Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ούτε στο …σουμπούτεο!!

Άγριο κράξιμο Αλέφαντου σε Ρανιέρι! "Δεν τους ρίχνεις όλους τους νέους με το τσουβάλι - Ζήτα να μάθεις τι έκανε ο γίγαντας Ρεχάγκελ - Μας έχεις κάνει να αναπολούμε τον Σάντος"!Ο Ρανιέρι έκανε σημεία και τέρατα, λάθη επί λαθών άνευ προηγουμένου. Πρώτα-πρώτα ξεκινάει -χωρίς να υπάρχει λόγος- με μία τριπλέτα μπροστά που μαζί αυτοί δεν έχουν παίξει ούτε στο …σουμπούτεο!

Έξω δεξιά πού τον θυμήθηκε τον Μαυρία ο οποίος 2 χρόνια δεν έχει παίξει μπάλα! Κάτι δεκάλεπτα πού και πού τον βάζουνε.

Από την άλλη πλευρά βάζει τον Καρέλη ο οποίος το παιδί προσπάθησε, έκανε δουλειά αμυντικά, αλλά εκτός του γκολ μπροστά, δεν έκανε άλλο τίποτα. Αυτός πάντως αξίζει πιο πολύ από τον Μαυρία για την Εθνική διότι έχει και σωματικά προσόντα, είναι νταής.

Βάζει και σέντερ φορ τον Αθανασιάδη ο οποίος το δικαιούταν, τον είχε αδικήσει πριν, αλλά δεν τους ρίχνεις όλους τους νέους με το τσουβάλι ρε Ρανιέρι! Δεν ακούμπησε μπάλα ο Αθανασιάδης στο ματς.

Ζήτα να μάθεις τι έκανε ο γίγαντας Ρεχάγκελ στην Εθνική, πώς είχε φτιάξει μια ομάδα από έμπειρους και δεν την άλλαζε, πώς είχε κάνει ομάδα και όχι σκορποχώρι.

Όχι σαν και εσένα που στο ένα ματς βάζεις τον Μάνταλο και στο άλλο ματς βάζεις τον Μαυρία, τον Καρέλη και τον Αθανασιάδη. Λες και παίζεις φιλικά.

Και αφού σπας τα μούτρα σου, ζητάς στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Σαμαρά και τον Μήτρογλου να σε σώσουν. Με τι ψυχή να σε σώσουν, ξέρεις τι έλεγαν από μέσα τους; "Σιγά μη σώσουμε εσένα που μας έκανες τρίτους, μας έκανες πίσω από τον Μαυρία και τον Καρέλη"!

Αφήνεις έξω τον Σαλπιγγίδη, τον Σαμαρά και τον Μήτρογλου σε ένα ματς που ζήταγες μόνο τη νίκη, τι έπαιζες, φιλικό έπαιζες; Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά κάνεις και το άλλο έγκλημα, βάζεις τον Βύντρα δεξί μπακ!

Δεξί μπακ τον Βύντρα που τον έδιωξε από τον Παναθηναϊκό εδώ και πολλά χρόνια ο λαός του Παναθηναϊκού επειδή τους είχε φλομώσει στις σέντρες που κατέληγαν στην εξέδρα. Και πια δεν παίζει δεξί μπακ ο Βύντρα, παίζει ως στόπερ στο εξωτερικό.

Υπάρχουν όμως κι άλλα λάθη. Δεν βλέπεις ότι ο Τοροσίδης είναι σε καταπληκτική μέρα; Δεν τον βολεύει όμως το αντίθετο πόδι αφού τον έχεις βάλει αριστερό μπακ. Κάνε αντιστροφή μέσα στο ματς και φέρε τον Βύντρα αριστερό μπακ -αν τον προτιμάς από τον Σταφυλλίδη- και βάλε τον Τοροσίδη στη φυσική του θέση. Να ανέβει κι άλλο, να τους βάλει στα δίχτυα.

Έχεις στο κέντρο μια τριάδα βαριά, με τον Σάμαρη ο οποίος δεν υπάρχει για εμένα, αργός, δεν τους προλαβαίνει και τους τραβάει από τις φανέλες, πέφτει κάτω με το παραμικρό για να κερδίζει φάουλ, με τον Ταχτσίδη βαρύ, τραγική τριάδα με τον Μανιάτη ο οποίος τρέχει αλλά δεν μπορεί να κάνει κατοχή, αυτός είναι για να παίζει με δύο καλούς χαφ δίπλα του.

Στο β΄ ημίχρονο η Φινλανδία μπήκε και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να βάλει το γκολ, έμπαιναν κατά κύματα και έδειχναν πιο τεχνίτες, είχαν πάρει το κέντρο.

Από πολύ νωρίς έπρεπε να έχει βγάλει τον Μαυρία και να έχει βάλει τον Σαλπιγγίδη μέσα, να έχει κάνει αλλαγή στις πλευρές Τοροσίδη με Βύντρα, και να έχει βάλει πολύ νωρίτερα τον Σαμαρά ή τον Μήτρογλου. Έτσι όπως παίζαμε φαινόταν ότι άλλες δέκα ώρες να παίζαμε, γκολ δεν θα βάζαμε με τίποτα.

Αυτός όμως βγάζει αργά τον Μαυρία, και ποιον βάζει. Τον Μόρα ρε, και ξαφνικά το γυρνάει σε 3-5-2! Χωρίς να το έχει διδάξει, χωρίς να το έχει παίξει αυτή η ομάδα, έτσι ξαφνικά του την κάρφωσε, και χωρίς να έχει μπακάρα από τα δεξιά. Το 3-5-2 απαιτεί να έχεις δύο μπακάρες που να γίνονται χαφ-εξτρέμ.

Έτσι είδαμε μια ομάδα χωρίς τακτική, χωρίς πλάνο, χωρίς ταχύτητα, χωρίς κατοχή, χωρίς τίποτα. Είσαι σε ένα όμιλο της πλάκας, και πας να αυτοκτονήσεις ποδοσφαιρικά, τα έχεις διαλύσει όλα. Μας έχεις κάνει να αναπολούμε τον Σάντος ο οποίος δεν έκανε τρελά πράγματα, εμπιστευόταν τους έμπειρους, είχε μία τακτική, και τον δικαίωναν τα αποτελέσματα. Όταν θες να βάλεις νέο αίμα στην ομάδα, θα βάζεις έναν νέο στην Εθνική, να μπολιαστεί από τους άλλους στην ομάδα. Όχι να την κάνεις σαλάτα.*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: