Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Αυτοκτονία αν δεν το σηκώσει η Μπάγερν»

«Αυτοκτονία αν δεν το σηκώσει η Μπάγερν»
Την Μπάγερν Μονάχου χρίζει φαβορί για τον τελικό του Champions League ο Βασίλης Τσιάρτας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ τόνισε πως οι Γερμανοί έχουν το πάνω χέρι λόγω έδρας αλλά και λόγω ρόστερ και επισήμανε πως αν δεν το σηκώσει θα πρόκειται για αυτοκτονία. Τέλος, σχολίασε πως οι απουσίες των δύο ομάδων λόγω καρτών είναι πέρα για πέρα άδικες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Τσιάρτας στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

«Εκεί που έφτασαν οι τέσσερις ομάδες διεκδίκησαν τις πιθανότητες τους. Αν θέλουμε να πούμε για κάποια έκπληξη ήταν η Τσέλσι. Είχε την τύχη να έχει σε μεγάλες βραδιές τον τερματοφύλακα της, τον Τσεχ και τελικά να πάρει την πρόκριση.

Γενικά, οι τερματοφύλακες έκλεψαν την παράσταση στα ημιτελικά του Champions League. Το ζευγάρι Ρεάλ-Μπάγερν ήταν πιο δυνατό. Οι Γερμανοί στο πρώτο ματς έδειξαν πόσο ήθελαν τη νίκη και στο δεύτερο δικαιώθηκε για το παιχνίδι της. Πάλεψε, έχασε ευκαιρίες και πήρε την πρόκριση κάπως άχαρα, στα πέναλτι. Ήταν πολύ καλό ματς, η Μπάγερν έδειχνε πιο απειλητική, είχε πολύ καλό ρυθμό με πολλές φάσεις.

Ξέρουμε πολύ καλά πως 7 παίκτες δεν θα αγωνιστούν στον τελικό. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη αδικία που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πως πρέπει να γίνει κάτι για αυτό. Αν θέλουμε να μιλάμε για θέαμα και fair play δεν πρέπει καμία ομάδα να στερείται βασικούς της ποδοσφαιριστές σε έναν τελικό. Η UEFA πρέπει να μεριμνήσει για τις κάρτες. Αν είναι κόκκινη είναι απολύτως δικαιολογημένο. Αλλά να χάνεις ματς από τις κίτρινες κάρτες δεν είναι δίκαιο. Μπορεί να μην ξαναέχουν την τύχη να παίξουν τελικό.

Οι απουσίες που θα έχουν οι ομάδες θα παίξουν ρόλο στον τελικό. Η Μπάγερν Μονάχου είναι το φαβορί επειδή παίζει στην έδρα της. Δικαίως έφτασε εκεί που έφτασε αφού έχει παίκτες που μπορούν να την οδηγήσουν στην κατάκτηση του τροπαίου. Αλλά γνωρίζουμε είναι ένα ματς και όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω όμως πως θα είναι αυτοκτονία αν δεν καταφέρει να το πάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: