Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ειρωνική απάντηση του Πελέ στον Μαραντόνα


Οι προβλέψεις του Πελέ... Μία ημέρα μετά τη νέα "επίθεση" που δέχθηκε από τον Μαραντόνα, ο Πελέ θέλησε να απαντήσει στον τεχνικό της εθνικής Αργεντινής, που στη συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε τον αγώνα με την Ελλάδα, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Η "Τζαμπουλάνι" (σ.σ. η μπάλα του Μουντιάλ) είναι απίστευτη. Τη χρησιμοποιούν όλοι αλλά δεν έχουν όλοι τα ίδια πόδια. ’λλο είναι να την κλωτσάει ο Κυργιάκος, άλλο ο Μέσι. Ο Πελέ, ο Πλατινί, ο Μπεκενμπάουερ, αντί να με διαβάλλουν ας έρθουν να λογαριαστούμε και να λύσουμε το πρόβλημα αυτής της μπάλας».

Αυτή τη φορά, ο "βασιλιάς" δεν έμεινε απαθής αλλά έσπευσε να απαντήσει, με πολλή ειρωνεία, στον προπονητή της Αργεντινής. «Όλοι ξέρουν ότι ο Μαραντόνα με αγαπά, θα έλεγα με λατρεύει» δήλωσε ο Πελέ μιλώντας στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει έργα ζωγραφικής και μεταξοτυπίες Νοτιοαφρικανών καλλιτεχνών, που σε κάποιες περιπτώσεις φέρουν την υπογραφή του, καθώς κατασκευάστηκαν από τον ίδιο και θα εκτεθούν προς πώληση για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

"Όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση, σε ένα τοκ-σόου, με είχε καλέσει στην εναρκτήρια εκπομπή του. Το ίδιο συνέβη όταν η Μπόκα Τζούνιορς οργάνωσε μια εκδήλωση για να συγκεντρώσει χρήματα" συνέχισε ο Πελέ, για να καταλήξει λέγοντας: "Κάθε φορά που βρίσκεται σε κατάσταση κατά την οποία έχει ανάγκη να τραβήξει την προσοχή, ο Ντιέγκο κάνει το ίδιο πράγμα: αναφέρει το όνομά μου".

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος εκτίμησε ότι "ο Μέσι είναι ως τώρα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Μουντιάλ", ενώ για το γκολ του Λουίς Φαμπιάνο απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού ειρωνεύτηκε ακόμη μία φορά τον Μαραντόνα: "Το δεύτερο γκολ του Φαμπιάνο είχε κάτι από μένα και κάτι από τον Μαραντόνα. Ο Λουίς έκανε το "σομπρέρο" (σ.σ. το πέρασμα της μπάλας πάνω από τον αντίπαλο) όπως εγώ και χρησιμοποίησε το χέρι όπως ο Ντιέγκο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: