Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το… άλλο σύστημα του Αναστασίου!

Στην καθιέρωση του 4-3-2-1 για την Ευρώπη και τα ντέρμπι στην Ελλάδα προχωράει ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, αφού αυτό δοκίμασε στο προχθεσινό παιχνίδι στην Τουρκία.

Το… άλλο σύστημα του Αναστασίου
Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι ο Γιάννης Αναστασίου δοκίμασε σε όλη τη διάρκεια του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία το 4-3-2-1.

Εδώ και αρκετές μέρες ο Έλληνας τεχνικός είχε στο μυαλό του το συγκεκριμένο σύστημα εν όψει της προσεχούς αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν και των δύσκολων παιχνιδιών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με αυτή τη διάταξη ο 41χρονος προπονητής επιθυμεί να γεμίσει τον άξονα, χωρίς ανασταλτικά η ομάδα να χάνει και στα άκρα, ενώ είναι και πιο κοντά οι γραμμές και καλύπτονται πολλοί χώροι. Άλλωστε, το «τριφύλλι» έχει τους παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το σύστημα.

Ο Αναστασίου παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών του και όλα δείχνουν ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη θα παρατάξει τους «πράσινους» στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Στόχος του Έλληνα τεχνικού είναι να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και να ελέγξει πιο καλά τους χώρους. Όσον αφορά τα «εύκολα» παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, κυρίως στα ματς που θα δώσει η ομάδα στη Λεωφόρο, ο Αναστασίου θα επιστρέψει στο κλασσικό 4-4-2.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Νταβίντ Μέντες υπέστη τράβηγμα στη γάμπα και θεωρείται δεδομένη η απουσία του από το κυριακάτικο (εντός έδρας) παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Την επόμενη Δευτέρα θα φανεί, αν θα είναι σε θέση να υπολογίζεται για τα παιχνίδια με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: