Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Μέξας: «Η σφαλιάρα του Κυπέλλου μας έκανε καλό»

Ευεργετικά λειτούργησε η βαριά ήττα του ΚΑΟΔ από τον ΠΑΟΚ, στο Κύπελλο, σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Μέξας μετά τη νίκη επί των Τρικάλων.

Μέξας: «Η σφαλιάρα του Κυπέλλου μας έκανε καλό»
Πολλά και… διάφορα έμαθε ο ΚΑΟΔ μετά τη βαριά ήττα που υπέστη από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Μέξας μετά τη νίκη (62-57) επί των Τρικάλων στην πρεμιέρα της φετινής Α1.

«Καλή χρονιά με υγεία σε όλες τις ομάδες. Ήταν πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι, με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας, στην έδρα μας, οπότε υπήρχε ένα “πρέπει” να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό φάνηκε και από τα ποσοστά μας και από το είδος των λαθών που κάναμε. Είναι κάτι αναμενόμενο, το ξέρουμε, το βιώνουμε μέρα παρά μέρα στην προπόνηση, αλλά τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά. Είναι μια βάση το σημερινό παιχνίδι και η άμυνά μας, για να κερδίσουμε λίγο χρόνο μέχρι τα παιδιά να βρεθούν καλύτερα στο γήπεδο, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να συνηθίσουν οι ξένοι το στιλ του ελληνικού πρωταθλήματος… Θα δουλεύουμε ακόμα πιο ποιοτικά. Είναι πολύ νωρίς για όλους μας», τόνισε αρχικά ο Κώστας Μέξας.

Για την αντίδραση της ομάδας του μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο: «Η σφαλιάρα του Κυπέλλου μας έκανε καλό. Το δείξαμε και στην προπόνηση, αφού είδαμε το βίντεο. Η ομάδα του ΠΑΟΚ με τον τρόπο που παίζει και λειτουργεί είναι παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε οι υπόλοιποι. Ήταν ένα πολύ καλό μάθημα, πιστεύω ότι το πήραμε, αλλά το άγχος δεν μας άφησε να βγάλουμε όλα αυτά που μπορούμε. Πιο πολύ άγχος είχα για να δω πως θα αντιδράσουμε σαν ομάδα και στα κρίσιμα σημεία. Τα παιδιά στο τέταρτο δεκάλεπτο αντέδρασαν αρκετά καλά, διάβασαν κάποια πλεονεκτήματα που είχαμε και στο τέλος ελέγξαμε το παιχνίδι και το κερδίσαμε».

Από τη μεριά του, ο Λίνος Χρυσικόπουλος δήλωσε: «Καλή χρονιά σε όλους. Είμαστε ομάδες με τους ίδιους στόχους με τα Τρίκαλα και επειδή σήμερα παίζαμε στην έδρα μας υπήρχε το πρέπει για μας, το οποίο ευτυχώς δεν λειτούργησε σαν παγίδα. Κάναμε ένα ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήραμε μια διαφορά και τη νίκη. Κρατάμε την άμυνα και τους 57 πόντους που αναγκάσαμε τα Τρίκαλα να σκοράρουν, πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στις βολές και θα προχωρήσουμε…».

Για την δική του απόδοση: «Κοιτάω παιχνίδι με το παιχνίδι για να είμαι υγιής. Για τα σουτ έτυχε να ήμουν εγώ και χαίρομαι που αυτοί οι πόντοι βοήθησαν στη πρεμιέρα και συνδυάστηκε με τη δική μου επιστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: