Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, εκτός…!!

Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, εκτός…
Μπάγερν και Τσέλσι είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν στον τελικό του Champions League στο Μόναχο το «ιερό δισκοπότηρο» του ποδοσφαίρου. Λένε ότι την ιστορία την γράφουν οι παρόντες, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές, που μνημονεύονται και οι απόντες. Και οι δύο ομάδες έχουν πολλούς, αφού από τη μεγάλη γιορτή της 19ης Μαΐου θα λείπουν συνολικά επτά ποδοσφαιριστές. Το www.sport-fm.gr έχει ονόματα και... αριθμούς, οι οποίοι δείχνουν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι απουσίες.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η πρόκριση για τις δύο ομάδες προκάλεσε χαρά, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Η Τσέλσι στον επαναληπτικό ημιτελικό της Τρίτης (24/04) με τη Μπαρτσελόνα είδε τον αρχηγό της, Τζον Τέρι να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ άλλοι τρεις παίκτες και συγκεκριμένα οι Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, Ραούλ Μεϊρέλες και Ραμίρες αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του Τούρκου διαιτητή Τσακίρ και θα χάσουν τον τελικό.

Η Μπάγερν στο παιχνίδι της Τετάρτης (25/04) «έχασε» από πολύ νωρίς τον Νταβίντ Αλάμπα, που κιτρινίστηκε από τον Ούγγρο διαιτητή Κασάι στη φάση του πέναλτι υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αργότερα κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Λουίς Γκουστάβο και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ, που επίσης θα δουν από την εξέδρα τον τελικό στην «Allianz Arena».

Κοιτώντας κανείς τα στατιστικά των επτά απόντων του τελικού, θα διαπιστώσει ότι όλοι αποτελούν βασικά «γρανάζια» και έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην φετινή πορεία των ομάδων τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πάμε να δούμε, τι έκαναν στη διάρκεια της φετινής σεζόν:

Μπάγερν Μονάχου

Χόλγκερ Μπαντστούμπερ (αμυντικός): Ο 23χρονος Γερμανός σέντερ μπακ δεν έπαιξε μόλις σε δύο παιχνίδια στη φάση των ομίλων. Μέτρησε δώδεκα συμμετοχές με δέκα 90άλεπτα και τα 120 του επαναληπτικού ημιτελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης και συνολικά 1.097 λεπτά. Παρότι αμυντικός, είχε και δύο ασίστ.

Νταβίντ Αλάμπα (αριστερός μπακ-χαφ): Ο βενιαμίν των απόντων (δεν έχει κλείσει τα 20), ξεκίνησε βασικός και δεν είδε να… σηκώνεται ταμπέλα αλλαγής σε οχτώ παιχνίδια, ενώ συνολικά είχε έντεκα συμμετοχές και 779 λεπτά. Στο ενεργητικό του καταγράφεται και μια ασίστ.

Λουίς Γκουστάβο (αμυντικός μέσος): Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε σε 12 από τα 14 παιχνίδια της ομάδας του μέχρι τώρα και μέτρησε 940 λεπτά. Στα 10 είχε «γεμάτες» συμμετοχές, αφού ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τον αγώνα.


Τσέλσι

Τζον Τέρι (αμυντικός): Ο αρχηγός και όχι μόνο, είχε προβλήματα με τον πρώην τεχνικό της ομάδας, Αντρέ Βίλας Μπόας και κατ’ επέκταση τις λιγότερες παρουσίες από όλους. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να παίξει σε 8 παιχνίδια και 645 λεπτά, πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (δεξιός μπακ): Ο 26χρονος Σέρβος είχε πάρει… σπίτι του τη φανέλα για το δεξί άκρο της άμυνας, αφού έπαιξε σε δέκα παιχνίδια, έχοντας 930 λεπτά συμμετοχής και σκόραρε δύο φορές.

Ραούλ Μεϊρέλες (αμυντικός μέσος): Ο Πορτογάλος μέσος μέτρησε έντεκα συμμετοχές, εκ των οποίων στις εννιά ξεκίνησε ως βασικός. «Ίδρωσε» την φανέλα του 767 λεπτά, πέτυχε δύο γκολ και είχε μια ασίστ.

Ραμίρες (αμυντικός μέσος): Ο 25χρονος Βραζιλιάνος ξεκίνησε βασικός και στα 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε, συμπληρώνοντας 855 λεπτά και είχε σημαντική συμβολή και στο επιθετικό κομμάτι, αφού πέτυχε τρία γκολ και έδωσε δύο ασίστ.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: