Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Υπέρ της επανάληψης ο Ανρι



Επιμέλεια: Δ.Μ.

H επανάληψη της αναμέτρησης ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιρλανδία θα είναι η δικαιότερη λύση, σύμφωνα με τον Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος άσος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη φάση που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε στους «τρικολορ» το εισιτήριο της πρόκρισης.

Όπως ανάφερε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, η χρησιμοποίηση του χεριού του στην επίμαχη φάση έγινε ενστικτωδώς, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε σκοπιμότητα. Ο Ανρι δικαιολόγησε την κίνηση του αυτή, λέγοντας πως με την ταχύτητα που εξελίσσονται οι φάσεις δεν υπάρχει δυνατότητα σε κάποιον ποδοσφαιριστή να σκεφτεί πριν ενεργήσει.

Η δήλωση του Ανρί ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσημη τοποθέτηση της ΦΙΦΑ πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα, παρά το γεγονός ότι πέρα από τις ιρλανδικές αρχές παρόμοιο αίτημα έχουν εκφράσει και οι Γάλλοι.

Υπέρ της επανάληψης του αγώνα τάχθηκε και ο Αρσεν Βενγκερ, ζητώντας από τη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να υποστηρίξει την κίνηση αυτή. Το 1999 ο Βενγκερ είχε ζητήσει την επανάληψη του αγώνα Κυπέλλου της Αρσεναλ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για μη τήρηση του fair play. Σε εκείνο το ματς ο Κανού αντί να επιστρέψει τη μπάλα στους αντιπάλους μετά από άουτ (για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε παίκτη) προτίμησε να δώσει ασιστ στον Μάρκ Οφερμαρς. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αλσατός προπονητής ζήτησε την επανάληψη κάτι που συνέβη λίγες μέρες αργότερα, με την Αρσεναλ να παίρνει τελικά την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: