Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Κούπερ: "Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε"



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ενημερωμένος για τη σημασία του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας δήλωσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα συμπεριλάβει στην αποστολή τον Σεμπάστιαν Αμπρέου.

"Θα κάνω την πρεμιέρα μου στον πάγκο του Άρη σε ένα σημαντικό παιχνίδι όπως ξέρω. Εκτός των άλλων και από όλα έχω μάθει έχω αισθανθεί για το πώς νιώθει ο κόσμος του Άρη και από τον ενθουσιασμό ακόμα που συνάντησα στα εστιατόρια που πηγαίνω με προτρέπουν για το καλύτερο δυνατό. Τον ίδιο ενθουσιασμό όμως έχουμε και εμείς.

Έχουμε δουλέψει πολύ αυτές τις 10 μέρες στις αδυναμίες μας χωρίς μαγική συνταγή και που θα πρέπει να χτυπήσουμε τον αντίπαλό μας. Έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα χωρίς να έχουμε το μαγικό ραβδί ενώ ο αντίπαλός μας ξέρουμε ότι παίζει με δύναμη και πίεση. Είμαστε ωστόσο αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε και αυτή είναι και η φιλοσοφία μας.

Είμαστε πολύ ευτυχείς με την ανταπόκριση που έχουν δείξει οι ποδοσφαιριστές στο διάστημα της συνεργασίας μας όπου πραγματικά υπερβάλλουν εαυτό και αυτό θα έχει αποτέλεσμα στο γήπεδο. Σε γενικότερες γραμμές η φιλοσοφία μου είναι ότι όταν ερχόμαστε σε μία ομάδα δίνουμε ευκαιρία σε όλους είτε έπαιζαν είτε όχι. Θα συνεχίσουμε όμως περίπου όπως είναι η ομάδα αλλά στην πορεία θα είναι τα πράγματα όπως τα σκεφτόμαστε εμείς και είμαστε πολύ ευτυχείς", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κούπερ.

Στην πρώτη ερώτηση για την παρουσία του Αμπρέου στην αποστολή τόνισε: "Εάν έρθει όπως υπολογίζουμε και όπως πιστεύουμε ξεκούραστος και με ενθουσιασμό για το παιχνίδι. Μπορεί να σκεφτούμε να τον πάρουμε μαζί του. θα μιλήσουμε και μαζί του και θα αποφασίσουμε".

Για την εικόνα που βρήκε στην ομάδα σχολίασε: "Έχω μία εικόνα της ομάδας καλή και έχω θετική σκέψη μου πάντως ότι η ομάδα είναι πολύ καλή. Υπάρχει όρεξη για δουλειά. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει λόγος να λέμε τι έχουμε και τι όχι γιατί δεν είναι καλό για την ομάδα. Αυτό που έχουμε είναι το καλύτερο".

Για το αν έχει προλάβει να περάσει την φιλοσοφία του είπε: "Υπάρχουν πράγματα που τα έχουν ήδη καταλάβει. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερη δουλειά και για μερικά άλλα πράγματα. Το σημαντικότερο είναι να έχουν ανταπόκριση οι ποδοσφαιριστές και το βλέπω και ότι όλοι ανταποκρίνονται κατά τον καλύτερο τρόπο".

Για το αν αγχώνεται εν όψει του ντέρμπι αφού θα είναι και το ντεμπούτο του στην άκρη του πάγκου του Άρη υπογράμμισε πως: "Η πίεση είναι ότι καλύτερο γιατί σου δίνει κίνητρο για στόχους και σε κάνει ζωντανό. Αυτό αισθάνομαι και ότι κάποιοι περιμένουν να πετύχω πράγματα και να φθάσω την ομάδα στους στόχους που έχει θέσει".

Για το αν θεωρεί ότι θα υπάρχουν άμεσα αλλαγές στην ενδεκάδα ξεκαθάρισε πως: "Από τα επόμενα παιχνίδια θα δείτε την ομάδα του Κούπερ".

Για το αν του θυμίζει το ντέρμπι της Κυριακής αυτά του Μιλάνο που έζησε ως τεχνικός της Ίντερ και αν το αγαπημένο του νούμερο το δύο θα είναι αρκετό για να δώσει στον Άρη την νίκη από πλευράς αριθμού γκολ δήλωσε: "Σίγουρα αυτό που έχω αισθανθεί στην Θεσσαλονίκη ζούμε περισσότερο τα προ του παιχνιδιού. Του Μιλάνου μπορεί να είναι πιο φημισμένο στον κόσμο αλλά εδώ υπάρχει περισσότερη απαίτηση για την νίκη. Για μένα χρειαζόμαστε ένα γκολ για να κερδίσουμε και να μην δεχθούμε κανένα".

Κι όσο τέλος για το αν ο ίδιος αισθάνεται ο σταρ της ομάδας να την οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της επισήμανε: "Δεν είμαι το αστέρι της ομάδα. Αισθάνομαι ως ο υπεύθυνος της ομάδας που θα πρέπει να κάνει όλους να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών που μπορούν. Λάμψη θα έρθει με τις επιτυχίες λάμψη και τα αστέρια είναι η ομάδα".

Αμοιβαία ανταλλαγή εισιτηρίων με την ΠΑΕ Πανιώνιος

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο με τις δύο ΠΑΕ με την έγκριση και της Αστυνομίας συμφώνησαν για αμοιβαία ανταλλαγή 500 εισιτηρίων.

Έτσι στον αγώνα της μεθεπόμενης Κυριακής οι φίλοι του Πανιωνίου θα φιλοξενηθούν στην θύρα 4 του «Κλεάνθης Βικελίδης» και αντίστοιχα 500 φίλοι του Άρη θα βρεθούν στη Νέα Σμύρνη στον αγώνα του δεύτερου γύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: