Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι δύο τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία μιας διοργάνωσης οι δύο ημιτελικοί έκρυβαν τόσο μεγάλες συγκινήσεις που δεν μπορεί να προσφέρει ο τελικός! Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Οι δύο τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ
Βλέποντας την Τρίτη την Τσέλσι να αποκλείει την Μπαρτσελόνα και την Τετάρτη την Μπάγερν να πετάει έξω, στα πέναλτι, τη Ρεάλ Μαδρίτης νομίζεις ότι έχεις δεις τα πάντα.
Πραγματικά τι καλύτερο μπορεί να περιμένει κανείς για τη βραδιά της 19ης Μαίου στο Μόναχο; Πόσο πιο ψηλά μπορούν να ανεβάσουν τον πήχη η Μπάγερν και η Τσέλσι;
Το πρόβλημα δεν είναι το υψηλής ποιότητας θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες, αλλά η ίδια η εξέλιξη των αγώνων. Έμοιαζε με μαστίγωμα νεύρων αυτό που γινόταν και στους δύο ημιτελικούς. Το ποδόσφαιρο είναι σαν τον έρωτα. Εάν περνάς καλά δεν σε νοιάζει η γκόμενα να είναι και… ψιλομπάζο.
Ή μπορείς να πας με μια θεά που θα έλεγε κι ο Ψινάκης και να σου βγεί… μάπα το καρπούζι. Έτσι και στο ποδοσφαιρικό θέαμα. Αμα σου κάτσει το ματς τύφλα νάχουν κι οι σωστές μπαλιές και το θέαμα υψηλού επιπέδου. Αν σε κάθε κατεβασιά σου κόβεται η ανάσα, ας δούμε και λίγο κλωτσωσκούφι παραπάνω.
Ακόμα κι ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε που κι αν έχει δει μεγάλα ποδοσφαιρικά ματς στη ζωή του –σε αρκετά από αυτά συμμετείχε και μάλιστα ενεργά – χαρακτήρισε τον αγώνα του «Μπερναμπέου» ως το ματς της τελευταίας… σαρανταετίας!
Από τη στιγμή που έχουν συμβεί όλα αυτά τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον τελικό; Πόσο καλύτερος μπορεί να είναι; Πόση άγρια ομορφιά μπορεί να επιφυλάξει;
Αν η επιτομή των τελικών θρίλερ τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες είναι ο αγώνας του 1999 με αντιπάλους τη Γιουνάϊτεντ και τη Μπάγερν τα περιθώρια για ένα αλησμόνητο τελικό είναι περιορισμένα.
Το καλό είναι ότι η Μπάγερν προκρίθηκε στον τελικό. Όχι επειδή απέκλεισε τη Ρεάλ, αλλά επειδή ο τελικός θα έχει κάποιο νόημα με όλο το Μόναχο κι ίσως την υπόλοιπη Γερμανία να ασχολείται με αυτόν. Όσο για την Τσέλσι ξέρει το δρόμο. Και με τη Μπαρτσελόνα αουτσάιντερ ήταν και τώρα με τη Μπάγερν πάλι αουτσάιντερ θα είναι. Και θα έχει και τις ευχές του Μουρίνιο με ότι αυτό συνεπάγεται…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: