Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κόντης: «Θα αναπληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον Κάμπορα»

Κόντης: «Θα αναπληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον Κάμπορα»

Επί των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με την αποχώρηση του Χαβιέ Κάμπορα από το ρόστερ, τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των «κιτρίνων», αλλά και την παραφιλολογία που αναπτύσσεται από διάφορους κύκλους, τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Γιάννης Κόντης.

Αρχικά ο κ. Κόντης σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση Κάμπορα: «Με το που ολοκληρώθηκε η χρονιά και ο Κάμπορα έφυγε για την Αργεντινή, άρχισε τα τηλέφωνα για να μην ισχύσει το συμφωνητικό που είχαμε υπογράψει για την ανανέωση του συμβολαίου του, επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα, αλλά εμείς προσπαθούσαμε να τον πείσουμε να παραμείνει. Τελικά ήρθε μια μέρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας για να συζητήσουμε από κοντά, όμως δεν πείστηκε να μείνει κι εμείς θεωρήσαμε καλύτερο να του λύσουμε το συμβόλαιο, καθώς προτιμάμε να μην έχουμε στις τάξεις μας παίκτες που δεν θέλουν να αγωνίζονται στην ομάδα μας. Κάποιοι που διασπείρουν ζιζάνια ότι είτε έπρεπε να τον πουλήσουμε είτε του χρωστάμε χρήματα, πρέπει να ξέρουν ότι ο Κάμπορα αφού δεν υπέγραψε το νέο συμβόλαιο, ήταν εν δυνάμει ελεύθερος. Θα μπορούσαμε να πάμε στη FIFA για την υπόθεση του, αλλά δεν το προτιμήσαμε. Όπως και να ‘χει θα κάνουμε το καλύτερο για να αναπληρώσουμε επάξια το κενό του. Στον Κάμπορα δεν χρωστάμε ούτε ευρώ και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Άλλωστε που θα βρει συμβόλαιο 500.000€ που του προσφέραμε εμείς; Από την άλλη αυτό έχει προβλεφθεί με ρήτρα που ζήτησε ο ίδιος να μας υπογραφεί και σε περίπτωση που αυτή σπάσει, θα πρέπει να μας καταβληθεί ένα χρηματικό αντίτιμο. Πιστεύω ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του, μιας και η γυναίκα του δεν μπορεί να συνηθίσει να ζει σε απόσταση από τους γονείς της. Ο Κάμπορα είναι παίκτης που ακούει πολύ την οικογένεια του κι εμείς αυτό το σεβαστήκαμε».

Αναφορικά με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για τον Τόνι Κάλβο και τη μεταπήδηση στην Εσπανιόλ απάντησε: «Πρόκειται για μια απλή φημολογία, καθώς με τους Ισπανούς δεν υπάρχει καμία απολύτως επαφή. Πρόκειται για παιχνίδια των μάνατζερ, όπως συνήθως συμβαίνει αυτές τις εποχές».

Σχετικά με την περίπτωση του Μίτσελ υπογράμμισε: «Ο Μίτσελ πήρε κανονικά το διαβατήριο και πιστεύω ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί η περίπτωση του. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία.

Για τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις δήλωσε: «Δίνω την είδηση ότι θέλουμε να πουλήσουμε 4-5 παίκτες, αλλά δεν πρόκειται για πακέτα μακαρόνια. Αναφορικά με τον Τζόνσον σίγουρα μιλάμε για μια οικονομική υπέρβαση, καθώς υπάρχει μια ρήτρα 1.2 εκατομμυρίων λιρών. Συνεχίζουμε να είμαστε σε συζητήσεις και θεωρώ ότι θα έχουμε κάτι καλύτερο τις επόμενες μέρες. Η περίπτωση Τσέζαρεκ δεν έχει καμία σχέση με την αποδέσμευση Κάμπορα, καθώς ήταν εξαρχής στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Νασούτι το είχαμε πει ότι πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση που θα προχωρούσε αν τον άφηνε ελεύθερο η Ρίβερ. Στη θέση του όμως αποκτήθηκε ο Οριόλ, ο οποίος είναι ένας παίκτης που θα διαγράψει την απώλεια του Νασούτι. Ασφαλώς και θα πάμε και για κάτι άλλο πέραν της απόκτησης Τσέζαρεκ. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον Ναφτί, δεν μπορούμε εμείς να βγαίνουμε κάθε φορά να αναρτούμε τα χαρτιά του λογιστηρίου. Αυτή τη στιγμή είναι με την Εθνική Τυνησίας, αλλά θα ενσωματωθεί κανονικά μετά το τέλος των υποχρεώσεων του εκεί».

Σχολιάζοντας την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε: «Έχω βαρεθεί να βλέπω κάθε χρόνο την ίδια ιστορία από ενοχλητικούς ανθρώπους, οι οποίοι όμως εμένα προσωπικά με διασκεδάζουν. Έχω μάθει να μην κρύβω τα λόγια μου κι έγινα κακός, όμως εγώ είμαι απόλυτα δημοσιογραφικός, καθώς θεωρώ ότι η δημοσιογραφία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Γιάννης Κόντης υπογράμμισε: «Ο Άρης είναι μια τεράστια ομάδα που όμως κάποιοι δεν σέβονται. Δεν υπήρξε καμία πρόταση για να πάω στον Παναθηναϊκό, αλλά και να υπήρχε… Δεν μπορούν κάποιοι να καταλάβουν ότι τόσα χρόνια έχω προτάσεις να αποχωρήσω, αλλά για κάποιον λόγο δεν το κάνω; Βλέπω αυτή την ομάδα διαφορετικά σε σχέση με άλλους, γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διοίκηση του Άρη μου έχουν δημιουργήσει τεράστιο αίσθημα ευθύνης. Οι φίλαθλοι είναι οι πραγματικοί θεματοφύλακες του συλλόγου, γιατί μετά από τόσες παγίδες που είχαν στηθεί, κράτησαν όρθια την ομάδα. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, μιας και η αισιοδοξία αυτή αντλείται από τον προπονητή. Το υλικό μας έχει τη δίψα να δείξει πράγματα στον κόσμο και θα το κάνει αρχής γενομένης από τις πρώτες υποχρεώσεις στην Ευρώπη, καθώς πρόκειται για παιχνίδια που θα σηματοδοτήσουν τη νέα χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: