Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μην τρελαθούμε κιόλας με τη διαιτησία!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr για μία «ηλεκτρονική» διαιτησία-και όχι μόνο!

Μην τρελαθούμε κιόλας με τη διαιτησία!
***Διαβάζω επικρίσεις για τους ορισμούς των διαιτητών των αγώνων του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για την προσεχή αγωνιστική.

***Κατ΄ αρχάς, απ΄ ότι καταλαβαίνω διαβάζοντας και το σημερινό Τύπο, δεν έχουν «διοχετεύσει» τίποτα οι σύλλογοι κι αυτό είναι ευχάριστο. Οπότε προφανώς πρόκειται περί δημοσιογραφικών κρίσεων-επικρίσεων. Σεβαστές είναι ασφαλώς. Πρέπει να είναι. Απλά κι εγώ έχω κάποιες σκέψεις.

***Ρωτάω λοιπόν: με άλλους διαιτητές, όχι τον Καλογερόπουλο στον ΠΑΟΚ, τον Αρετόπουλο στην ΑΕΚ και τον Δελφάκη στον Παναθηναϊκό, δεν είχαν ήδη φέτος σοβαρές απώλειες οι τρεις αυτές ομάδες; Γιατί όταν λέμε ότι η ΕΠΟ κάνει κακούς ορισμούς και βάζει διαιτητές που παλιότερα και καλά είχαν αδικήσει τις ομάδες, είναι σα να προεξοφλούμε πως το ίδιο θα γίνει και τώρα.

***Λέω εγώ: ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα τι έκανε κόντρα στην Ξάνθη με τον Κουκουλάκη; 0-0…Στα Γιάννινα τι έκανε κόντρα στον ΠΑΣ με τον Γιάχο; 1-3…Δηλαδή αν δεν κερδίσει ούτε στο Περιστέρι θα φταίει ο…Καλογερόπουλος; Επειδή πέρσι είχε φάει εφτά γκολ στην Ξάνθη και στην Τρίπολη παίζοντας με τον ίδιο διαιτητή; Καλά όχι ότι είχε γίνει τίποτα, διαιτητικά, στην Τρίπολη (εδώ ήταν 2-0 το σκορ στο 20’!!!), αλλά ειδικά στην Ξάνθη ποιός είχε «πειράξει» τον ΠΑΟΚ; Μήπως με τον Καλογερόπουλο ο ΠΑΟΚ δεν είχε ρίξει 4-0 στον Πλατανιά μέσα στα Χανιά πέρσι;

***Και συνεχίζω: Η ΑΕΚ στην Θράκη τι έκανε κόντρα στην Ξάνθη με διαιτητή τον Κύζα; 0-0…Δηλαδή αν δεν κερδίσει στη Βέροια, θα φταίει ο Αρετόπουλος; Και πότε της έκανε ζημιά ο Αρετόπουλος; Μία φορά την έπαιξε πέρσι στο Ηρακλής-ΑΕΚ 3-2. Το είχα δει το ματς κι ήταν μία πολύ καλή διαιτησία.

***Ο Παναθηναϊκός στη Ν. Σμύρνη τι έκανε κόντρα στον Πανιώνιο με διαιτητή τον Παππά; 0-1. Δηλαδή, αν δεν κερδίσει τον…Πλατανιά μέσα στη Λεωφόρο θα φταίει ο Δελφάκης, επειδή πριν…ενάμιση χρόνο είχε σφυρίξει το Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1; Ελάτε τώρα ρε παιδιά!

***Έχουν γίνει τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Είχαν κανένα πρόβλημα οι τρεις μεγάλες ομάδες από τη διαιτησία; Μήπως πήρε ο Ολυμπιακός κανένα ματς από τη διαιτησία; Όχι για να ξέρουμε και τι λέμε.

***Και κατά την γνώμη μου, είναι ανέκδοτο και μόνο που γίνεται συζήτηση για τιμωρία του Σιδηρόπουλου. Ο άνθρωπος έκανε μία «ηλεκτρονική» διαιτησία στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, σε ένα ντέρμπι δηλαδή. Και θα τιμωρηθεί για μία φάση; Και τι φάση. Πόσα τέτοια πέναλτι έχετε δει να δίνονται; Γόνατο με γόνατο.

***Εγώ δε θυμάμαι κανένα! Ωραία, και λάθος να έκανε ο Σιδηρόπουλος, σε τόσο δύσκολη φάση, μπορεί να τιμωρηθεί με τέτοια καλή διαιτησία, την οποία παραδέχθηκε, πράττοντας ορθά για εμένα, κι ο ίδιος ο Μελισσανίδης;

***Θυμάμαι πέρσι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0. Ο Γιάχος είχε κάνει μία εξαιρετική διαιτησία. Όμως είχε γίνει μία φάση πέναλτι, με καθαρό τράβηγμα του Σαντάνα από τον Κλάους σε ένα κόρνερ. Μπορούσε να δώσει πέναλτι. Δηλαδή, έπρεπε να τιμωρηθεί με τέτοια διαιτησία, για μία τέτοια φάση;

***Μην τρελαθούμε κιόλας με όλα αυτά περί διαιτησίας! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: