Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αυστραλία-Σερβία 2-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/se/servia_2010_6_23_22_41_9_b.jpgΤέσσερα λεπτά ήταν αρκετά για να αλλάξει πλήρως η εικόνα του αγώνα Αυστραλία-Σερβία. Τα "καγκουρώ" με γκολ των Κέιχιλ (69') και Χόλμαν (73') πήρε την νίκη με 2-1 αλλά δεν μπόρεσε και την πρόκριση, σ' ένα ματς που στο πρώτο μέρος οι Σέρβοι ήταν ανώτεροι.Ο ΜΑΤΣ

Από τα πρώτα λεπτά οι Σέρβοι ήταν αυτοί που θέλησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα αφού γνώριζαν εξ' αρχής πως με νίκη και μόνο θα μπορούσαν να προκριθούν στους "16" της διοργάνωσης. Ο Κράσιτς ήταν ο πρώτος από τους παίκτες του Αντιτς, που απείλησαν στο 5' την αντίπαλη εστία με τον Σβάρτσερ να διώχνει σε κόρνερ.

Ο "ξανθός" άσος της Σερβίας έμελλε να είναι και ο μοιραίος άσος των τυπικά φιλοξενούμενων, όταν στο 12' πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να στείλει από πλάγια θέση την μπάλα στην κενή εστία της Αυστραλίας, προκαλώντας τεχνική ηγεσία και συμπαίκτες του από τον πάγκο να πεταχτούν από τις θέσεις τους για την απίστευτη χαμένη ευκαιρία.

Οι Σέρβοι έχοντας οργανωμένη μεσαία γραμμή αναζητούσαν το γκολ με κάθε τρόπο. Ετσι τρία λεπτά μετά (15') ο Κουζμάνοβιτς από δεξιά προσπάθησε να αιφνιδιάσει με μια σέντρα σουτ αλλά δεν τα κατάφερε.

Οσο οι Αυστραλοί αναζητούσαν τρόπο να διασπάσουν την θετική άμυνα των Σέρβων και να δημιουργήσουν μια ευκαιρία στο ματς, οι παίκτες του Αντιτς έχαναν συνεχώς ευκαιρίες, Παίζοντας οργανωμένα είτε από τα άκρα είτε με κάθετες πάσες κυρίως από τον Στάνκοβιτς, οι Σέρβοι στο 23' έφτασαν και πάλι μια ανάσα από το γκολ όταν ο Ιβάνοβιτς σούταρε εξ' επαφής ωστόσο με υπερένταση ο αντίπαλος πορτιέρο απομάκρυνε με το χέρι ενστικτωδώς.

Με περισσότερη κατοχή της μπάλας στο ματς σχεδόν σε όλη την διάρκειά του, η ομάδα της Σερβίας είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 35', όταν μετά την σέντρα του Κουζμάνοβιτς ο Ζίγκιτς αφύλακτος δεν έκανε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και πέρασε άουτ. Τα "καγκουρό" απείλησαν για πρώτη φορά σχεδόν με την λήξη του πρώτου μέρους αλλά η κεφαλιά του Κένεντι ήταν εύκολη λεία για τον Στοϊκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πρώτα λεπτά είχαν το ίδιο αποτέλεσμα ως εικόνα με τους Σέρβους να ελέγχουν το ματς και να ψάχνουν το γκολ. Στο 53', μετά από ωραία ενέργεια ο Ζίγκιτς σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σβάρτσερ.

Ολα όμως άλλαξαν λίγο μετάτην διπλή αλλαγή του Τιμ Φέρμπεεκ στο 66' και λίγο νωρίτερα της "μαγικής ιδέας" του Αντιτς να αποσύρει τον καλύτερο παίκτη του πρώτου μέρους, Κράσιτς.

Στο 69', ο Κέιχιλ αρχικά έδωσε προβάδισμα στο σκορ στα "καγκουρώ" με γυριστή κεφαλιά από το κέντρο της περιοχής νικώντας μάλιστα και τον Βίντιτς. Δεν είχαν προλάβει να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των φίλων της ομάδας για το 1-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα (73') ο Χόλμαν που είχε μπει ως αλλαγή σούταρε έξω από την περιοχή και νίκησε και πάλι τον Στόικοβιτς, προκαλώντας έξαλλα πανηγύρια στην εξέδρα και τον πάγκο της ομάδας του.

Ομως και τα δύο γκολ αυτά δεν ήταν αρκετά για την πρόκριση, αφού ήθελαν τουλάχιστον δύο (και ενώ το σκορ στο άλλο ματς παρέμενε στο 0-1 υπέρ της Γερμανίας).

Τελικά το μόνο που έγινε ήταν η Σερβία να μειώσει πριν το τέλος σε 2-1 με τον Πάντελιτς (89') και το τελικό αυτό σκορ να οδηγήσει εκτός πρόκρισης και τους δύο συλλόγους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αυστραλία (Τιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Γουίλκσιρ (82' Γκαρσία), Μπόσαμπ, Νιλ, Κάρνεϊ, Κούλινα, Βαλέρι (66' Τσίπερφιλντ), Έμερτον, Μπρεσιάνο (66' Χόλμαν), Κέιχιλ, Κένεντι.

Σερβία (Ράντομιρ Άντιτς): Στoϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Κουζμάνοβιτς (77' Λάζοβιτς), Στάνκοβιτς, Νίνκοβιτς, Κράσιτς (62' Τόσιτς), Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς (67' Πάντελιτς).

Γήπεδο: "Mbombela Stadium", Νέλσπρουϊτ

Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: