Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Βέλλιος: «Ευχαριστώ το Θεό που είμαι εδώ»!!

Βέλλιος: «Ευχαριστώ το Θεό που είμαι εδώ»!
Δεν άργησε καθόλου. Ένα χρόνο και κάτι μήνες μακριά από την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη και κάτοικος Μέρσεϊσάιντ, ο Απόστολος Βέλλιος μετετράπη σε έναν από τους ποιο hot- και βραβευμένους εδώ και λίγες μέρες- ποδοσφαιριστές της Έβερτον! Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr και αναφέρθηκε στις σκέψεις του για το παρόν και το μέλλον! Η προτροπή του Τιμ Κέιχιλ, τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο, αλλά και η κορυφαία στιγμή του μέχρι στιγμής.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Σεμερτζίδη

Το μότο του είναι ένα: «Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά». Δεν μένει στα λόγια και φροντίζει με τις πράξεις του να κερδίζει αυτό που δικαιούται. Από τη μεταγραφή του στην Πρέμιερ Λιγκ, μέχρι τη βράβευσή του ως κορυφαίος νέος παίκτης της ομάδας και το χειροκρότημα των οπαδών.

Η αναγνώριση ήρθε!

Το μεγάλο άλμα έγινε τον Ιανουάριο του 2011. Ενάμιση χρόνο περίπου μετά, ο Βέλλιος εμφύσησε στη φιλοσοφία του αγγλικού ποδοσφαίρου, πήρε τις ευκαιρίες του και το αποτέλεσμα δικαίωσε πρώτα εκείνον, αλλά και τους ανθρώπους που τον πήραν από τον Ηρακλή!

Λίγες μέρες πριν ψηφίστηκε από τα fan club supporters των «ζαχαρωτών» σε όλη την Αγγλία ως ο κορυφαίος νέος παίκτης της Έβερτον, αφήνοντας πίσω σημαντικά ονόματα του συλλόγου, όπως οι Γκιγιέ, Αντιτσέμπε, Κόουλμαν και Μπάξτερ.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του για το πρώτο βραβείο της καριέρας του, μετά από εκείνο του MVP της 10ης αγωνιστικής που είχε παραλάβει το 2009 για το γκολ του στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό!

«Στην αίθουσα βρίσκονταν τρεις παλιοί παίκτες της ομάδας, έδειξαν βίντεο και δικό μου και του Μπέινς και μετά κατευθείαν κατεβήκαμε στα τραπέζια και βγάλαμε φωτογραφίες με τους παρευρισκόμενους. Μετά ανέβηκα ξανά στη σκηνή και ως δια μαγείας ένιωσα πιο άνετος, επειδή τους είχα γνωρίσει όλους», τόνισε αρχικά, στην προσπάθειά του να περιγράψει όσα έζησε στην αίθουσα, και πρόσθεσε:

«Χάρηκα πάρα πολύ για το βραβείο. Θυμήθηκα τι μου έλεγαν πριν ενάμιση χρόνο που ήρθα εδώ. «Ξεκινάς με τις ρεζέρβες και αν όλα πάνε καλά, θα κάνουμε μια αναπροσαρμογή»! Σκέφτηκα ότι πριν από ενάμιση χρόνο ήμουν με τις ρεζέρβες και τώρα πήρα το βραβείο! Δεν το πίστευα»!

Μόλις 20 ετών και γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες, ο Βέλλιος είναι σίγουρος ότι η βράβευσή του θα αποτελέσει αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα: «Μου δίνει μεγάλη δύναμη. Η αλήθεια είναι ότι μέσα μου δεν έχει αλλάξει κάτι. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ξεκινάς τη νέα μέρα, έχοντας ξεχάσει τα πάντα από την προηγούμενη. Σίγουρα, η διάκριση αυτή γεμίζει αυτοπεποίθηση. Σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου».

«Well done Vellios»!

Ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει και του το απέδειξε! Ο ίδιος πως ζει την καθημερινότητα με τους οπαδούς, πως τον αντιμετωπίζει ο φίλαθλος κόσμος των «ζαχαρωτών»; «Πάντα και παντού, όταν τα πηγαίνεις καλά, όπως και στο ποδόσφαιρο, θα υπάρχουν δέκα που θα σε αγαπούν και άλλοι δύο που θα είναι αντίθετοι με σένα. Μπορεί για παράδειγμα να μην τους αρέσει το αγωνιστικό μου στυλ. Η αγάπη που μου δείχνουν οι φίλοι της ομάδας μου δίνει ώθηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ τα μυαλά μου αέρα. Αν και νέος, έχω μάθει να είμαι λογικός. Στην εκδήλωση για παράδειγμα, πολλοί με έπιασαν και μου εξέφρασαν τη στήριξή τους. Γενικώς τα μηνύματα που παίρνω στο Facebook το Twitter είναι ενθαρρυντικά. Και όχι μόνο από Άγγλους, αλλά και από Έλληνες. Πιστεύουν σε μένα και μου το δείχνουν»!

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο διεθνής επιθετικός αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του στον αγγλικό σύλλογο: «Έχω να δώσω πολλά παραπάνω στην ομάδα. Αν και στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι μπορεί να ξημερώσει, είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία! Νιώθω ότι αν μπω στο γήπεδο, θα το… φάω! Ξέρω πως ακόμα είμαι νέος, αλλά και έτοιμος να βοηθήσω»!

Μαχητής μέχρι τέλους!

Δεν είναι από τους ανθρώπους που του αρέσει να κάνουν μεγαλεπήβολα σχέδια. Προτιμά να κοιτά το παρών και να προετοιμάζει το έδαφος για ένα ευνοϊκό σε όλους τους τομείς, μέλλον: «Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Στις προπονήσεις δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Στο μέλλον δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Προσπαθώ, τα δίνω όλα και περιμένω. Εδώ μέχρι την τελευταία αγωνιστική παίζονται τα πάντα. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που 3-4 αγωνιστικές προς το τέλος εάν έχεις «καθαρίσει», ρίχνεις ρυθμούς και σκέφτεσαι το καλοκαίρι. Εγώ θα παλεύω μέχρι την τελευταία μέρα της σεζόν για μια θέση στην αποστολή της ομάδας μου».

Παρά το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες τον έχει αφήσει εκτός αποστολής στα παιχνίδια της Έβερτον το τελευταίο τρίμηνο, ο ίδιος δεν πτοείται. Θεωρεί ότι με τον καιρό θα έρθουν οι ευκαιρίες και θα αποδείξει ξανά ότι μπορεί να προσφέρει: «Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ρώτησα τον εαυτό μου, γιατί; Είναι λογικό. Όμως εγώ προσωπικά τα έχω καλά με μένα. Μέχρι και στο τελευταίο μου ματς με την πρώτη ομάδα, ήμουν καλός. Είμαι άνθρωπος που βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Κάθε εμπόδιο σε καλό. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ανήκω σε μια πολύ απαιτητική ομάδα, όπως η Έβερτον. Ευχαριστώ καθημερινά τον Θεό που βρίσκομαι εδώ»!

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι και εκείνος έπρεπε να θυσιάσει πολλά για να φτάσει στο σημείο να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο και να πάρει μεταγραφή στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης: «Επαγγελματικά ξεκίνησα από 16 χρονών. Θυμάμαι ότι από τόσο νωρίς σταμάτησα να βγαίνω τα Σαββατοκύριακα. Δούλευα συνέχεια και προετοιμαζόμουν. Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία συνήθισα και δεν έχω πρόβλημα. Άλλωστε ανέκαθεν ήμουν άνθρωπος που δεν του άρεσαν τα πολλά- πολλά»!

«Που βρίσκομαι»;

Ενάμιση χρόνο στην Έβερτον και ήδη έχει προλάβει να ζήσει μοναδικές στιγμές. Ποια, όμως, είναι η μεγαλύτερή του ανάμνηση μέχρι στιγμής; Ο ίδιος απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Το πρώτο μου γκολ στην ομάδα με αντίπαλο τη Γουίγκαν. Μόλις έβαλα το γκολ αναρωτιόμουν μόνος μου: «Που βρίσκομαι;»! Εκεί… τα είδα όλα! Μάλιστα, ήταν το μοναδικό παιχνίδι που δεν ένιωθα καλά! Δεν μου έβγαινε τίποτα. Και όμως… Ήταν επίσης σημαντικό το ότι με το τέρμα μου προηγηθήκαμε με 2-1 και στο τέλος νικήσαμε»!

Η ατάκα του Κέιχιλ και η συνύπαρξή του με τον Ντάνκαν Φέργκιουσον

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Βέλλιος μας… εκμυστηρεύτηκε τα λόγια των έμπειρων συμπαικτών του όταν άρχισε να… ρολάρει αγωνιστικά : «Είχαμε πάει στην Τενερίφη για διακοπές. Εγώ ήδη είχα πάρει παιχνίδια και είχα πετύχει γκολ. Ένα βράδυ βγήκαμε με την ομάδα για ποτό και φαγητό και κάποια στιγμή με πλησίασε ο Κέιχιλ και μου είπε: «Μόλις ξεκίνησες. Για εμάς, δεν είσαι απλά μια αλλαγή. Συνέχισε έτσι, να μείνεις όπως είσαι». Αυτό με έκανε να νιώσω υπέροχα και μου έδωσε δύναμη»!

Κληθείς να αναλύσει τα στοιχεία εκείνα που βελτίωσε στο αγωνιστικό του στυλ από τότε που μετακόμισε στο Λίβερπουλ, τόνισε: «Έχω γίνει περισσότερο σοβαρός στη δουλειά μου, πιο στρατιώτης. Έχω μάθει πολλά, κυρίως πώς να κινούμε στο γήπεδο. Απ’ ότι κατάλαβα στην πορεία, το τιμ σου λέει μια –δυο φορές τις ατέλειές σου, τις δουλεύετε μαζί, όμως μετά είναι στο χέρι σου να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι. Για παράδειγμα, ο Ντάνκαν Φέργκιουσον με βοήθησε στα τελειώματα και μετά μου είπε ότι όποτε να τον χρειαστώ ξανά να τον ενημερώσω. Όπως και έγινε. Με βοήθησε πολύ να βρίσκομαι πλάι του»!

Όσον αφορά τον στόχο του μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά και για την νέα περίοδο, ο διεθνής μας στράικερ τόνισε: «Έχουν μείνει τέσσερα ματς. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Είμαι , όμως, ψυχολογικά και σωματικά έτοιμος. Στόχος μου είναι να πάρω παιχνίδια μέχρι το τέλος και να σκοράρω. Αργότερα, για του χρόνου, δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει. Το καλοκαίρι έχουμε 40-45 μέρες διακοπές, όμως μετά τις πρώτες 22 η ομάδα μας έδωσε ένα CD και ένα βιβλίο με ασκήσεις για να είμαστε έτοιμοι για την προετοιμασία. Αυτό θέλω. Να είμαι έτοιμος για την προετοιμασία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: