Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πλήρωσαν με αποκλεισμούς το "ελ κλάσικο"!

Τελικά το ποδόσφαιρο είναι πράγματι ένα άθλημα που παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα, αλλά στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί, όπως είχε εύστοχα επισημάνει κάποτε ο Γκάρι Λίνεκερ. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Πλήρωσαν με αποκλεισμούς το "ελ κλάσικο"
Στο χθεσινό σχόλιο για τον ημιτελικό Μπαρτσελόνα-Τσέλσι έγραψα ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε μήπως την… πάθει και η Ρεάλ από την Μπάγερν. Και την έπαθε!

Για την ακρίβεια την έπαθαν και οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας, πληρώνοντας την αλαζονία τους. Επειδή νοιώθουν άτρωτοι ή μάλλον ένοιωθαν, Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ δεν μπήκαν στον κόπο να το παίξουν… Έλληνες ή έστω Γάλλοι!

Να ζητήσουν δηλαδή, από την ισπανική λίγκα να αναβάλει το μεταξύ τους «ελ κλάσικο» του περασμένου Σαββάτου, λόγω της συμμετοχής τους στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και την πάτησαν σαν πρωτάρηδες. Η Μπαρστελόνα έδωσε σε 7 βράδια τρία ματς (δύο με την Τσέλσι και ένα με την Ρεάλ) και δεν κέρδισε κανένα, ενώ η Ρεάλ έδωσε σε 9 βράδια τον ίδιο αριθμό αγώνων (με Μπάγερν και Μπάρτσα), κερδίζοντας τον ισπανικό εμφύλιο και ισοφαρίζοντας το σκορ της ήττας της στο Μόναχο.

Το πλεονέκτημα της Ρεάλ, με τα δύο βράδια επιπλέον ξεκούρασης, φάνηκε και στο «Καμπ Νου» και στο χθεσινό ματς που πήγε στα πέναλτι. Αλλιώς η Μπάγερν θα είχε πάρει την πρόκριση στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας.

Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλεψη στον ΚΑΠ για την περίπτωση που μία ομάδα φτάσει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αναβάλονται οι εντός συνόρων αγώνες της. Καμιά φορά αναβάλονται και οι αγώνες, όταν κάνει προσπάθεια για πρόκριση στους «8».

Στη Γαλλία, η Μαρσέιγ υπέβαλε αίτημα για αναβολή του αγώνα της στο πρωτάθλημα πριν τη ρεβάνς με την Μπάγερν στο Μόναχο για τους «8» τους Τσάμπιονς Λιγκ. Αίτημα που έγινε αποδεκτό. Άσχετο αν γνώρισε την ήττα και αποκλείστηκε.

Στην Ισπανία όμως, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, έχουν την εντύπωση ότι τις ομάδες τους τις συγκροτούν οι σούπερ ήρωες των κόμικς!

Γιατί όσο φορτωμένο και να ήταν το πρόγραμμά τους μη μου πείτε ότι δεν θα έβρισκαν μία Τετάρτη ή μία Πέμπτη για να παίξουν το μεταξύ τους ντέρμπι που τους κόστισε μεγάλο ποσοστό ενέργειας ενόψει των ρεβάνς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι αυτό όσο κι αν οι Έλληνες παράγοντες υπολοίπονται σε χρήμα των Ισπανών συναδέλφων τους, καλύπτουν αυτό το «μειονέκτημα» με την πονηριά τους. Έτσι ο τελικός τη 19ης Μαϊου δεν θα έχει ούτε Ρεάλ ούτε Μπάρτσα, αλλά Αγγλοσάξωνες που θα… βγάλουν τσεκούρια για το τρόπαιο!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: