Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η... σειρά του Ερνάνι!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Ερνάνι, την ανάγκη προσαρμογής του Πορτογάλου και την διαφορά με τον Ιντέγιε. 
Δεν είναι ο Μάρκο Σίλβα από τους προπονητές που... μπλοφάρει. Τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής, φαίνεται πως ότι «δοκιμάζει» στον Ρέντη το εννοεί και όλας. Και μιας και δεν υπάρχει και πολύς χρόνος μπροστά, καθώς έρχεται ένας μικρός πόλεμος 8 ημερών με αποκορύφωμα τις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, και τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα; Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τον Ερνάνι, να βγαίνει στην πρώτη γραμμή της «μάχης».
ADVERTISEMENT
Διότι αυτό δοκιμάζει ο 38άχρονος τεχνικός. Είναι δύο μέρες τώρα που επιχειρεί σταδιακά να βάλει τον Ερνάνι στο... κόλπο. Έπειτα από τις πρώτες μικρές συμμετοχές σαν ρεζέρβα. Έπειτα από ένα διάστημα «προσαρμογής» που όπως φαίνεται ο (δανεικός από την Πόρτο) winger το χρειάζεται. Δεν έχει καταφέρει ως τώρα να γίνει... κομμάτι της συζήτησης. Παρότι η απόκτηση του το καλοκαίρι εξελίχθηκε σε ένα μικρό σίριαλ. Παρότι ο κόουτς επέμενε για εκείνον ως την τελευταία στιγμή.
Σε αντίθεση με τον Μπράουν Ιντέγιε για παράδειγμα, που και βασικός έγινε από την πρώτη στιγμή και με την παρουσία του δημιουργεί ως τώρα προσδοκία, ο Ερνάνι δεν έχει βρει τον βηματισμό του.
Ο Ιντέγιε όμως είναι ποδοσφαιρικός πολίτης του κόσμου. Έχει ήδη προλάβει να αγωνιστεί στην Γαλλία, την Ελβετία, την Ουκρανία, την Αγγλία. Ο Ερνάνι βγαίνει για πρώτη φορά από την Πορτογαλία. Είναι εδώ όμως μόλις 25 ημέρες. Άρα σίγουρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Όπως και να έχει: Με βάση πάντα τα όσα συμβαίνουν στον Ρέντη, ο Μάρκο Σίλβα τους ετοιμάζει ώστε να παίξουν μαζί. Προφανώς στο Emirates. Σε μια δεύτερη, «καθαρή» τη φορά αυτή, απόπειρα «ρόμβου» από πλευράς Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Καμπιάσο σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ. Ο Κασάμι αριστερά του. Ο Σαλίνο δεξιά. Και στην κορυφή ο Κώστας Φορτούνης. Ένας... κλασικός σχηματισμός «κόντρας». Κάπως έτσι το είχε σκεφτεί και με τον Τσόρι, ο Πορτογάλος στην πρεμιέρα κόντρα της Μπάγερν. Οι... βόλτες του Λαμ όμως στα 70-80 μέτρα, και το 70% κατοχής μπάλας των Γερμανών ανάγκασαν τον κόουτς να «ξεχάσει» τον Ντομίνγκες σαν δεύτερο παίκτη στην αριστερή πτέρυγα. Και επί της ουσίας, η ιδέα του ρόμβου έμεινε στα χαρτιά.
Στο Λονδίνο ίσως η εφαρμογή να είναι ευκολότερη. Ή τέλος πάντων περισσότερο «συμβατή» με την περιπτωση. Και κάπως έτσι; Η δοκιμή θέλει τον Ερνάνι σε ρόλο δεύτερου επιθετικού. Κοντά στον Ιντέγιε. Σε αυτό το «σενάριο» μένει εκτός ο Πάρντο. Αλλά με βάση την ως τώρα εικόνα του Κολομβιανού, σε αυτά τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, δεν είναι ακριβώς και τόσο μεγάλη έπληξη. Ο Πάρντο δείχνει πεσμένος σε σχέση με την εικόνα του στα φιλικά του καλοκαιριού. Και ίσως αυτή ακριβώς να είναι μια ακόμη «συνθήκη» που έφερε στο προσκήνιο τη συγκεκριμένη δοκιμή.
Λογικά με τον ΠΑΣ δεν θα δούμε τίποτε από τα παραπάνω. Δεν είναι η «φύση» της αναμέτρησης αντίστοιχη. Ξαναλέμε όμως ότι ως τώρα σε αυτό το πρώτο διάστημα που ο Μάρκο Σίλβα κρατά το τιμόνι του Ολυμπιακού, δεν δοκιμάζει πράγματα στην «τύχη».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: