Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι «μπλε»… δεν ξεχνούν!!

Οι «μπλε»… δεν ξεχνούν!
«Η σειρά μας». Πόσα πράγματα, συναισθήματα και αναμνήσεις μπορεί να κρύβονται σε αυτή τη δήλωση του Ντιντιέ Ντρογκμπά μετά την πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ;

Ο Ιβοριανός επιθετικός δεν είναι ο μοναδικός που δηλώνει σχεδόν… απελπισμένος για την κατάκτηση του «ιερού δισκοπότηρου» του ποδοσφαίρου.
Έχει άλλους… οχτώ συμπαίκτες που ήταν παρόντες το 2008, είδαν τον Τζον Τέρι να γλιστράει και μαζί του, να γλιστράει από τα χέρια των Λονδρέζων το τρόπαιο.

Στη Μόσχα, η Τσέλσι με προπονητή τον Άβραμ Γκραντ, διεκδίκησε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 1-1 της κανονικής διάρκειας του αγώνα έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί ο Λάμπαρντ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Τέρι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή τη μπάλα από προσπάθεια του Γκιγκς και ο Ντρογκμπά αποβλήθηκε για χτύπημα στον Νεμάνια Βίντιτς.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης με το 6-5 στα πέναλτι και άφησε τους «μπλε» με την απόλυτη απογοήτευση. Φέτος, οι μνήμες ξυπνούν. Και δεν είναι ένας και δύο αυτοί που τα θυμούνται όλα από εκείνο το βράδυ της 21ης Μαΐου στο «Λουζνίκι»…

Ο Πετρ Τσεχ είναι ο φύλακας άγγελος της εστίας της Τσέλσι, ήταν σε εκείνο το ματς και θα είναι και φέτος στο «Allianz Arena» για να πάρει πίσω στο Λονδίνο μαζί του, την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Άσλεϊ Κόουλ στο αριστερό άκρο ήταν από τους καλύτερους και πιο… πεισματάρηδες αμυντικούς των «μπλε» στα δύο παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα στους φετινούς ημιτελικούς και μέλος της ομάδας που το 2008 είχε μείνει με το μετάλλιο του φιναλίστ στο στήθος.

Ο Τζον Τέρι ήταν ο μοιραίος εκείνου του τελικού στη Μόσχα και θα είναι ο μοιραίος ξανά στον φετινό. Τότε, είχε χάσει το κρίσιμο πέναλτι. Τώρα, έκανε τη… χαζομάρα στο «Καμπ Νου» και αναγκάζει τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο να τον βγάλει από τα πλάνα του με την ευχή οι Κέιχιλ και Λουίζ να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ο Μίκαελ Εσιέν θεωρείται από τα σημαντικότερα στελέχη της Τσέλσι, κόβει και ράβει στη μεσαία γραμμή και το γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στον τελικό του 2008 είχε προέλθει από δική του προσπάθεια.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν χρειάζεται συστάσεις. Ήταν ο σκόρερ των Λονδρέζων στο «Λουζνίκι», θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον φετινό τελικό ελλείψει του Τζον Τέρι, έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Ραμίρες για το πρώτο γκολ της ομάδας του στο «Καμπ Νου», το βράδυ της Τρίτης και… πολλά είπαμε.

Ο Φλοράν Μαλουντά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, παίρνει λιγοστές ευκαιρίες, αλλά όποτε καλείται να φορέσει τη μπλε φανέλα και να μπει στη μάχη, δικαιώνει πάντα την επιλογή του προπονητή του. Πριν από πέντε χρόνια ήταν στην ενδεκάδα της Τσέλσι και αγωνίστηκε για 92 λεπτά, βλέποντας την παράταση και τα πέναλτι με την αγωνία των «απ’ έξω».

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά το είπε και θέλει να το κάνει πράξη. Θέλει το βράδυ της 19ης Μαΐου να σηκώσει στον ουρανό του Μονάχου την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ! Η αποβολή του, το 2008, δεν κόστισε στην Τσέλσι, αφού αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στην παράταση και μέχρι εκείνο το σημείο είχε βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό. Οι φετινές του εμφανίσεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και το «Καμπ Νου» στους ημιτελικούς με τη Μπαρτσελόνα, έκαναν την ποδοσφαιρική κοινότητα να υποκλιθεί στη «δίψα» για διάκριση και τις ικανότητές του.

Ο Τζον Όμπι Μίκελ μαζί με τους Λάμπαρντ και Ραμίρες είναι οι τρεις χαφ που φέτος επιλέγει κατά κόρον ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Κάθε σεζόν που περνάει αποκομίζει όλο και περισσότερες εμπειρίες, αποκτά αυτοπεποίθηση και αισθάνεται σιγουριά κάθε φορά που η μπάλα φτάνει στα πόδια του. Ανοίγει το παιχνίδι των «μπλε» με ορθόδοξο τρόπο και έπειτα από τα ελάχιστα λεπτά που αγωνίστηκε στον τελικό του 2008, δηλώνει πανέτοιμος για τον φετινό.

Ο Σάλομον Καλού βλέπει συνεχώς τους Στάριτζ και Μάτα να του… «κλέβουν» τη θέση, μιλώντας πάντα για τα άκρα της τριάδας με την οποίας παρουσιάζεται στην πλειοψηφία των παιχνιδιών της η Τσέλσι! Για… κορυφή στη γραμμή κρούσης, ούτε λόγος, αφού εκεί τοποθετούνται είτε ο Ντρογκμπά, είτε ο Τόρες. Πιο έμπειρος από το2008, αξιόλογη λύση για τον Ντι Ματέο.

Οι προαναφερθέντες κύριοι… δεν ξεχνούν. «Έχουμε φτάσει τόσες φορές στα ημιτελικά. Νομίζω μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια είναι η πέμπτη ή έκτη φορά. Είναι μεγάλη επιτυχία που φτάσαμε στον τελικό, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να πάρουμε το τρόπαιο» είπε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Μην το ψάχνετε… Συμφωνούν όλοι μαζί του!

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: