Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Χτύπα κι άλλο, θα… επιστρέψω!!

Έτοιμη να επιστρέψει -ακόμα κι αν χρειαστεί να ματώσει… κυριολεκτικά γι’ αυτό- έδειξε η ΑΕΚ! Η «Ένωση» δε μάσησε απ’ το σκληρό παιχνίδι του Παναιγιαλείου και με γκολ του Αραβίδη απέδρασε με το 1-0.

Χτύπα κι άλλο, θα… επιστρέψω!
Σώα και νικήτρια έφυγε η ΑΕΚ από το Αίγιο!

Παρά το δυνατό παιχνίδι με το οποίο την… καλωσόρισε ο Παναιγιάλειος στη Football League, η «Ένωση» έμεινε όρθια και ξεκίνησε με παλικαρίσιο διπλό τη σεζόν (1-0).

Το γκολ του Αραβίδη στο 21’ (έπειτα από ασίστ του εξαιρετικού Μπαρμπόσα) αποδείχθηκε αρκετό για τους «κιτρινόμαυρους», που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς και χρειάστηκαν και τις επεμβάσεις του σταθερότατου Ανέστη για να πάρουν τη νίκη.

Έξαλλοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι παίκτες του Δέλλα, διαμαρτυρόμενοι για την ανοχή του διαιτητή στα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων και για το ότι εκείνοι ήταν που έμειναν λιγότεροι εξαιτίας αποβολής του Αραβίδη στο 88’.


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (βάσει της δεδομένης απουσίας του Μάνταλου και των όσων δοκίμαζε σε φιλικά και προπονήσεις) ήταν η ενδεκάδα που παράταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» ξεκίνησε με την αναμενόμενη σύνθεση, η οποία παρατάχθηκε στο γήπεδο με το γνώριμο 4-2-3-1 που διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Μπακάκης. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους βρέθηκαν οι Πλατέλλας (αριστερά), Μπαρμπόσα (επιτελικός), Ντούνης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.


Το ματς

Τον μαγικό κόσμο της Football League γνώρισε από νωρίς η ΑΕΚ. Η «Ένωση» ήταν προετοιμασμένη να μην πέσει απ’ τα σύννεφα σε περίπτωση που κάποιος αντίπαλος την παίξει δυνατά φέτος. Η αλήθεια είναι όμως ότι η κλωτσιά… έπεσε σύννεφο στο Αίγιο. Χωρίς αποτέλεσμα βέβαια. Γιατί οι «κιτρινόμαυροι» δεν βρήκαν απλώς τον τρόπο να επιβιώσουν στο γήπεδο. Αλλά και να δείξουν γρήγορα στον αντίπαλο ποιος είναι το αφεντικό σ’ αυτό.

Πρώτα λοιπόν τον προειδοποίησαν μ’ ένα εμφανώς δουλεμένο χτύπημα φάουλ του Μπαρμπόσα και μια κεφαλιά του Κορδέρο (!) στο δοκάρι. Και μετά τον χτύπησαν με… ποιότητα. Σαν αυτή που έσταξε απ’ τη σέντρα του Πορτογάλου, λίγο πριν ο Αραβίδης πλασάρει στο (συμβολικό) 21’ κι αποδείξει ότι η ΑΕΚ έχει επιθετικό. Αυτό ήταν. Οι παίκτες του Δέλλα πήραν ψυχολογικό πλεονέκτημα. Και δύναμη ν’ αντέξουν στις… κακουχίες.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν και μπάλα. Κι όταν το έκαναν (στο ξεκίνημα του β’ μέρους) αναγκάστηκε ο Ανέστης να βγει απ’ το ρόλο του θεατή. Και να επιβεβαιώσει -όπως σε σουτ του Ουρτάδο- ότι τις λίγες φορές που θα χρειάζεται θα είναι εκεί. Δυστυχώς όμως για την ΑΕΚ, ο Ντούνης δεν επιβεβαίωσε την καλή σχέση του με τα δίχτυα. Και δεν έστειλε εκεί την μπάλα (όπως θα ‘πρεπε) σε έτοιμο γκολ που του ‘φτιαξε ο Μπαρμπόσα.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έπρεπε πλέον να φυλάνε και τα νώτα τους. Να κρατήσουν την μπάλα (όπως επιχείρησε ο Δέλλας να γίνει με την αλλαγή του Ζόριτς). Κι εντέλει να προστατεύσουν με αριθμητικό μειονέκτημα το σκορ. Διότι ο διαιτητής έκανε με τον Αραβίδη αυτό που έπρεπε να έχει κάνει νωρίτερα και με 1-2 παίκτες τον γηπεδούχων. Ούτε η αποβολή του σκόρερ όμως (με δυο κάρτες σε ισάριθμα λεπτά) πτόησε την ΑΕΚ: Aπ’ το ν' αντέξει στην πίεση και να πάρει αυτό που δικαιούταν όση ώρα παιζόταν ποδόσφαιρο.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλας, Σταμόγιαννος, Τσατσαρής (54’ Ουρτάδο), Πόνσε, Νάστος (59’ Κατσικοκέρης), Σκαρτσίλας (79’ Σεχολάρι), Μπούνας

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (90'+2' Σαρρής), Ντούνης (62’ Ζόριτς), Πλατέλλας (84’ Φαγέ), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Γεωργέας, Ρόβας, Ντακόλ

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Αιγίου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Το γκολ του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: