Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Το μυστικό των «2» και τα…πρωτοσέλιδα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί Φορτούνη, Ντουρμάζ, αλλά και για κάποιους άλλους ερυθρόλευκους, με αφορμή τους «2»!
ΜΟΝΟ έκπληξη δεν πρέπει να μας προκαλεί η πολύ καλή παρουσία του Φορτούνη και του Ντουρμάζ σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν!
ADVERTISEMENT
Για τον απλούστατο λόγο ότι πολύ καλή ήταν η παρουσία τους σε όλη την προετοιμασία. Κι ακριβώς εδώ είναι όλο το μυστικό. Η καλή προετοιμασία που έχουν κάνει φέτος οι δύο παίκτες. Κι έβαλα τη λέξη φέτος, για να δείξω την αντίθεση…
Θυμηθείτε την περσινή σεζόν: Ο Φορτούνης άρχισε να δείχνει τα χαρίσματά του πολύ αργά, ουσιαστικά στο β΄ μισό της σεζόν. Ο Ντουρμάζ επίσης έχασε σχεδόν όλο το α΄ μισό της σεζόν κι ήταν άτυχος, γιατί όταν συνήλθε, εκεί γύρω στο Φλεβάρη, είχε το σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε έξω ενάμιση μήνα κι ενώ θα μπορούσε να ήταν ο ήρωας του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου ήταν ο καλύτερος παίκτης, όμως έχασε εκείνη την σπουδαία ευκαιρία για το 0-1, όταν κοντρόλαρε άψογα την μπάλα, αλλά αστόχησε στο πλασέ.
Τι κοινό σημείο είχαν πέρσι οι δύο διεθνείς άσοι; Δεν είχαν παίξει ούτε σε ένα φιλικό! Ο Φορτούνης γιατί είχε έρθει ανέτοιμος από τη Γερμανία κι ο Ντουρμάζ γιατί αποκτήθηκε τέλη Αυγούστου.
Είναι ξεκάθαρο ότι η διαφορά του πέρσι με το φέτος είναι η προετοιμασία που έκαναν (φέτος) και που δεν έκαναν (πέρσι) οι δύο άσοι. Γιατί όταν είσαι ένας πραγματικά καλός παίκτης και κάνεις καλή προετοιμασία, μετά θα πρέπει να έχεις μεγάλη γκίνια για να μην πας καλά μέσα στη σεζόν.
Να υπενθυμίσω, για να γίνει κατανοητή κι η σημασία της προετοιμασίας, ότι δύο από τις περσινές μεταγραφές του Ολυμπιακού, που έγιναν περιζήτητοι το καλοκαίρι, ο Ομάρ κι ο Μαζουάκου, είχαν μπει από την αρχή στην προετοιμασία κι όλοι είχαμε καταλάβει πόσο θα βοηθούσαν. Το ίδιο κι ο Κασάμι με τον Ντοσεβί, με τη διαφορά ότι ο πρώτος μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα τέλειωσε άσχημα τη σεζόν από τα μυαλά του κι ο δεύτερος τέλειωσε καλά τη σεζόν, αφού στην αρχή δεν τον εμπιστεύθηκε ο προπονητής.
Και να υπενθυμίσω επίσης ότι δεν είχαν κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, όχι μόνο οι Ντουρμάζ και Φορτούνης, αλλά κι οι Αφελάϊ, Μποτία, Μπενίτες…
Που θέλω να καταλήξω: για τους παίκτες που δεν κάνουν προετοιμασία, ας είμαστε επιφυλακτικοί πριν τους απορρίψουμε γρήγορα γρήγορα. Η προετοιμασία για πάρα πολλούς παίκτες είναι το άλφα και το ωμέγα. Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι Ερνάνι, Σέμπα, Ντα Κόστα, Καμπιάσο και Ιντέγε δεν έπαιξαν ουσιαστικά ούτε σε ένα φιλικό…
Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που προσαρμόζονται πιο εύκολα από άλλους. Ο Μιλιβόγεβιτς π.χ. είχε έρθει πέρσι 1 Σεπτέμβρη και μπήκε κι έπαιξε αμέσως. Αλλά ο Μιλιβόγεβιτς είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας…Και τώρα ο Ιντέγε μοιάζει να «κολλάει» πιο γρήγορα απ΄ ότι ο Ερνάνι κι ο Σέμπα. Συμβαίνουν αυτά. Όμως, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Εννιά φορές στις δέκα, θα πάρεις το 100% από ένα παίκτη, μόνο όταν έχει κάνει την προετοιμασία του…
Και για να επιστρέψω στους Φορτούνη και Ντουρμάζ: τώρα που πάνε καλά, θα πρέπει να διαχειριστούν κι ένα άλλο κομμάτι, εξωαγωνιστικό-τα…πρωτοσέλιδα. Έκανε ο Ολυμπιακός ένα εντυπωσιακό όντως διπλό στην Ξάνθη, πράγματι κι οι δύο ήταν εκπληκτικοί, κέρδισαν τα πρωτοσέλιδα δύο και τριών ημερών, αλλά τώρα πρέπει να γυρίσουν στην πραγματικότητα. Κι αυτή είναι το γήπεδο!
Αν οι δύο παίκτες, κι ειδικά ο Φορτούνης, που σαν Έλληνας λογικό είναι να επηρεάζεται περισσότερο από τον Τύπο, μείνουν στα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα, δεν θα έχουν κάνει τίποτα. Γιατί η μαγκιά είναι να παίξεις καλά με την Ξάνθη, αλλά να παίξεις πολύ καλά η, έστω καλά (γιατί δεν γίνεται πάντα να είσαι σούπερ) και με τον ΠΑΣ και με την Άρσεναλ και με τον ΠΑΟΚ.
Κι αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ίσως εξίσου σημαντικό με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: