Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σλοβενία-Αγγλία 0-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/en/england_2010_6_23_18_12_53_b.jpgΟ Ντεφόε σκόραρε μετά από 9 μήνες και η Αγγλία πήρε την πρώτη νίκη της στο Μουντιάλ κόντρα στην Σλοβενία με 1-0, που της δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.Άργησαν αλλά ξύπνησαν την κατάλληλη στιγμή τα "λιοντάρια" που με την πρώτη τους καλή εμφάνιση στη Νότια Αφρική, πήραν το τρίποντο και πήραν ως πρώτοι το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως τα περισσότερα της Εθνικής Αγγλίας, όμως ευτυχώς και για τους ίδιους αλλά και για εμάς που παρακολουθούσαμε το ματς, το θέαμα δεν άργησε να βελτιωθεί. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο, αφού έκαναν ένα σωρό λάθη κυρίως στην μεσαία γραμμή και απειλήθηκαν από την Σλοβενία, "αφυπνίστηκαν" και έπαιξαν επιτέλους ποδόσφαιρο.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, όπου ο Μπίρσα σούταρε, αλλά ο Τζέιμς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Από 'κει και πέρα, τα "λιοντάρια" ήταν οι κυριάρχοι του ματς, δίχως βέβαια να πραγματοποίησουν καμιά σπουδαία εμφάνιση.

Το σημαντικό ήταν πως είτε με τον Λάμπαρντ από εκτέλεση φάουλ (14'), είτε με το σουτ του Ρούνεϊ, είτε με την κεφαλιά του Τέρι (18'), οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

Ο Ντεφόε έδειξε τον δρόμο

Έτσι λοιπόν όπως κυλούσαν τα πράγματα, το γκολ για την Αγγλία ήταν θέμα χρόνου και πράγματι δεν άργησε να έρθει. Στο 23' ο Μίλνερ σέντραρε από τα δεξιά, ο Ντεφόε πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, δίωχνοντας έτσι το άγχος του φαβορί.

Όλα ήταν πλέον πιο εύκολα για τα "λιοντάρια" που με περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιο ελαφριά πόδια, έκαναν το παιχνίδι τους και δημιούργησαν σημαντικές φάσεις για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Η άμυνα της Σλοβενίας δέχτηκε ένα καταιγισμό ευκαιριών μέχρι το 30', όμως η... μπόρα γι' αυτούς πέρασε δίχως δεύτερο γκολ, καθώς ούτε ο Λάμπαρντ (27'), ούτε ο Ντεφόε (30'), ούτε και ο Τζέραρντ (30') κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Κάπως έτσι, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τους Άγγλους να έχουν προβάδισμα πρόκρισης.

Στην επανάληψη το σκηνικό, ήταν ακριβώς ίδιο. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο είχαν τα ηνία του αγώνα, δημιουργούσαν πολλές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και πραγματοποίησαν -επιτέλους- καλή εμφάνιση.

Η δυστοκία των "λιονταριών"

Το πρόβλημα των "λιονταριών" σ' αυτό το ματς δεν ήταν η ανικανότητα δημιουργίας παιχνίδιού (κάθε άλλο), αλλά η επιθετική δυστοκία και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Μία με τον Ντεφόε (46'), μία με τον Τέρι (57') και το αποκορύφωμα με τον Ρούνεϊ (58'), οι Άγγλοι βρέθηκαν φάτσα με το 2-0, αλλά δεν το πραγματοποίησαν.

Κι αφού οι Άγγλοι πέταγαν τις ευκαιρίες στα σκουπίδια και δεν "κλείδωναν" τη νίκη, οι Σλοβένοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια, προκειμένου να μην φύγουν ηττημένοι. Στο 68' μάλιστα προσπάθησαν τρεις φορές να σκοράρουν με σουτ των Μπίρσα, Μπέντιτς και Νοβάκοβιτς, μάταια όμως.



Αρέσουν κι αυτά...

*Η Αγγλία μετρά 13 συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και βρίσκεται πίσω από τις Βραζιλία (19), Ιταλία (17), Γερμανία (17), Αργεντινή (15) και Μεξικό (14).

*Το προσωνύμιο των Άγγλων είναι "Three Lions" (Τρία Λοντάρια), ενώ των Σλοβένων "Zmajceki" που σημαίνει "Δράκοι".

*Ο Ντεφόε πέτυχε το 12ο γκολ του με την φανέλα της Αγγλίας, ενώ μόλις για δεύτερη φορά άνοιξε το σκορ. Η προηγούμενη φορά ήταν το Σεπτέμβρη του 2004 στα προκριματικά του Μουντιάλ της Γερμανίας κόντρα στην Πολωνία (2-1 νίκη).

Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο):Τζέιμς, Τζόνσον, Άσλεϊ Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Ρούνεϊ (72' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (86' Χέσκεϊ).

Σλοβένια (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Γιόκιτς, Σούλερ, Σέζαρ, Μπίρσα, Κιρμ (79' Μάταβζ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς (62' Nτέντιτς), Νοβάκοβιτς.

Γήπεδο: "Port Elizabeth Stadium" / Nelson Mandela Bay/Port

Διαιτητής: Σταρκ Βόλφγκανγκ (Γερμανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: