Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ζιγκερίδης : “Ναι στους επενδυτές, αλλά όχι ανεξέλεγκτους”

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος του Α.Σ ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ κ.Δημήτρης Ζιγκερίδης ο οποίος ανέλυσε τη θέση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ σχετικά με τους υποψήφιους επενδυτές.

Για το ενδιαφέρον των επενδυτών: “Είναι ζητήματα που αφορούν τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που χειρίζεται το θέμα. Εμείς από την πλευρά μας θα περιμένουμε να δούμε την πρόταση του κάθε επενδυτή. Ωστόσο είναι σαφές ότι θα πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη θέση για την οικονομική δυνατότητα του κάθε επενδυτή. Και αυτό γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν είναι απλά μια εμπορική επιχείρηση. Μπορεί με κάποια άσχημα αποτελέσματα μια ομάδα να βρεθεί στον πάτο. Για αυτό θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να μην εγκαταλείψει ο επενδυτής. Τώρα μπορεί να υπάρχει από τον κόσμο μια ανοχή γιατί είναι διοίκηση πρωτοδικείου αλλά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα με υπάρξει μιας άλλης διοίκησης. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ο επενδυτής δεν πρέπει να μην εγκαταλείψει το καράβι. Πρέπει να έχει την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει”.
Για το αν θεωρεί λογική τη δεδομένη χρονική στιγμή την εκδήλωση ενδιαφέροντος από δύο επενδυτές: “Ο ΠΑΟΚ μπορεί έχει οικονομικά προβλήματα αλλά υπάρχουν ομάδες που έχουν πολλά περισσότερα προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε άσχημη κατάσταση και μπορεί να προσελκύσει επενδυτές. Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει ένα πλήρη φάκελο. Οπότε, το ενδιαφέρον είναι λογικό, αρκεί αυτοί που θέλουν να επενδύσουν να έχουν την απαιτούμενη οικονομική δύναμη. Εάν δεν την έχουν, δεν κάνουν για τον ΠΑΟΚ. Επίσης πρέπει να διασφαλιστούν οι κανόνες λειτουργίες και να εξεταστούν οι απαιτήσεις των επενδυτών. Και παλιότερα ο κ.Σαββίδης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά ζητούσε το γήπεδο.Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εκχωρήσει ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει σε όλους τους ΠΑΟΚτσήδες. Υπάρχουν χιλιάδες αθλητές που πρέπει να σκεφτούμε. Δεν είναι κακό ένας επενδυτής να  θέλει να εκμεταλλευτεί και το γήπεδο, αλλά όχι να εκμηδενιστεί η παρουσία του Ερασιτέχνη. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι κακό ο υποψήφιος επενδυτής να θέλει να εκμεταλλευτεί το σήμα και το γήπεδο. . Δεν έχουμε ταμπού. Αλλά πρέπει να υπάρχουν διασφαλίσεις”.
Για την πρόταση του Σαββίδη:“Εάν ο κ.Σαββίδης έχει κάνει αυτή την εντυπωσιακή πρόταση των 12εκατομμυρίων τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπαίνει σε μία τρομερή εξυγίανση αρκεί αυτά τα χρήματα να γίνουν μετοχικό κεφάλαιο και να καλύψουν τα παλιά χρέη. Και αυτό γιατί υπάρχει
ο κίνδυνος να πάρει κάποιος το πλειοψηφικό πακέτο, να αρχίσει να διαπραγματεύεται και να μην κλείσουν οι παλιές πληγές.

Υπάρχουν όργανα στον ερασιτέχνη ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εάν υπάρξει μια τόσο θεαματική πρόταση που ακούγεται να την εξετάσουν. Δεν υπάρχει ΠΑΟΚτσής που να μη θέλει ένα μεγάλο επενδυτή στον ΠΑΟΚ'.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: