Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ντικούδης: «Τεράστια η ώθηση του κόσμου του Άρη»

Ντικούδης: «Τεράστια η ώθηση του κόσμου του Άρη»

Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Δήμος Ντικούδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την μεγάλη νίκη των «κιτρίνων» επί της Μπανταλόνα και τόνισε αρχικά: «Θέλουμε νίκη της Άλμπα, εύχομαι να κερδίσει για να μην έχουμε περιπέτειες και μετά πάμε για την νίκη στο Λε Μαν για την πρώτη θέση. Είναι ανοιχτός ο όμιλος, όλα τα παιχνίδια είναι χωρίς φαβορί» ενώ για το… σκηνικό με τα χαρτάκια είπε: «Το βλέπω πρώτη φορά, είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι ωραία ατμόσφαιρα, αρέσει σε όλους».
Αναφορικά με τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη είπε: «Στην Ευρώπη σε γενικές γραμμές έχουμε μία σταθερή πορεία, τελειώσαμε πρώτοι στην πρώτη φάση, στην δεύτερη μετά τα δύο παιχνίδια… ξυπνήσαμε και έχουμε ένα σερί.
Στην Ελλάδα έχουμε κάνει ορισμένες ήττες εκτός προγράμματος, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, με πρόσφατη αυτή στα Τρίκαλα που ήταν μία άσχημη ήττα» ενώ συμπλήρωσε: «Είναι σημαντική η ευθύνη των παικτών, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς οι παίκτες. Αυτό που με κρατάει αισιόδοξο είναι ότι η ομάδα είναι… γεμάτη ταλέντο, έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ. Μέχρι το τέλος μπορούμε να βελτιωθούμε και να κάνουμε κάτι καλό στα πλέι οφ».
Μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Στόχος στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι να μην κάνουμε άλλη ήττα. Μετά να κάνουμε… ταμείο στο τέλος της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ να προσπαθήσουμε για να φτάσουμε στην Ευρωλίγκα. Αν κάνουμε εμφανίσεις όπως με τα Τρίκαλα, τότε θα κάνουμε κι άλλες ήττες. Η νίκη επί της Μπανταλόνα μας έδωσε μία ώθηση και πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και στα επόμενα παιχνίδια».
Σχετικά με τον αγώνα στα Τρίκαλα τόνισε: «Στο μπάσκετ μεγάλο κομμάτι στην υπόθεση νίκη παίζει η άμυνα. Επί της Μπανταλόνα τα καταφέραμε, στα Τρίκαλα ξεχάσαμε την άμυνα στην Θεσσαλονίκη. Όλοι στην Α1 έχουν την δυνατότητα να βάλουν πολλούς πόντους και να σε κερδίσουν».
Αναφερόμενος στην βοήθεια του κόσμου είπε: «Μας έχει βοηθήσει ο κόσμος και σε άλλες δύσκολες στιγμές, με τις αλλαγές προπονητών. Η ώθηση του κόσμου είναι τεράστια».
Κάνοντας ένα σχόλιο για το ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Υπάρχει ανταγωνισμός μεγάλος στο πρωτάθλημα, στην κορυφή και πιο χαμηλά. Οι ομάδες κατεβάζουν τα μπάτζετ, ο έξτρα ξένος δεν ωφελεί και ιδιαίτερα. Για τους Έλληνες είναι άσχημο να υπάρχει ένας ξένος» ενώ επανέλαβε όσον αφορά το κεφάλαιο Εθνική ομάδα: «Έχω τελειώσει από Εθνική ομάδα, είμαι… γεμάτος. Υπάρχει ταλέντο και νέα παιδιά, πάντα θα υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: