Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αναστασιάδης: «Καλύτερη η νέα «φουρνιά» της Εθνικής»!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πίστη του ότι οι επιτυχίες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου δεν θα σταματήσουν μελλοντικά, όταν η γενιά του Euro 2004 αποσυρθεί, εξέφρασε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου παραδέχτηκε πως το μεγάλο κέρδος του Ρεχάγκελ είναι ότι κατάφερε να πείσει τους διεθνείς μας ότι έχουν δυνατότητες να βελτιωθούν, υποστηρίζοντας ότι η νέα «φουρνιά» που ακολουθεί θα είναι καλύτερη από την τωρινή!

«Θα ήθελα να συνεχίσω στην εθνική Κύπρου, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις. Η αλήθεια είναι πως στις εθνικές ομάδες δουλεύεις κάθε δύο μήνες, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά χρειάζεται τις υπόλοιπες μέρες να μιλάς με τα παιδιά και να καταφέρνεις να τους έχεις σε κατάσταση συναγερμού. Η δουλειά του ομοσπονδιακού προπονητή είναι η μέρα με τη νύχτα, σε σχέση με το να κοουτσάρεις έναν σύλλογο. Η πίεση δεν είναι τόσο μεγάλη και κυρίως δεν έχεις κάθε μέρα τη γιούχα των οπαδών, κάτι που σε κρατά σε ήρεμη κατάσταση. Ο τρόπος αντιμετώπισης μου είναι ότι καλύτερο. Μας υποδέχονται λες και είμαστε εκπρόσωποι κράτους», τόνισε αρχικά ο κ. Αναστασιάδης και συνέχισε αναφερόμενος στην πορεία του κυπριακού ποδοσφαίρου:

«Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. ‘Άλλωστε φαίνετε και από τα αποτελέσματα. Ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες, προπονητές και οι ομάδες έριξαν χρήματα. Το κακό είναι ότι παίρνουν εύκολα τα άσχημα τα δικά μας. Όπως το τελευταίο επεισόδιο που έγινε και έστειλε έναν νεαρό στο νοσοκομείο με κρίσιμη κατάσταση. Ηρεμήσαμε λίγο εμείς στην Ελλάδα και τα πήραν αυτοί»!

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως η Εθνική ομάδα του Ρεχάγκελ είναι η καλύτερη όλων των εποχών, απάντησε: «Νομίζω ότι είχαμε σε πολλές περιόδους καλούς παίκτες αλλα οι προπονητές δεν κατάφεραν να κάνουν να πιστέψουν ότι μπορούν το παραπάνω. Αυτό το έκανε ο Ότο. Πριν το παιχνίδι με την Ουκρανία, βγήκα και είπα ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να μην περάσουμε,. Αν ήταν λίγο καλύτερα τα παιδιά θα είχαμε «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: