Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

"Αισθάνομαι κομμάτι του Ηρακλή"


Αν και αποκτήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο, ο Νικουλάε Ντίκα δεν νιώθει περαστικός από τον Ηρακλή και δηλώνει ήδη "κομμάτι της ομάδας". Αποποιήθηκε τον χαρακτήρα του ηγέτη, ενώ τόνισε πως η παρουσία του Ολεγκ Προτάσοφ στον πάγκο της ομάδας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Γηραιού.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Ντίκα στην εφημερίδα "Metrosport"

Τι σε έφερε τελικά στον Ηρακλή;
"Ηταν κυρίως, ότι είχα μιλήσει με παίκτες, αλλά και με τον προπονητή, τον κ. Προτάσοφ, αλλά και η προοπτική, που υπήρχε, με σκοπό να δημιουργήσουμε κάτι καλό ως ομάδα".

Ηταν ένας βασικός λόγος η έλευση του Προτάσοφ στον Ηρακλή; Τι σου είπε, πριν έρθεις;
"Δεν χρειαζόταν να μου πει κάτι παραπάνω. Είχε σκοπό να κάνει κάτι καλό στον Ηρακλή. Αυτό ήταν αρκετό για να με πείσει να έρθω στην ομάδα και να πω το ναι".

Σε πείσμωσε η περσινή χρονιά; Σ’ έχει κάνει να θέλεις να αποδείξεις κάτι;
"Φυσικά, με πεισμώνει. Μιλάμε για μία ολοκληρωτική αλλαγή σελίδας. Μία νέα αρχή. Από το μηδέν. Θέλω να ξεκινήσω πάλι από την αρχή".

Την ομάδα πώς την κρίνεις; Πώς τη βλέπεις; Τι συμπεράσματα έχεις βγάλει;
"Εχουμε καλούς παίκτες. Βλέπω, πραγματικά, μία καλή ομάδα. Υπάρχουν οι βάσεις, υπάρχει το υλικό, είμαστε μία δυνατή ομάδα, οπότε γιατί να μην πρωταγωνιστήσουμε";

Από τον εαυτό σου, είσαι ικανοποιημένος; Μπορείς να δώσεις περισσότερα;
"Κάθε άλλο. Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος, αφού δεν έχω φτάσει ακόμη ούτε στο 80%. Είμαι κουρασμένος. Το έχω επαναλάβει βέβαια, το έχω πει και σε συμπαίκτες μου, αλλά θα το πω και τώρα, ότι το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι, όταν ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα".

Νιώθεις περαστικός από την ομάδα, επειδή ήρθες δανεικός για έναν χρόνο;
"Δεν αισθάνομαι δανεικός. Είμαι κομμάτι του Ηρακλή".

Θα ήθελες να σκιαγραφήσεις τον Βικτοράς Γιάκομπ;
"Είναι δίπλα μου, όπως και εγώ, αν χρειαστεί. Είναι ωστόσο και ένας πολύ καλός παίκτης. Συνεργαζόμασταν καλά στη Στεάουα. Πετύχαμε πολλά γκολ, είμαι σίγουρος ότι και στον Ηρακλή θα σημειώσει πολλά γκολ. Θέλουμε χρόνο, χρειαζόμαστε χρόνο, είμαστε νέοι στην ομάδα. Όλοι οι νέοι θέλουν χρόνο. Είναι κατανοητό πιστεύω. Είναι φυσιολογικό. Σε τρεις εβδομάδες δεν μπορείς να τα κάνεις όλα…".

Είχες αναδειχθεί, τρίτος καλύτερος παίκτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, πριν από δυο χρόνια. Τι έγινε; Η πορεία δεν ήταν αυτή, που έπρεπε… Τι συνέβη;
"Για μένα η χειρότερη χρονιά ήταν η περσινή. Ήταν καταστροφική, γι αυτό ήρθα και στον Ηρακλή για να πάρω και πάλι το δρόμο προς τα πάνω. Δεν θα σκεφτώ τι έκανα πριν από τρία χρόνια, το θέμα είναι τι κάνω τώρα, τι θα πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα. Γι’ αυτό είπα, νωρίτερα, ότι ξεκινάω και πάλι από το μηδέν".

Νιώθεις ηγέτης; Το ασπάζεσαι;
"Δεν είμαι μόνο εγώ. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες ακόμη. Όχι, μόνο εγώ…".

Δεν υπάρχουν σχόλια: