Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γκάνα - Γερμανία 0-1

http://www.contra.gr/images/m/germanygana1-0_m.jpgΗ Γερμανία έκανε το καθήκον της και κέρδισε την Γκάνα (1-0) εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου της, ενώ το συγκρότημα του Μίλοβαν Ράγεβατς χρειάστηκε τα δύο γκολ της Αυστραλίας για να τερματίσει 2η και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Γερμανία-Αγγλία και Γκάνα-ΗΠΑ τα ζευγάρια των "16". Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Περισσότερο ενδιαφέρον είχε η αναμέτρηση της Αυστραλίας με την Σερβία παρά της Γερμανίας με την Γκάνα, ειδικά όταν τα “κανγκουρό” προηγήθηκαν 2-0 και πήγαν να “κλέψουν” την πρόκριση από τους Αφρικανούς, ενώ το ίδιο συνέβη όταν μείωσαν οι Σέρβοι και κυνήγησαν την δεύτερη θέση του ομίλου.

Αντίθετα, η Γερμανία ήταν πιο ήσυχη. Εβαλε γκολ με τον Οζίλ (γκολάρα για την ακρίβεια με άπιαστο σουτ) και πήρε τη νίκη και μαζί την πρώτη θέση που την στέλνει απέναντι στην Αγγλία για την φάση των “16”. Οσον αφορά την Γκάνα, έσωσε την αφρικανική αξιοπρέπεια, αφού αν δεν προκρινόταν τότε για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1982 δεν θα βλέπαμε αφρικανική ομάδα μετά την φάση των ομίλων. Για να φτάσουμε στο 1-0 χρειάστηκε να δούμε ένα μέτριο πρώτο μέρος και ένα καλό δεύτερο. Στα πρώτα 45 λεπτά οι Γερμανοί είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες (με σημαντικότερη αυτή του Ποντόλσκι), ενώ η Γκάνα προσπάθησε να απειλήσει με τον Ασαμόα Γκιάν, αλλά ας είναι καλά ο Λαμ που έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο δεύτερο μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη ευκαιρία των Γκανέζων στο 51ο λεπτό όταν ο Νόιερ έδιωξε το επικίνδυνο πλασέ του Ασαμόα και φυσικά το γκολ του Οζίλ λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 61'. Αμφότερες οι ομάδες είχαν επιθετική διάθεση στα επόμενα λεπτά, ενώ η Γκάνα είχε και το μυαλό της στο άλλο ματς, αφού ανάλογα το σκορ θα μάθαινε αν πέρασε ή όχιΣκόρερ: 60' Εζίλ
Γήπεδο: Soccer City", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία) ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Πάντσιλ, Τζον Μενσά, Τζόναθαν Μενσά, Σάρπεϊ, Ανάν, Κέβιν-Πρινς Μποάτενγκ, Κουάντουο Ασαμόα, Ταγκόε, Αντρέ Αϊέου, Ασαμόα Γκιάν.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ποντόλσκι, Κακάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: