθίσουμε να τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Η διάθεση και η σχέση υπάρχει φυσικά, το γνωρίζετε αυτό».
Για τις ανανεώσεις συμβολαίων, υπογράμμισε: «Με Χαλκιά και Γκαρσία ανανεώσαμε. Είναι δύο προσωπικότητες, ο ένας είναι Έλληνας, ο άλλος έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά και αποφασίσαμε για άλλα δύο χρόνια να συνεχίσουμε μαζί τους. Έχουμε άλλα δύο συμβόλαια και με Ίβιτς και με Λίνο, έχουν γίνει επαφές, δουλεύουμε, είναι μια διαδικασία που χρειάζεται συναντήσεις να βρεθεί η καλύτερη λύση. Έχουμε βάλει κάποιους στόχους για την επόμενη χρονιά και όρια οικονομικά για να λειτουργούμε σωστά. Νομίζω ότι η διάθεση της διοίκησης είναι θετική, αλλά πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο για τον ΠΑΟΚ και για τους παίκτες, χρειάζεται μια λογική για να φτάσουμε. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει».
Για τους πολλούς τραυματισμούς φέτος, ο Βρύζας είπε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το ιατρικό τιμ της ομάδας, τους έχουμε εμπιστοσύνη. Μιλήσαμε με τον προπονητή και τον Κονσεϊσάο, που είναι άμεσοι με την ομάδα. Χρειάζεται βελτίωση, εξειδίκευση και μηχανήματα, εξοπλισμός μηχανολογικός, παντού θέλουμε βελτίωση, είναι ζωτικής σημασίας αυτό το κομμάτι. Οι περισσότεροι ήταν τραυματισμοί θα έλεγα περίεργοι. Το παρακολουθούμε, στην επόμενη σεζόν θα υπάρχει έκθεση, και αναλόγως με το μπάτζετ για να βελτιώσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι».
Για τις πιθανότητες για κατάκτηση πρωταθλήματος απάντησε: «Θα είναι λάθος αν πούμε τώρα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να έχεις τις σταθερές. Αυτή τη στιγμή έχουμε κερδίσει το σεβασμό, πάμε κάθε Κυριακή να δώσουμε τις μάχες μας. Δεν είναι κανένας τρελός για να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του κάτι».
Για το πιο πόστο ήταν το πιο δύσκολο από αυτά που πέρασε, ο Βρύζας τόνισε: «Ο πιο δύσκολος ρόλος είναι αυτός του προέδρου. Σαν ποδοσφαιριστής είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο, σαν τεχνικός διευθυντής έχεις ένα συγκεκριμένο ρόλο».
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ
Τέλος, ο Ζαγοράκης ανακοίνωσε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει προσπάθεια για ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Αϊτής. «Ξεκινάμε μια προσπάθεια με το μάρκετινγκ για την Αϊτή, μια χώρα με ιδιαίτερη ιστορία και με ξεχωριστή σχέση με την πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: