Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν ο Νάνο είναι καλά...!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Ισπανό μπακ που όταν έχει κέφια αλλάζει το δημιουργικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. 
Σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5', έστω και με την... βοήθεια του Τσιντώτα.  Στο 14' «τρέχει» την πλευρά, κατεβάζει ωραία την μπάλα στον αέρα και έχει την σωστή επιλογή προς τον Καρέλη, ο οποίος του «χαρίζει» την ασίστ με το φοβερό τελείωμα στο απέναντι «γάμα» της εστίας. Ο Νάνο έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Λεβαδειακό και στο σούπερ «πράσινο» εικοσάλεπτο επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουμε την τελευταία διετία.
ADVERTISEMENT
Όταν ο Ισπανός μπακ είναι καλά, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο δημιουργικά. Βγάζει συνδυασμούς και συνεργασίες από αριστερά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έχει καλά χτυπήματα στις «νεκρές» μπάλες και έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει όλη την πλευρά, εξίσου καλά. Να προσφέρει «ανεβάσματα», σέντρες αλλά και αλληλοκαλύψεις, δυνατό μαρκάρισμα και βοήθεια στο ομαδικό πρέσινγκ.
Από την στιγμή που παίζεις 4-4-2 σε ρόμβο, οπότε χωρίς εξτρέμ αλλά με εσωτερικούς μέσους και επιτελικό, τα μπακ σου οφείλουν επί της ουσίας να μπορούν να λειτουργούν και ως εξτρέμ, να «έχουν» όλη την πλευρά και να αποτελούν μέρος του παιχνιδιού από τα άκρα. Ο καλός Νάνο είναι ιδανικός και το ζητούμενο για τον Ισπανό είναι το ίδιο που ισχύει και για ολόκληρη την ομάδα. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Στα δεξιά είναι το θέμα τι γίνεται.
Ο «Μάρι» αν βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση μέσα από τα παιχνίδια θα δώσει το κάτι παραπάνω, μέχρι να επιστρέψει ο Βέμερ. Ο Μπούρμπος δεν ήταν κακός σε Αγρίνιο και Λεωφόρο με Καμπάλα(μπορεί να φανταστεί κανείς τι κράξιμο θα πέσει αλλά σας προκαλώ να πάρετε το dvd των δύο αυτών παιχνιδιών και να το συζητήσουμε). Προφανώς και ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε σε αυτή την θέση πέρυσι το καλοκαίρι να πάρει παίκτη που να κάνει την διαφορά. Άλλη κουβέντα αυτή και άλλη πως ο έμπειρος μπακ ψιλοείναι το εύκολο θύμα. Μέσα κι έξω από την ομάδα. Κλείνει η παρένθεση.
Που ήταν... εξαφανισμένος από την αρχή της χρονιάς αυτός, ο καλός Νάνο; Για όλα υπάρχει μια εξήγηση πριν τους βγάλουμε όλους άμπαλους, άτεχνους, λίγους και πάει λέγοντας. Να σας υπενθυμίσω πως το πρώτο δίμηνο της σεζόν 2013-2014 σας έγραφαν και τα... πιστεύατε, πως ο Παναθηναϊκός πήρε αριστερό μπακ που δεν ξέρει να κάνει σέντρα! Η συνέχεια και οι εμφανίσεις του, έφεραν φεστιβάλ... κωλοτούμπας!
Σε μια συνέντευξη το καλοκαίρι του 14 στην Βουλιαγμένη, μου εξηγούσε το εξής, για να αιτιολογήσει την μεταμόρφωση του κατά την διάρκεια της σεζόν:
«Κάθε χρονιά χρειάζομαι ένα διάστημα για να βρω ρυθμό, να βγάλω τον πραγματικό μου εαυτό. Συνήθως είναι ένα δίμηνο από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Με επηρεάζει η διακοπή, χάνω λίγο το... μυαλό μου». Κρατήστε αυτά τα λόγια περί προσαρμογής και για τον Βέμερ που μέχρι στιγμής είναι... καρμπόν ο Νάνο των πρώτων μηνών στην Ελλάδα.
Υ.Γ: Γράφουμε την Τρίτη πως δεν υπάρχουν εύκολα ματς, μόνο αν ο Παναθηναϊκός τα μετατρέψει σε τέτοια. Μπαίνει την Τετάρτη στην Λεωφόρο, 3-0 στο 20'! Γράφεις ότι απλά έκανε το αυτονόητο για... Παναθηναϊκός  και βρίσκονται από κάτω στα σχόλια άνθρωποι να γράψουν ότι «Χθες έλεγες πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και πάμε για 26 τελικούς.Τώρα μας λες πως όλα είναι στο χέρι μας» ο ένας και «δεν μασάνε οι σοβαροί Παναθηναϊκοί από αυτά που γράφετε»!
The art of trolling...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: