Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

'Επαιξαν σαν Άνδρες


Έκανε το θαύμα της! Η εθνική Ελπίδων πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 επί της Αγγλίας στο «Keepmoat Stadium» του Ντονκάστερ και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 το 2011, ενώ είναι και το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Κυριάκος και Γιάννης Παπαδόπουλος στο 28' και το 49'.
Η εικόνα του παιχνιδιού
Ιδανικότερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δεν μπορούσε να φανταστεί η Ελλάδα. Η Εθνική μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 28’ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να «ανεβάσουν» την απόδοσή τους, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Γιακουμής κράτησε το «μηδέν» στην εστία του. Από το καλό στο… καλύτερο! Λίγα λεπτά μετά τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη έκαναν πάλι το θαύμα τους. Στο 49’, μετά από κούρσα του Κουτσιανικούλη, η μπάλα έφτασε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Η Εθνική κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ, όμως οι Δημούτσος στο 57’ και Παπάζογλου στο 75’ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Τα λεπτά κυλούσαν και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν τα «λιοντάρια» ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 88’ με το τέρμα του Ντελφουνέσο. Στα τελευταία λεπτά η Εθνική έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.
Οι συνθέσεις: Αγγλία: Λοτς, Γουόλκερ, Μπέρτραντ, Μουάμπα (54' Στάριτζ), Ρίτσαρντς, Σμάλινγκ (74' Ντελφουνέσο), Γουίλσερ, Κάτερμολ, Κάρολ, Ρόντγουελ, Κλέβερλι (87' Γκόσλινγκ). Ελλάδα: Γιακουμής, Αργυρίου, Σκόνδρας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουτσιανικούλης (62' Κατσικογιάννης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (72' Παπάζογλου Θ.), Δημούτσος, Γιάντσης (78' Γκέντσογλου).

Η Βαθμολογία στον 9ο όμιλο
1. Ελλάδα 16β. (7αγ.)
2. Αγγλία 11β. (6αγ.)
3. Πορτογαλία 7β. (5αγ.)
4. Λιθουανία 5β. (6αγ.)
5. ΠΓΔΜ 2β. (6αγ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: