Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης για τις διώξεις στην ΕΡΤ!!

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης γράφει για το "σκάνδαλο" της προσφοράς 32,5 εκ. για την περίοδο 2012-2015, όταν η υπόλοιπη αγορά έδινε μόλις 10 εκ. ευρώ.
Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης για τις διώξεις στην ΕΡΤ
Εντολή για την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία) σε βάρος των Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Στυλιανού Στεφάνου, μέλους του ΔΣ, και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, δημοσιογράφου-υπευθύνου αθλητικού προγράμματος, έδωσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών για υπέρογκο κόστος με το οποίο η ΕΡΤ εξασφάλισε τη μετάδοση 17 αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ ετησίως για την τριετία 2012-2015!
Το «σκάνδαλο» το είχαμε αναδείξει ως πρώτο θέμα της εφημερίδας στο φύλλο της 4ης Οκτωβρίου 2011 με τίτλο «Εφεδρειακή Ραδιοφωνία Τσαμπιονοτηλεόραση (ήταν η εποχή που ο κ. Μόσιαλος έκλεινε την ΕΤ1, έβγαιναν 1.000 στην «εφεδρεία» κι όμως η ΕΡΤ δαπανούσε 30 εκατ. για κάτι που θα έπαιρνε και με 15!)
Την επομένη σε άρθρο «Γιατί η ΕΡΤ ''φούσκωσε'' την προσφορά της;» ζητούσαμε απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα, το θέμα πήγε την ίδια ημέρα στη Βουλή και προκλήθηκε εισαγγελική παρέμβαση
Συνεχίσαμε την αρθρογραφία («Κι εσύ Λάμπεις ΕΡΤ μου όταν συνδράμεις με εκατομμύρια ευρώ»), ενώ στις 7 Οκτωβρίου με τίτλο «Δεν είναι απλώς πρόκληση ή σκάνδαλο, είναι ύβρις προς τους πολίτες» αποκαλύψαμε τον πίνακα διαφημιστικών εσόδων της ΕΡΤ στο Τσάμπιονς Λιγκ την τρέχουσα διετία 2009-2011, όπου εμφανίζονταν ότι εισέρρευσαν στα ταμεία της μόλις 2,5 εκατ., όταν το αντίστοιχο κόστος δικαιωμάτων για τις μεταδόσεις άγγιξε τα 30 εκατ
Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε, λοιπόν, και στην παραγγελία του για διώξεις ο εισαγγελέας εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις περιέγραψαν συμπεριφορές και δράσεις που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας
Παραθέτει, επίσης, τις προσφορές που υποβλήθηκαν για τα επίμαχα δικαιώματα για την τριετία 2012-2015, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΚΑΪ πρόσφερε 600.000 ευρώ, το Mega 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ ετησίως! Κι όλα αυτά για τους 17 αγώνες κάθε Τετάρτης (το υπόλοιπο «πακέτο» - Τρίτη κ.λπ.- το έχει αποκτήσει ως γνωστόν η Nova)
Ο κ. Πεπόνης θεωρεί ότι η προσφορά της ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων έχει «κραυγαλέα απόκλιση» σε σχέση με τις υποβληθείσες από τα ιδιωτικά κανάλια προσφορές, ενώ κάνει λόγο για «παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης» σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης! Υποστηρίζει, τέλος, ότι «η επιμελής και ορθολογική διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά όλους τους Ελληνες φορολογούμενους και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων»
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: