Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Κανακούδης: «Να πάρουμε το Κύπελλο»


Στη ζωή όλα γίνονται. Μια ρήση που πολλοί έχουν ως μότο ζωής. Ανάμεσα σε αυτούς φαίνεται πως είναι και ο 26χρονος μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέτρος Κανακούδης, οποίος μιλώντας στο www.sport-fm.gr έθεσε τον επόμενο στόχο της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου μετά τη χθεσινή μεγάλη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ με 4-0. «Αποδείξαμε πως τα πάντα μπορεί να συμβούν στη ζωή. Γιατί να μην φτάσουμε και μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου» αναρωτήθηκε ο Έλληνας μέσος και συμπλήρωσε «μακάρι να έρθει η πρόκριση στον τελικό και να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Συνέντευξη στον Αντώνη Κατσίκη

Ο ΠΑΣ…τρέλανε χθες όλη την Ελλάδα με την επιβλητική του νίκη (4-0) επί του ΠΑΟΚ με τον 26χρονο μέσο να εξηγεί πως η ομάδα του «έφτασε στη νίκη επειδή πραγματοποιήσαμε μια καταπληκτική εμφάνιση. Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε και νομίζω πως φάνηκε αυτό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και ακόμη και αν το γκολ δεν ερχόταν τόσο νωρίς (σ.σ 7’ λεπτό), θα σκοράραμε λίγο αργότερα. Η μοναδική ευκαιρία που είχε ο ΠΑΟΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα δοκάρι όταν το σκορ ήταν 2-0».

Και τώρα…Παναθηναϊκός ή Καλλιθέα. «Λογικά Παναθηναϊκός που είναι και το φαβορί τόσο για το Κύπελλο όσο και για το πρωτάθλημα. Εμείς, όμως, πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμη και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Όλα γίνονται. Κανείς δεν πίστευε πως μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της, θα έβαζε τέσσερα γκολ σε μια ομάδα που θέλει να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε τα πάντα μπορεί να γίνουν. Ακόμη και το Κύπελλο μπορεί να κατακτήσουμε». Όσο για το δίλλημα, Κύπελλο ή παραμονή, ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης έκανε μια καλή…ντρίμπλα. «Και τα δύο. Γιατί να πρέπει να επιλέξω ένα από τα δύο; Αν καταφέρναμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και να κατακτήσουμε το Κύπελλο θα ήταν το ιδανικό. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και έτσι θέλω να αντιμετωπίζει και το ποδόσφαιρο, με αισιοδοξία».

Το μέλλον της ομάδας των Ιωαννίνων πάντως, μοιάζει να είναι καλύτερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον 26χρονο μέσο, στον Νίκο Αναστόπουλο. «Ο κ. Αναστόπουλος μας άλλαξε σε όλα τα επίπεδα. Πλέον, ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που μας έλειπε αρκετά πριν. Άλλαξε την τακτική μας και τον τρόπο που λειτουργούμε στο γήπεδο. Μας έχει δείξει τον δρόμο. Κάνουμε ό, τι μας λέει και έτσι βγαίνει μια θετική εικόνα προς τα έξω. Όταν μάλιστα αυτή η καλή εικόνα συνδυάζεται και με το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερα. Επίσης μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα καθώς μας εμπιστεύεται όλους σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Επόμενο ματς για τον ΠΑΣ είναι αυτό κόντρα στην Καβάλα εκτός έδρας για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με τον Έλληνα μέσο να παραδέχεται πως πρόκειται για «ματς κλειδί. Θα προσπαθήσουμε και πάλι να έχουμε θετική εικόνα και σε αυτό το ματς και ακόμη και αν δεν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να απογοητευτούμε». Όσο για τις δικές του φιλοδοξίες και στόχους, ο Πέτρος Κανακούδης, τόνισε πως «ήρθα στα Γιάννινα για το καλύτερο. Σίγουρα η ομάδα των Ιωαννίνων έχει τεράστια δυναμική λόγω κόσμου και προέδρου. Κυρίως από τον πρόεδρο δεν μπορεί να έχει κανείς παράπονο. Θεωρώ πως είναι ένας καλός σταθμός για την καριέρα μου ο ΠΑΣ. Μακάρι να έρθει και η παραμονή και η ομάδα να καταφέρει τους στόχους της για να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι στο τέλος της σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: