Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ρόι Κιν: Top 7 από το νέο βιβλίο!!

Το δεύτερο μέρος της αυτοβιογραφίας του Ρόι Κιν κυκλοφόρησε και το FourFourTwo γράφει τις καλύτερες 7 ιστορίες από το νέο βιβλίο.
Η φουρνιά του '92 δεν ήταν σημαντική
Ο Ιρλανδός μίλησε για την περίφημη φουρνιά νεαρών παικταράδων της Γιουνάιτεντ, υποστηρίζοντας ότι οι Ράιαν Γκιγκς, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πολ Σκόουλς, Νίκι Μπατ, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ δεν τόσο καλοί όσο έβγαινε προς τα έξω. Ο Κιν έγραψε ότι παρότι ήταν ένα εξαιρετικό σύνολο, ο ρόλος του έγινε αντικείμενο υπερβολής προκειμένου να ισχυροποιήσει το brand name της ομάδας. Επίσης, αμφισβήτησε την καθαρή εικόνα του θρύλου του συλλόγου, Πολ Σκόουλς. «Είναι ένας top player, όμως δεν δέχομαι την εικόνα του παιδιού της διπλανής πόρτας ή ότι ήταν ταπεινός. Ολοι ήταν καλοί παίκτες ο ρόλος που είχαν είχε γίνει αντικείμενο υπερβολής. Η φουρνιά του '92 μεγάλωσε από μόνη της. Εγινε brand, δεν ντρέπονταν». Ο Κιν έγραψε ότι ήταν ένα σύνολο «εξαιρετικών νεαρών παικτών» αναρρωτήθηκε αν κάποια άλλη ομάδα παικτών ever θα μπορέσει να ασκήσει παρόμοια επιρροή στο αγγλικό ποδόσφαιρο.
ADVERTISEMENT
Η συνένετυξη στο MUTV
Η θητεία 12 ετών του Κιν στο «Ολντ Τράφορντ» έλαβε τέλος το 2005 και πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν στο ότι εκείνη η συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Γιουνάιτεντ ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι, αφού ο Ιρλανδός τα έχωσε σε συγκεκριμένους παίκτες για την απόδοσή τους στη βαριά ήττα από την Μίντλεσμπρο (4-1)τον Οκτώβριο του 2005 και μερικές εβδομάδες μετά είδε την πόρτα της εξόδου του συλλόγου. Ο παλιός captain του κλαμπ, έγραψε στο βιβλίο του ότι «έπρεπε» να κάνει εκείνη τη συνέντευξη και υποστήριξε ότι κανένας από τους παίκτες δεν είχε πρόβλημα με την κριτική του. «Η κατάσταση στα αποδυτήρια άρχιζε να γίνεται ηλίθια και τους είπα ότι αυτά είναι γ******ες ανοησίες. Ολοι έλεγαν 'ναι, ναι'. Κανείς τους δεν είχε πρόβλημα. Ούτε ένας». Δυστυχώς για τον Κιν, αυτός που είχε το πρόβλημα ήταν ο προπονητής του, ο οποίος του είπε ότι η παρουσία του στο κλαμπ είχε ολοκληρωθεί.

Το ξύλο με τον Σμάιχελ
Δεν είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που έστω θα σκέφτονταν να διαφωνήσουν με τον μεγάλο Δανό, πόσω μάλλο να τα βάλουν... σωματικά μαζί του. Από την άλλη, δεν είχαν πολλοί παίκτες το νεύρο του Κιν. Ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ αποκάλυψε ότι είχε χτυπήσει τον Σμάιχελ με κουτουλιά στην προετοιμασία στην Ασία το 2007 αφήνοντάς του ένα μαύρο μάτι. Ο τσαμπουκάς συνέβη αργά τη νύχτα, με τον Κιν να είναι μεθυσμένος και στη συνέχεια να ξεχνάει το περιστατικό μέχρι που του το θύμισαν το επόμενο πρωί. «Ο προπονητής μας μίλησε την ώρα που ανεβαίναμε στο λεωφορείο και είπε για τον καυγά που είχαν με τον Πίτερ. Ο Νίκι Μπατ μου έλεγε τι είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ. Οπως και να 'χει, ο Πίτερ με άρπαξε και εγώ του έριξα κουτουλιά». Οι δύο τους τα βρήκαν και ο Ιρλανδός έχει προσθέσει στο βιβλίο του ότι «θαύμασε» τον Δανό για το ότι πήρε την ευθύνη του ότι μπήκε στον τσακωμό.
Η καρδιακή προσβολή του Κλάιβ Κλαρκ
Το 2007, όταν αγωνιζόταν στην Λέστερ σε ματς για το League Cup με την Νότιγχαμ Φόρεστ, ο αριστερός μπακ, Κλάιβ Κλαρκ, υπέστη καρδιακή προσβολή φτάνονας κοντά στον θάνατο. Το περιστατικό συνέβη στο ημίχρονο, το παιχνίδι διακόπηκε και έγινε πρώτο θέμα. Στο βιβλίο του ο Κιν παραδέχθηκε ότι ένιωσε «χαρούμενος» που ο παίκτης είχε αυτή την ατυχία επειδή η καρδιακή προσβολή πήρε τα φώτα από την ήττα 3-0 της Γιουνάιτεντ από την Λούτον το ίδιο βράδυ. «Είχα τη διαβολή σκέψη: Είμαι χαρούμενος που το έπαθε αυτό αυτή τη μέρα αφού τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας από τη δική ματς τραγική εμφάνιση». Οι δηλώσεις έμπλεξαν τον Κιν σε μπελάδες με τις αρχές.

Δεν μετάνιωσε για τον Χάαλαντ
Ο νυν assistant manager της Αστον Βίλα προκάλεσε αντιδράσεις όταν εκδόθηκε το βιβλίο αφού παραδέχθηκε ότι το 2001 βγήκε στο γήπεδο για να τραυματίσει τον παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε κάνει θέατρο το 1997 όταν ήταν στην Λιντς. Ο Κιν προκάλεσε ζημιά στους χιαστούς συνδέσμους του Χάαλαντ και μάλιστα εξαγριώθηκε από την αντίδρασή του. Το δολοφονικό μαρκάρισμα του Ιρλανδού συντέλεσε στο πρόωρο τέλος της καριέρας του Νορβηγού και του επέφερε βαρύ πρόστιμο και ποινή πέντε αγωνιστικών.  Ο πόλεμος των δηλώσεων ξεκίνησε ξανά στο βιβλίο. «Υπάρχουν πράγματα τα οποία έχω μετανιώσει στη ζωή μου, όμως δεν είναι ένα από αυτά. Ηταν το απόλυτο καθήκι. Ατολμος, ύπουλος. Ηθελα να τον καρφώσω και να του εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει. Ηθελα να τον χτυπήσω, να σταθώ από πάνω του και να πω: 'Πάρε αυτό, μ***ι'. Δεν το μετανιώνω». Ο χαφ-θρύλος πάντως αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να τον τραυματίσει.
Απέρριψε την Ρεάλ Μαδρίτης στην τουαλέτα
Οταν έγινε γνωστό ότι η θητεία του στο «Ολντ Τράφορντ» τελείωσε ο Κιν είχε πολλές προτάσεις και η Ρεάλ ήταν από τις ομάδες που τον ήθελαν. Τελικά αποκτήθηκε από την Σέλτικ και παραδέχθηκε ότι ο «φόβος για το άγνωστο» τον έκανε να απορρίψει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Μαδρίτη. Στο βιβλίο του έγραψε ότι έλαβε τηλεφώνημα από τον -τότε τεχνικό διευθυντή- Εμίλιο Μπουτραγκένιο ενώ καθόταν στη λεκάνη της τουαλέτας. «Ο μάνατζέρ μου μου με είχε ενημερώσει για το ότι θα τηλεφωνήσει ο Μπουτραγκένιο οπότε έπαιρνα το κινητό παντού μαζί μου. Και πως τα φέρνει η τύχη - το τηλέφωνο χτύπησε ενώ καθόμουν στην τουαλέτα. Εκείνος είπε 'Κοίτα Ρόι, θα χαιρόμασταν πολύ αν σε αποκτούσαμε'. Η διοίκηση της Ρεάλ θα έκανε το deal. Επρεπε να έχω εκτιμήσει περισσότερο την πρόταση της Ρεάλ. Η πιο ελκυστική πρόκληση βρισκόταν μπροστά μου όμως δεν τη δέχτηκα. Η προσέγγισή μου ήταν αρνητική. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν ο φόβος που πήρε την απόφαση για μένα. Ο φόβος για το άγνωστο».

Ο Φέργκιουσον τον ήθελε για διάδοχο του Καντονά
Οταν ο Γάλλος επιθετικός αποχώρησε από το ποδόσφαιρο το 1997 έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Κιν. Ο 43χρονος έγραψε στο βιβλίο του ότι ο Αλεξ Φέργκιουσον ήθελε να του δώσει και τη φανέλα του Καντονά για να συνεχίσει στα βήματα των θρύλων του κλαμπ όπως ήταν οι Τζορτζ Μπεστ και Μπράιαν Ρόμπσον. Σύμφωνα με τον Κιν, ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν ήθελε να δώσει τη φανέλα στον Μπέκαμ. «Οταν ο Καντονά έφυγε υπήρξε θέμα για το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός. Εγώ ήμουν πολύ χαλαρός, όμως υπήρχε και ο αριθμός. Ο προπονητής με ζήτησε στο γραφείο του και μου είπε ότι ήθελε να είμαι εγώ αυτός που θα φορέσει τη φανέλα με το 7. Εγώ είπα 'δεν με πειράζει τόσο' και εκείνος είπε 'το ξέρω, ο Μπεκς θα το θέλει και δεν θέλω να το πάρει'. Ο Μπεκς το πήρε και του πήγαινε».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: