Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εθνική Ελλάδος: Φιλικό με… άρωμα Παγκοσμίου Κυπέλλου

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Η Εθνική Ελλάδας, που θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, δίνει σήμερα το πρώτο της φιλικό τεστ ενόψει της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ αντιμετωπίζει το απόγευμα της Τετάρτης (17:00 MEGA) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου τη Σενεγάλη, με αρκετά νέα πρόσωπα.

«Αρχίζουμε την προετοιμασία μας για το Μουντιάλ. Οι επόμενοι τρεις αντίπαλοι μας είναι στο ίδιο στιλ με τους αντιπάλους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρεχάγκελ, ο οποίος κατονόμασε και 7 από τους 11 που θα ξεκινήσουν με τον Πατελή Καπετάνο να είναι μέσα σε αυτούς. Οι υπόλοιποι: Κυργιάκος, Μόρας, Χαριστέας, Σαμαράς, Κατσουράνης και Καραγκούνης.

Ο Γερμανός τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει τους διεθνείς σε διάταξη 4-3-3, την οποία θα συνθέτουν οι Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Μόρας, Χαριστέας, Καπετάνος, Σαμαράς, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Τζιόλης. Η Εθνική θα αγωνιστεί με τη 2η Επίσημη Αγωνιστική Εμφάνιση (away) στα χρώματα του μπλε και του λευκού.

«Έχουμε το φιλικό στο Πανθεσσαλικό και τα επόμενα δύο προκειμένου να βγάλουμε τα συμπεράσματα που θέλουμε έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για το πρώτο αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Νότια Κορέα», τονίζει ο συνεργάτης του Οτο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης

Ο Άγγελος Χαριστέας ανέφερε για το παιχνίδι: «Είναι πολύ ωραία που μετά από καιρό θα παίξουμε μακριά από την Αθήνα. Ελπίζουμε αύριο να μας συμπαρασταθούν οι φίλαθλοι. Περιμένουμε τον κόσμο και πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι. Η Σενεγάλη είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Αν δείτε το ρόστερ της, θα διαπιστώσετε ότι έχει παίκτες μεγάλης κλάσης.»

Ο Κώστας Κατσουράνης είπε: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι έτσι κι έτσι, αλλά είναι ένα φιλικό που πρέπει να γίνει. Θα είναι ένα καλό τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε, γιατί σιγά-σιγά πλησιάζει το Μουντιάλ κι εμείς πρέπει να αρχίσουμε να βρισκόμαστε στο γήπεδο. Η Σενεγάλη είναι μια ομάδα που μοιάζει στη Νιγηρία.»

Ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσε: «Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Ελπίζω αύριο να γεμίσει το γήπεδο και να μας υποστηρίξει ο κόσμος. Ο ανταγωνισμός στην εθνική είναι καλός, γιατί αυξάνει η ποιότητα. Εμείς οι παλιότεροι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά στο κλίμα, είναι παίκτες με ποιότητα. Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ρεαλιστικός στόχος. Αν μείνουμε αήττητοι στα πρώτα δύο ματς, πιστεύω ότι θα προκριθούμε».

Ο Μιχάλης Σηφάκης τόνισε: «Από τη μια με χαροποιεί η δήλωση του Ρεχάγκελ (σ.σ. ότι θα έπαιζε βασικός, αν δεν ήταν τραυματίας), από την άλλη στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να παίξω. Εύχομαι να έχω άλλη μια ευκαιρία στο Μουντιάλ. Υπάρχουν πολλά παιδιά για την εθνική ομάδα, υπάρχει πολλή όρεξη, υγιής ανταγωνισμός και αυτό είναι καλό για όλους. Νομίζω ότι αύριο θα γίνει ένα καλό παιχνίδι.»

Η αποστολή: Αγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Βαγγέλης Μόρας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σωτήρης Κυργιάκος, Παντελής Καπετάνος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τζόρβας, Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γρηγόρης Μάκος, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Τζαβέλλας, Γιώργος Γκαλίτσιος, Στέλιος Μαλεζάς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

«Θέλουμε να νικήσουμε»

Η Σενεγάλη θα παραταχθεί έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Αμαρά Τραορέ. «Είναι μια νέα αρχή για εμάς, για την επόμενη διοργάνωση η οποία είναι το Κόπα Άφρικα. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει περάσει στο Μουντιάλ και θέλουμε να νικήσουμε για να αποδείξουμε ότι είχαμε και εμείς το ταλέντο για να πάμε Μουντιάλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της σημερινής αντιπάλου της Ελλάδας.

Όσο για τα πλάνα του: Τερματοφύλακας θα είναι ο Σίλβα, στην άμυνα θα παίξουν οι Φατί, Ντιαβαρά, Ντιακατέ, Ντραμέ. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μανγκάν, Ν’ Ντο, μπροστά τους ο Γκομίς με τους Καμαρά και Ντιά στα άκρα. Μοναδικός επιθετικός ο Νιάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: