Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Στέλνει… αλλού την ΑΕΚ η ΕΠΟ!!

Κι άλλο θα τραβήξει η ιστορία με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΚ… πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ένα μήνα μετά, η Πειθαρχική της ΕΠΟ δήλωσε αναρμόδια και την παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στέλνει… αλλού την ΑΕΚ η ΕΠΟ
Σε ανέκδοτο πάει να μετατραπεί η κλήση της ΑΕΚ σε απολογία για την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Τότε η «Ένωση» είχε αναφερθεί στο ξεκίνημα της σεζόν και ανάμεσα σε άλλα, είχε τονίσει:

«Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του».

Η συγκεκριμένη αποστροφή λοιπόν είχε κριθεί δυσφημιστική από τον (τότε) ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, με τον τελευταίο ν’ ασκεί πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων».

Το θέμα έκτοτε μεταβιβάστηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κι εκείνη, αφού πέρασε περισσότερο από ένας μήνας (!) δήλωσε τελικά αναρμόδια ν’ αποφασίσει. Μεταβίβασε λοιπόν την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που είναι και η αρμόδια για υποθέσεις δυσφήμισης, και πλέον εκείνη (με τη νέα σύνθεση τακτικών δικαστών που την αποτελούν) θ’ αποφανθεί. Χωρίς πάντως να συντρέχει κάποιος μεγαλύτερος κίνδυνος για την ΑΕΚ από ένα πρόστιμο 20.000 ευρώ ή πιθανή υποχρέωση ανάκλησης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: