Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ο «επίλογος» των ντέρμπι για τον Γκάλη…!


Σαν σήμερα το 1994 ο Νίκος Γκάλης αγωνίστηκε στο τελευταίο ντέρμπι της καριέρας του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

Ο «επίλογος» των ντέρμπι για τον Γκάλη…
Πέρασαν κιόλας 21 χρόνια από το τελευταίο ντέρμπι του Νίκου Γκάλη. Ήταν 25 Σεπτέμβρη 1994, όταν οι δυο αιώνιοι «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στο κλειστό του Σπόρτινγκ, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου εκείνης της σεζόν.

Μετά από ένα κακό παιχνίδι το οποίο ήταν αντιστρόφως ανάλογο της ποιότητας των δύο ομάδων, το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη 42-40 και την πρόκριση με τον «Νικ» να γέρνει την «πλάστιγγα» υπέρ των «πρασίνων», πετυχαίνοντας 11 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος παίκτης στο παιχνίδι που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

Στα αξιοσημείωτα εκείνου του αγώνα ήταν η πρώτη εμφάνιση του Πάσπαλιε κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και του Βολκόφ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αμφότεροι το καλοκαίρι που είχε προηγηθεί, είχαν αλλάξει «στρατόπεδα», παίρνοντας μεταγραφή από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον.

Τέλος αξίζει να θυμίσουμε το πολιτισμικό σοκ του Έντι Τζόνσον,( σ.σ που εκείνο το καλοκαίρι αποτέλεσε το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» των ερυθρολεύκων) που από τα μεγαλοπρεπή παρκέ του NBA, βρέθηκε να παίζει στην «στρούγκα» του Σπόρτινγκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: